Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijajac bledy na ptr, licze ze mniej ich przejdzie do S9 ,ale zmiany w ND sa na +

Za duzo i tak zazwyczaj nie patrze na ptr i pozniejsze zapowiedzi, wyjdzie sezon to sie bedzie odrywać zmiany podczas grania.

Opublikowano

No jadę na samej podstawce, nie mam DLC. Nekro 120 paragon, czarodzicielka chyba 30 paragon,  jeszcze brarb 30lvl. I wiem jedno - wszelkie DLCki to ja będę kupował po mooooocnych promkach. 

Opublikowano (edytowane)

Odinstalowuje te gre i blokuje ten temat*. Nie chce sie juz irytowac jak ta gra upadla i dla kogo ona jest optymalizowana.

*Zmiana zdania widzac ile osob szuka "klimaciku" i historii w HnS, niczym jak prawiczki dziewic w liceum.

@dawidoxx Edytowalem specjalnie dla Ciebie :E

Edytowane przez ryba
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co wam chodzi z tym D4. Bawie sie swietnie a gra znacznie lepsza niz D3. Ale ja mam gdzies endgame (nie lubie zadnych MMO) i od poczatku plan byl taki, zeby przejsc kampanie kilkoma postaciami i zrobic wszystkie questy poboczne. Dodatek tez mam. Na pierwszy ogien gram druidem.

Edytowane przez daerragh
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

Raz, ze nie nie znasz sie na gatunkach gier (Diablo to nie jest zadne MMO), a dwa, ze to nie jest gra by przejsc kampanie. HnS, to endgame, mechaniki gry i zaszyta matematyka - w D4 to wszystko lezy i kwiczy. Tryliony milionow DPS jakos nie chca poprawic jakosci rozgrywki.

Lap te gre, to odpowiedni pozycja dla lubiacych historie w grach: https://www.gry-online.pl/gry/life-is-strange/zf3e25

• Upvote 4
Opublikowano

Boże. Nie lubie zadnych gier multiplayer, MMO i pochodnych. Teraz lepiej?

Nie wiem. Ja przygode z HnS zaczynalem od D2 25 lat temu i wtedy HnS nie byl zadnym engamem, i dla mnie do dzisiaj nie jest.

• Confused 1
Opublikowano

A co wspolnego ma endgame Diablo z MMO? Nic :E

I mam rozumiec, ze 25 lat temu przechodziles kampanie D2, tak samo jak teraz D4, dla historii? To jest karta plapka, takze lepiej nie odpowiadaj :D

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Endgame jest bardzo powtarzalny i generyczny, i nie warty mojego zachodu.

Endgame nie nic wspolnego z MMO? Z Wikipedii:

Cytat

end game loop:

The gameplay available in a massively multiplayer online game for characters that have completed all of the currently-available content. Repeatable content after the climax of the storyline or campaign.

Edytowane przez daerragh
  • Confused 1
Opublikowano

Wklejasz to z wiki, bo pasuje pod teze :) A linijke wyzej w zrodle nie ma ani slowa o MMO. Ale spokojnie, mozemy te bzdury szybko rozpykac Twoja metoda:

https://en.wikipedia.org/wiki/Massively_multiplayer_online_game

Brak wzmianki o tym, ze Diablo 4 to MMO, bo nie jest. To dalej HnS z elementami MMO dodanymi na sile. I sam powiedziales, ze nie lubisz endgame w Diablo, bo nie lubisz MMO i grasz dla kampanii, gdzie w tej grze kompletnie o kampanie nie chodzi. Ale Twoim tokiem rozumowania, to mozna nazwac Most Wanted gra RPG, bo zawiera rozwoj postaci, a Wiedzmin nie jest RPG bo masz z gory zdefiniowana postac. I wlasnie przez takich graczy jak Ty, mamy tak zajechane historyczne serie gier przez producentow.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Czepiasz sie, zeby sie czepiac. Tak ciezko zrozumiec, ze napisalem tu "MMO":

2 godziny temu, daerragh napisał(a):

Ale ja mam gdzies endgame (nie lubie zadnych MMO)

a po prostu chodzilo mi o wszelakie gry online, multi i pochodne, co podkreslilem w kolejnym poscie.

10 minut temu, ryba napisał(a):

Ale Twoim tokiem rozumowania, to mozna nazwac Most Wanted gra RPG, bo zawiera rozwoj postaci, a Wiedzmin nie jest RPG bo masz z gory zdefiniowana postac. I wlasnie przez takich graczy jak Ty, mamy tak zajechane historyczne serie gier przez producentow.

Nie skomentuje tych glupot.

Edytowane przez daerragh
  • Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, daerragh napisał(a):

Czepiasz sie, zeby sie czepiac. Tak ciezko zrozumiec, ze napisalem tu "MMO":

a po prostu chodzilo mi o wszelakie gry online, multi i pochodne, co podkreslilem w kolejnym poscie.

Nie skomentuje tych glupot.

Czy D2 LOD (pierwotne) jest on-line i multi? Jest tak samo off-line i single player, a mimo to end game istnieje.

Nie umiesz skomentowac, bo glupie argumenty pozbawione logiki sie pokonczyly :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, ryba napisał(a):

Czy D2 LOD (pierwotne) jest on-line i multi? Jest tak samo off-line i single player, a mimo to end game istnieje.

