JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Za pobraniem, to jest tak naprawdę 50% sukcesu sprzedaży. Nastarasz sie, opakujesz, wyślesz, a kupiec, po prostu odbije i nieodbierze, bo w międzyczasie się rozmyślił albo znalazł coś innego.
Tankietka Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca W sumie z wysyłką OLX również tak jest, tyle, że kupujący ma zamrożone pieniądze. Gdy nie odbierze i paczka wróci do sprzedającego i tak mu oddadzą pełną kwotę, za wysyłkę również.
j4z Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a): Za pobraniem, to jest tak naprawdę 50% sukcesu sprzedaży. Nastarasz sie, opakujesz, wyślesz, a kupiec, po prostu odbije i nieodbierze, bo w międzyczasie się rozmyślił albo znalazł coś innego. Zaliczkę na wysyłkę można wziąć.
JeRRyF3D Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Nie no, jasne. Ja zwykle idę na pobranie, gdy wysyłam coś o "niskim zgrożeniu". Jakies drobiazgi, coś trudnego do zepsucia w transporcie. Ale nie wybrażam sobie słać "w cienmo" np. gpu za 10K, żeby mi tym rzucali po magazynach i sortowniach (już tu jest element ryzyka przy dzisiejszej jakości kurierowni) i żeby mi tego ktoś nie odebrał i wracała koleją trasą zwrotną do mnie. Sam musisz odpakować, sprawdzić czy nie zepsuli, itd. Śmieciuszki - za pobraniem. Rzeczy grube - przelew przed.
j4z Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Dla mnie jest to bezpieczniejsze niż wysyłka olx czy allegro kup teraz. Mniejsze pole do popisu przez kombinatora kupującego. Edytowane 22 Czerwca przez j4z
duniek Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 9 godzin temu, Tankietka napisał(a): W sumie z wysyłką OLX również tak jest, tyle, że kupujący ma zamrożone pieniądze. Gdy nie odbierze i paczka wróci do sprzedającego i tak mu oddadzą pełną kwotę, za wysyłkę również. kupilem kompa z wysylka olx za 2,5k - gosciu przez przypadek anulował - i przeprasza bo mu sie klikło zebym zakupił jeszcze raz - niestety nie mialem tyle na koncie a był piatek - zwrot prszyedl mi w poniedzialek albo we wtorek - w sobote wieczorem gosc mi pisze ze sprzedał lokalnie - wkurzylem sie wtedy troche inna sytuacja - kupilem jakies gowno za 200zł - po paru godzinach randomowo to samo na lokalnie sie pojawilo za 160-170 - ale jak juz zaakceptowalem to trudno - nie bede jaj robił - czas mija a gosc nie akceptuje - pisze do niego - nie odpisuje - po 2 dniach anulował - oczywiscie tamto za 170 sie sprzedało wiec znowu musialem szukac
Pentium D Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Dupeczka dźwignią handlu. Ciekawe czy prawdziwa czy tak dobrze wygenerowana
Pentium D Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) @trepek faktycznie coś jest nie tak na tym pierwszy foto. To wygląda jakby był mały, 4 środkowe i kciuk gdzieś z tyłu musi być Na lewej jest 6 Edytowane 23 Czerwca przez Pentium D
Elvis79 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) 22 godziny temu, duniek napisał(a): kupilem kompa z wysylka olx za 2,5k - gosciu przez przypadek anulował - i przeprasza bo mu sie klikło zebym zakupił jeszcze raz - niestety nie mialem tyle na koncie a był piatek - zwrot prszyedl mi w poniedzialek albo we wtorek - w sobote wieczorem gosc mi pisze ze sprzedał lokalnie - wkurzylem sie wtedy troche Może i dobrze bo jakby doszło do transakcji to jeszcze musiałbyś podatek zapłacić rozumiem, że używany prawie kupiłeś. Edytowane 23 Czerwca przez Elvis79
duniek Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 19 godzin temu, Elvis79 napisał(a): Może i dobrze bo jakby doszło do transakcji to jeszcze musiałbyś podatek zapłacić rozumiem, że używany prawie kupiłeś. no niestety place 2% jak biore przez olx czy allegro za ponad 1k - 20zł od 1000zł no ale trudno
Elvis79 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Durny przepis, przecież już ktoś kiedyś jak kupował nówke to zapłacił podatek, tak nas po prostu
galakty Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca @j4z Nie rozumiem czemu Ci ludzie tak się boją, ostatnie pieniądze z portfela wydają czy co? Ja znalazłem na Allegro interesującą ofertę z PS5, zamówiłem i tyle. Zero pytań do gościa, jak nie będzie działać to spór i nara.
