Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

xbox showcase 2025 za rogiem i na liście jest D4 więc żądam jakiegoś info o dodatku kolejnym :E  bo to że będzie w 2026 roku to mało :E

Jakieś teaser, screen coś ktoś :E

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, daerragh napisał(a):

Trudno tez przejsc obojetnie od glupot pisanych przez "pro-gejmerow" z ich piwnicy bez okien na swiat.

Nie wiem, gdybym nie lubil D4 raczej omijalbym ten temat, a nie byl TOP2 w nim komentujacym.

Jak widac, "oceniasz" gry tak samo jak "umiesz" liczyc do 2 :E

diablo.png

Edytowane przez ryba
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, wallec napisał(a):

Czaicie, że stare chłopy nie mogą zrozumieć punktu widzenia innej osoby i myślą, że ich wizja jest jedyną słuszną?

Jak ide do restauracji i place ekstra za produkt, to takiego oczekuje, a nie stolca posypanego brokatem. A pozniej przychodzi kelner i mowi, ze jak domowie deser to bede zadowolony... no i przynosi, pucharek lodow moczowych. Z kuchni jeszcze pokrzykuje, ze bedzie mi dorzucal co kilka minut rodzynki (sezony, info dla mniej sprytnych), ale nie jestem juz zainteresowany, bo boje sie sprawdzac co to jest.

A to, ze sam po sobie teraz jedziesz to Twoj problem. Kupuje HnS, to chce HnS, a nie kulawa historie dla "klimaciku" i sklep ze skinami.

Chcecie kampanie i klimacik, to jest wiele innych gier dla 13-letnich dziewczynek.

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)

Ale niestety tak jest. Sam jestem dadgejmerem. Ale w D4 endgame jest nudny jak flaki z olejem. Dungeony niczym się nie różnią od Pit czy helltides. W aparitions nie pokusili się nawet na jakąś losowość rozmieszczenia glyphów. Wpadasz I z zamkniętymi oczami możesz je robić - idealne dla botów. 

W takim Poe masz z 10 różnych aktywności i różnią się od ciebie totalnie. Kopalnie są zupełnie inne niż Heist czy Sindicate. Inne mechaniki, itemy,ulepszenia,zasady. Na mapach też losowo różne dodatkowe minigamey, też zupełnie różne od siebie - obrona cysty czy budowanie bossa. Do wyboru do koloru. Jak się jedno znudzi idziesz na drugie. 

W D4 podoba mi się jedynie leveling i crafting. Później jak dobijam max to już tylko zwiększanie cyferek. Więc na razie mam fun, bo jeszcze druid i złodziej przede mną. Może jeszcze jakieś buildy wypróbuje - np. bloodwave na necro czy chain ligtning sorc. A później pewnie będę grał od weekendu do weekendu. Bo dłużej się nie da wytrzymac.

Kurde no nawet Minecraft Dungeons mnie bardziej wessał niż D4. 

Wiec dlc kupię jak spadnie w okolice 50-60zł. Bo nie widzę sensu dawać więcej.

D4 to całkiem fajna gra ale tak żeby ograć parę postaci i znów pograć w coś innego.

Edytowane przez doman18
  • Like 2
Opublikowano

@rybato zabrzmialo jakbys nie wiedzial przed i po premierze czym jest diablo  4 i kupil w ciemno, pogral 10h i stwierdzil ze to kupa. Watpie ze tak zrobiles ;)

D4 to juz inny target niz D2. Co do restauracji  jak pojdziesz do jednej i ci nie spasuje to idziesz do drugiej. Jak D4 nie pasuje, mozna sprawdzic cos innego, a do tej restauracji co nie pasowalo wczesniej, zawsze mozna kiedys wrocic  i sprawdzic czy cos sie zmienilo na lepsze ;) 

Diablo sie zmienilo, Cod sie zmienil, BF sie zmienil, WoW sie zmienil i wiele innych, tak jak nasze granie na przestrzeni lat.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dominix napisał(a):

@rybato zabrzmialo jakbys nie wiedzial przed i po premierze czym jest diablo  4 i kupil w ciemno, pogral 10h i stwierdzil ze to kupa. Watpie ze tak zrobiles ;)

D4 to juz inny target niz D2. Co do restauracji  jak pojdziesz do jednej i ci nie spasuje to idziesz do drugiej. Jak D4 nie pasuje, mozna sprawdzic cos innego, a do tej restauracji co nie pasowalo wczesniej, zawsze mozna kiedys wrocic  i sprawdzic czy cos sie zmienilo na lepsze ;) 

Diablo sie zmienilo, Cod sie zmienil, BF sie zmienil, WoW sie zmienil i wiele innych, tak jak nasze granie na przestrzeni lat.