Twierdzisz, ze oryginalne Diablo II na premiere nie mialo opcji multiplayer? Rownie dobrze mozna bylo grac offline i online, wiec tak, gra byla tez multiplayer od samego poczatku (co dla mnie sie nie liczylo, bo i tak gralem tylko offline w kampanie na 3 dostepnych poziomach trudnosci).

Edytowane przez daerragh
  • Confused 1
Opublikowano

Jak masz problemy z interpretacja jednego prostego zdania, to ja sie nie dziwie, ze Diablo nazywasz MMO :E Dalem przyklad, ze Diablo nigdy u podstaw nie bylo MMO, opieralo sie o endgame i nie wiem jaki mialo sens przechodzic te gre 100 razy dla "kampanii".

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ty masz problemy z rozumieniem. Diablo II na premiere mialo tryb single player i multiplayer, a wg. ciebie:

23 minuty temu, ryba napisał(a):

Skoro mialo zarowno tryb single, jak i multi, to wniosek jest prosty: oryginalne DII wcale nie bylo wylacznie gra single player (jak twierdzisz). Jest pewnie masa osob, ktore w DII w 90% graly tylko online, i z drugiej strony, na pewno jest masa osob, ktore graly tylko offline.

Edytowane przez daerragh
  • Confused 1
Opublikowano

I musisz 2 posty napisac o tym samym, co ja napisalem pierwotnie? Wyjasnilem dodatkowo, ze przez tryb off-line i brak otwartego swiata istnial endgame, na tym gra sie opierala i nie jest to w zaden sposob MMO, bo grasz off-line.

• Upvote 1
Opublikowano

Mnie najbardziej w D4 boli ta jego generyczność i powtarzalność na każdym kroku, większość misji pobocznych to idź i przynieś, idziesz a tam i zastajesz następnego kolesia który mówi dam ci to, ale najpierw idź i przynieś XD, no i tak latasz i jak już wszyscy dostaną to czego chcą, to na końcu ZAWSZE ALE TO ZAWSZE jest skrzynka z której ZAWSZE wypada jakiś żółty bezużyteczny przedmiot, ręce opadają, nie dało się tego trochę urozmaicić?

Ja rozumiem że endgame musi być powtarzalny, ale dlaczego kampania też taka jest? dodatkowo wszędzie te kółka w otwartym świecie, które robiłeś już 120 razy i omijasz je szerokim łukiem bo nie chcesz tracić czasu znowu na to samo.

D3 był dużo lepszy pod względem kampanii, tam nawet lektor potrafił opowiadać o każdym potworze, każda miejscówka była inna, chciało się eksplorować, nie było czuć tej powtarzalności, tutaj jest takie wrażenie że jak zagrałeś w tą grę 2 godziny to w zasadzie już nic cie nie zaskoczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@GTM ale Diablo II tez takie bylo. To nic nowego, ze HnS jest powtarzalne. HnS zawsze bylo nastawione glownie na sieczke, a nie roleplaying. Grajac w HnS trzeba przymknac oko na pewne rzeczy, tak samo jak grajac w klasyczne cRPG trzeba miec na uwadze, ze pewnie bedzie sporo czytania (co lubie w cRPG).

Tym sie rozni HnS od klasycznego cRPG, jak np. obie czesci Pillars of Eternity, gdzie questy sa bardziej zroznicowane i gra naprawde fabula stoi.

Edytowane przez daerragh
  • Confused 1
Opublikowano

Idealny przykład że wszystkim nie dogodzisz ;)

Ludzie grają w diablo tylko dla kampanii jest jak kupowanie coda tylko dla kampanii.

Dla jednych jest to głupie bo kampania to taki samouczek i tutorial przed daniem głównym. Inni nie widzą w tym problemu i chcieli by aby ten aspekt był bardziej rozbudowany.

@daerraghdobrze że się bawisz i masz co robić. Akurat kampania w D4 na tle innych hns nie jest tragiczna.

@rybablokowanie tematów ci słabo wychodzi ;) ale może jak już to zrobisz to kiedyś jeszcze wrócisz jak diablo zmienia pod twoje preferencje. GL HF

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Dominix napisał(a):

@rybablokowanie tematów ci słabo wychodzi ;) ale może jak już to zrobisz to kiedyś jeszcze wrócisz jak diablo zmienia pod twoje preferencje. GL HF

Trudno przejsc obok takich glupot pisanych przez dadgejmerow :E Przepraszam obiecuje poprawe.

BTW. Nie moje preferencje, tylko 95% graczy ktorzy rzucili te gre wpizdu, bo mialo byc D2 bis, a nie D3.1.

Opublikowano

D4 po prostu brakuje charakteru, od początku nie wie czym ma być. Założenie było że MMO, nie wyszło. I teraz mamy takiego dziwnego potworka, że niby H&S ale masz otwartą mapę i mobki levelują z Tobą co jest zaprzeczeniem tego gatunku xD 

Ta gra nie wie czym ma być i to boli. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Trudno tez przejsc obojetnie od glupot pisanych przez "pro-gejmerow" z ich piwnicy bez okien na swiat.

Nie wiem, gdybym nie lubil D4 raczej omijalbym ten temat, a nie byl TOP2 w nim komentujacym.

Edytowane przez daerragh
Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Ci pro gejmerzy to tylko rozwalają nowe gry. Płaczą że w 3h mają top level, no super ale mi to zajmuje 5 dni? 

a co nas interesuje, ze masz dom, rodzine, psa, prace i musisz sie wyspac? :E ork bic moby!

• Haha 2