Pentium D Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 20 minut temu, galakty napisał(a): Ja znalazłem na Allegro interesującą ofertę z PS5, zamówiłem i tyle. Zero pytań do gościa, jak nie będzie działać to spór i nara.
Fatality Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca W dniu 23.06.2026 o 12:47, Pentium D napisał(a): Dupeczka dźwignią handlu. Ciekawe czy prawdziwa czy tak dobrze wygenerowana Ja już bym się nie ograniczał i wstawił zdjecie jak chodzi gołymi stopami po steamdecku i wrzucił ofertę za 4k
j4z Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 4 godziny temu, galakty napisał(a): @j4z Nie rozumiem czemu Ci ludzie tak się boją, ostatnie pieniądze z portfela wydają czy co? Ja znalazłem na Allegro interesującą ofertę z PS5, zamówiłem i tyle. Zero pytań do gościa, jak nie będzie działać to spór i nara. Zależy kto, jak opisuje, bo niektórzy nic nie napiszą w treści ogłoszenia. Ja napisałem, że jest 100% sprawna. Co do odbioru, zawsze warto sprawdzić na miejscu imo, ale ja jak odbierałem to kupiłem starą Fifę i nie żaliłem się sprzedającemu, że "się nie da". Rozjebał mnie typ który sam zaproponował 1400, a później mniej, bo "kupuje kota w worku". xd
duniek Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca koniec zamowien z aliexpress totalnie o tym zapomnialem bo w sumie myslalem ze to jednak i tak nie wejdzie - teraz od kazdej paczki jest odrazu oplata celna platna juz w kasie u chinczyka - 3euro kazdy rozny item wiec jak chcesz zamowic 10 rzeczy roznych po po 20zl to realnie wyjdzie 35zl za jeden przedmiot - na allegro az nawet takiej marzy nie maja wiec oplaci sie bardziej z allegro brac slyszalem ze to po to aby nie zamawiac szajsu z chin- teraz ten sam szajs i tak bedzie kupowany od handlarza na allegro bo on kontener sprowadzi tych samych rzeczy i zaplaci 3 euro tego
Pentium D Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Ciekawe czy to faktycznie będzie na 2 lata czy jak nasze 23% Teraz zamawiając grill na wentylator 3 zł i darmowa dostawa a po 1 lipca prawie 19 zł. totalnie nieopłacalne. Pozostanie brać z lokalnych magazynów albo zrezygnować.
Amp Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca @duniek Żebyś się nie zdziwił...pewnie janusze chińskiego biznesu jeszcze nie zczaili tej formy zarobku. Z tego co pamiętam lepiej było od chińczyka brać bo nawet z przesyłką wychodziło sporo taniej tylko czas oczekiwania wchodził w grę...teraz to odlecą chyba totalnie z cenami.
duniek Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 52 minuty temu, Amp napisał(a): @duniek Żebyś się nie zdziwił...pewnie janusze chińskiego biznesu jeszcze nie zczaili tej formy zarobku. Z tego co pamiętam lepiej było od chińczyka brać bo nawet z przesyłką wychodziło sporo taniej tylko czas oczekiwania wchodził w grę...teraz to odlecą chyba totalnie z cenami. bo na allegro nie dosc ze marza to jeszcze smart dopiero od 45zl co mnie zdziwilo ? ja pare dni temu potrzebwalem zamowic 1-2 wtyk micro usb i 1-2 kabelki jst (jeszcze tej oplaty nie bylo) na ali trzeba bylo zamowic wtyczek 5-10 sztuk minimum, tak samo jak tych kabelkow - laczna kwota wychodzila 30-35zl na allegro cena jednostkowa byla doslownie minimalnie wieksza (moze 5-10% wiecej) + ji moglem zaplacic za te wysylke bo mialbym po 2 sztuki w tej samej cenie a szybciej ale jak zaczelem przegladac oferty tego sprzedawcy to lekko dozbieralem do ponad 45zl do smarta -i nie byl to zakup na sile bo praktycznie kazda pierdola mi sie przyda, typu nozyki po 2-3zl (ktore ciagle gdzies gubie) jestem tylko ciekaw czy skasuja mnie za te zakupy co przyjda po 1 lipca - bo jeszcze 2 dni temu zamowlem pierdoly po 1usd ktorych nwet w pl nie bylo albo byly po 30zl