Dokładnie. Blizzard chyba nie ma aspiracji żeby trzymać gracza na długo przy grze. To jest raczej gra stworzona dla nowszych pokoleń które szybko się nudzą, zmieniają zdanie i nie chcą inwestować czasu w zgłębianie i masterowanie jednej gry. 

Opublikowano

@Dominix Prosze bardzo, spowiedz rozczarowanego klienta: Nie no, spoko, pewnie bedzie jak z D2 z poczatku slabo, wejdzie dodatek, beda sezony, bedzie z tego drugie LOD i sztosiwo...

Ale chyba po kilku miesiacach mozna juz bylo zalozyc, ze tak nie bedzie, a wrecz odwrotnie.

Opublikowano
Godzinę temu, ryba napisał(a):

Jak ide do restauracji i place ekstra za produkt, to takiego oczekuje, a nie stolca posypanego brokatem. A pozniej przychodzi kelner i mowi, ze jak domowie deser to bede zadowolony... no i przynosi, pucharek lodow moczowych. Z kuchni jeszcze pokrzykuje, ze bedzie mi dorzucal co kilka minut rodzynki (sezony, info dla mniej sprytnych), ale nie jestem juz zainteresowany, bo boje sie sprawdzac co to jest.

A to, ze sam po sobie teraz jedziesz to Twoj problem. Kupuje HnS, to chce HnS, a nie kulawa historie dla "klimaciku" i sklep ze skinami.

Chcecie kampanie i klimacik, to jest wiele innych gier dla 13-letnich dziewczynek.

Przyszedłeś do złej restauracji.

Opublikowano

Do tej samej co zawsze. To dadgejmerzy placza, ze chca najostrzejszy sos do kebaba, ale ma byc lagodny, bo piecze dwa razy i nie maja czasu siedziec na kiblu, bo przeciez do pracy trzeba isc.

Opublikowano (edytowane)

@Dominix Czy ja narzekam na brak czasu zeby grac? Czy oczekuje latwiejszej gry, bo nie mam czasu i nie moge zrobic Lilith na T4?

Oczekuje na HnS za ktorego zaplacilem na poziomie jaki zaplacilem - czyli to co bylo obiecane. I nie mam zamiaru zaklamywac rzeczywistosci, ze surowka w moim kebsie jest spoko mimo obciekajacej tluszczem kuli mocy ze szczura pod szyldem Kraftowy Döner kebab.

Edytowane przez ryba
Opublikowano

Czasami za cos placimy i nie dostajemy czego chcielismy, zycie. Uczymy sie na bledach i nastepnego razu tego nie robimy.

Ale stwierdzenie, bo zaplacilem "200zl" to oczekuje niewiadomo czego, w swiecie gier jest bez obrazy, idiotyczne.

Ja osobiscie wiedzialem ze D4 bedzie blisko D3 wiec bralem bez obaw i do tej pory dobrze mi sie gra. Nie chce zeby to bylo jak PoE bo jakbym chcial to bym poszedl obecnie na PoE.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ryba napisał(a):

Jak widac, "oceniasz" gry tak samo jak "umiesz" liczyc do 2 :E

Jestes na drugim miejscu pod wzgledem liczby postow w tym temacie, czyli TOP2. Czego ty tu nie rozumiesz?

Edytowane przez daerragh
Opublikowano

34 posty to tyle co nic :E Ogólnie wątek D4 słabiutko się kręci. Mało ludzi gra. 

Sam grałem tylko premierowo i jakoś nie miałem weny później wracać. Teraz w D2R z doskoku sobie łupię w przerwach od grania w inne gierki. Do D4 kiedyś wrócę, ale to raczej na jedną postać.

Opublikowano
9 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

@lukadd Obczaj Last Epoch jak podchodza ci takie gierki. Last Epoch to dokladnie gra jaka D4 powinno byc tylko dac wieksza skale.

Ze wszystkich znaczących hns chyba tylko jeszcze tego nie ograłem. A grałem w D2,D3, PoE, Titans Quest, Grim Dawn, Torchlight 1/2,Minecraft Dungeons, Sacred, Dungeon Siedge 1/2. Trochę też Divine Divinity i Nox

Opublikowano
3 godziny temu, ryba napisał(a):

Do tej samej co zawsze. To dadgejmerzy placza, ze chca najostrzejszy sos do kebaba, ale ma byc lagodny, bo piecze dwa razy i nie maja czasu siedziec na kiblu, bo przeciez do pracy trzeba isc.

Tylko Ty tu płaczesz i nie rozumiesz, że mi ta gra się podoba i sobie pykam na padzie 1-2h wieczorem zadowolony od 100h, a jeszcze nawet nie kupiłem dodatku, który też da mi z 50h? Robię sobie misje, akty, zadania poboczne i wywalone na to czy po 10h farmienia mobkow wpadnie mi Item, który zwiększy mi damage o 2% :-)

A jak mi się nie chcę robić questa to idę na podziemia żeby nasycić kamyk.