lokiju Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) @duniekJak paczka wejdzie do unii przed 1 lipca i przejdzie przez urząd celny to nie powinno być problemu. Jak będzie clone po 1 lipca to powinni naliczyć za cło i za obsługę. Jednak nie wiadomo czy będzie im się chciało wszystkie paczki sprawdzać. Co do kupowania na aliexpress to zamówiłem skarpety rowerowe po 20 zł sztuka i to już z wliczonym cłem a na allegro 53 zł. Wcześniej można było je kupić taniej i bardziej się opłacało zamawiać pojedyncze sztuki ale w przypadku tego produktu nadal wychodzi taniej. Na ten moment chinczycy oddali europejski rynek bez walki. Większość produktów z europejskich magazynów a tym bardziej polskich to jeden wielki scam. Za dzwonek do roweru warty 5 zł wołają 91 zł. Zresztą po wybraniu opcji wysyłka z polski i tak 99,9% ofert jest z wysyłką z Chin. Edytowane 27 Czerwca przez lokiju
duniek Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 2 godziny temu, lokiju napisał(a): @duniekJak paczka wejdzie do unii przed 1 lipca i przejdzie przez urząd celny to nie powinno być problemu. Jak będzie clone po 1 lipca to powinni naliczyć za cło i za obsługę. Jednak nie wiadomo czy będzie im się chciało wszystkie paczki sprawdzać. Co do kupowania na aliexpress to zamówiłem skarpety rowerowe po 20 zł sztuka i to już z wliczonym cłem a na allegro 53 zł. Wcześniej można było je kupić taniej i bardziej się opłacało zamawiać pojedyncze sztuki ale w przypadku tego produktu nadal wychodzi taniej. Na ten moment chinczycy oddali europejski rynek bez walki. Większość produktów z europejskich magazynów a tym bardziej polskich to jeden wielki scam. Za dzwonek do roweru warty 5 zł wołają 91 zł. Zresztą po wybraniu opcji wysyłka z polski i tak 99,9% ofert jest z wysyłką z Chin. jakies niszowe rzeczy i duza przebitka widocznie, ja tam w moich rzeczach to tak x2 max widzialem PS zobaczcie na procki 4790k byl to ewenement ze ceny tak dlugo sie utrzymywaly , jeszcze pol roku temu ceny oscylowaly w granicach 350-400zl nawet 450zl - czemu tak nie wiem nie jest to wazne chodzi o to ze aktualnie ceny na lokalnie to 200/220/250/250 nawet z mobo - tymczasem moje ogloszenie za 390 wisi od lutego - ceny nie zmienialem bo mi sie nie chcialo - a dzis ktos kupil za te 390 juz ktorys raz tak mam - czasami kilka ofert tanszych a biorą ode mnie, wtf
Elvis79 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca 9 godzin temu, duniek napisał(a): bo na allegro nie dosc ze marza to jeszcze smart dopiero od 45zl co mnie zdziwilo ? ja pare dni temu potrzebwalem zamowic 1-2 wtyk micro usb i 1-2 kabelki jst (jeszcze tej oplaty nie bylo) na ali trzeba bylo zamowic wtyczek 5-10 sztuk minimum, tak samo jak tych kabelkow - laczna kwota wychodzila 30-35zl na allegro cena jednostkowa byla doslownie minimalnie wieksza (moze 5-10% wiecej) + ji moglem zaplacic za te wysylke bo mialbym po 2 sztuki w tej samej cenie a szybciej ale jak zaczelem przegladac oferty tego sprzedawcy to lekko dozbieralem do ponad 45zl do smarta -i nie byl to zakup na sile bo praktycznie kazda pierdola mi sie przyda, typu nozyki po 2-3zl (ktore ciagle gdzies gubie) jestem tylko ciekaw czy skasuja mnie za te zakupy co przyjda po 1 lipca - bo jeszcze 2 dni temu zamowlem pierdoly po 1usd ktorych nwet w pl nie bylo albo byly po 30zl Lookałeś na amazon? jak masz prime to wysyłka za darmo bardzo często nawet dla pierdół za 5zł.
Rekomendowane odpowiedzi