A jak nie chce mi się nasycać kamyka to idę na piekielne przypływy.

A jak nie chce mi się iść na piekielne przypływy to idę na bossa świata.

A jak nie chce mi się iść na bossa świata to idę na duriel, Beliara i innych.

Dla mnie, dlaojego grania jest mega dużo contentu żeby zajac 1-2h.

• Like 1
Opublikowano

@ryba ciupie sobie w diablosa.
Naszła mnie ochota na podziemia, te z kluczyków, bo zbieram surowce na kowala.

Później pójdę sobie na te fale demonów gdzie na końcu walczy się z radą piekieł.

Nie ma end-game'u w diablo iv.

Opublikowano

Bo nie ma, brak nagrody = to nie ma sensu. Mozesz tez powiedziec, ze podziwiasz piekne widoki jadac na koniu od miasta do miasta i dla Ciebie to jest satysfakcjonujace, Lilith jest tego idealnym przykladem. Mam ponad 1000h w tej grze, w D3 pod 10k, D2LOD i D2R pewnie pod 20k jak nie wiecej. No ale Ty grasz godzinke dziennie, wiesz lepiej na czym polegaja te gry :)

@Jacek Winkler zgodnie z prosba na czacie, jest tu kilka osob, ktore z czystym sercem poleca Tobie gre tysiaclecia - Diabollo 4 :E

Opublikowano
1 godzinę temu, ryba napisał(a):

Bo nie ma, brak nagrody = to nie ma sensu. Mozesz tez powiedziec, ze podziwiasz piekne widoki jadac na koniu od miasta do miasta i dla Ciebie to jest satysfakcjonujace, Lilith jest tego idealnym przykladem. Mam ponad 1000h w tej grze, w D3 pod 10k, D2LOD i D2R pewnie pod 20k jak nie wiecej. No ale Ty grasz godzinke dziennie, wiesz lepiej na czym polegaja te gry :)

@Jacek Winkler zgodnie z prosba na czacie, jest tu kilka osob, ktore z czystym sercem poleca Tobie gre tysiaclecia - Diabollo 4 :E

Masz rację i jednocześnie jej nie masz. 

Z jednej strony tak,endgame jest nudny w D4. Jedyne słuszne podejście do niego to "na chillu",dozowanie i rozkładanie w czasie żeby nie było przesytu. I faktycznie za to co dostajemy w porównaniu do ceny (pierwotnej)- to jest kiepski deal.

Ale z drugiej strony myślenie że jak masz 20k h w D3 to znaczy że masz więcej do powiedzenia niż daddygamer jest totalnie błędne. To nie jest gra dla Ciebie i nigdy cię nie zadowoli. Tak jak fani Doty nigdy nie zadowolą się w pełni LoLem czy, fani ARMY nie zadowolą się Battlefieldem, graczom iRacing ciężko będzie cieszyć się z serii NFS. Ten sam gatunek - inny target. Tutaj tak samo. Więc daddygamerzy mają tu tyle samo do powiedzenia co wieloletni gracze bo to do nich gra jest skierowana. Jako gracz PoE wielokrotnie korzystałem z endgame buildow i opinii Krippariana czy Zizzarana ale ich buildy i porady do levelowania najczęściej wymagały przedmiotów które były niedostępne dla zwykłych śmiertelników. Oni grają po prostu na innym poziomie, i ich doświadczenie bardziej przeszkadza niż pomaga w kształtowaniu gry pod zwykłego gracza 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ryba napisał(a):

Mam ponad 1000h w tej grze, w D3 pod 10k, D2LOD i D2R pewnie pod 20k jak nie wiecej. No ale Ty grasz godzinke dziennie, wiesz lepiej na czym polegaja te gry :)

Ale wiesz że paradoksalnie to może być prawda w przypadku D4? 

W sensie to nie jest gra do nabijania tysięcy godzin w niej jak PoE, to gra do popykania godzinkę dziennie czy w weekendy albo potestowanie nowego sezonu przez kilka dni, np w przerwie między ligami w innych grach. 

Nawet Blizzard oficjalnie już zapowiedział że nie będzie targetowało blasterów a ty nim jesteś. Ta gra nie jest dla ciebie i nigdy nie będzie bo wszelkie zmiany będą robione pod casualowych graczy a nie ARPG wyjadaczy.

EDIT:

Odpowiedziałem zanim przeczytałem post doman18 i praktycznie powtórzyłem co on napisał, nic dodać nic ująć, ten sam gatunek inny target graczy. 

Edytowane przez Asag
  • Upvote 5