Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Dominix napisał(a):

Możesz spróbować, ale czasami build by działał odpowiednio musi miec odpowiednią ilość jakiegoś stata, co dają ancestrale bo mają GA, do tego wtedy też ewentualnie większą ilość paragonów więc możesz jeszcze tego nie mieć. Zawsze jest armory i nie ancestral build sobie zapiszesz, sprawdzisz kolejny wariant i jak nie zadziała to wrócisz na poprzedni.

W sumie to jeszcze inne pytanie miałem zadać, czy te unique z buildu Ancestral jest sens używać na zwykłym buildzie (podmienić itemy tylko), ale odpowiedź chyba znam ;) 

Opublikowano (edytowane)

Czasami jeden unikat działa lepiej z drugim, czy odpowiednim aspektem ale nie znaczy też że nie będzie to w ogóle działało, po prostu mniej optymalnie. Ja nieraz jak zmieniam to sprawdzam sobie na picie czy czasowo idzie tak samo, czy na dumny sprawdzam obrażenia czy są większe itp.

Ciekawostka 

https://www.reddit.com/r/diablo4/s/yH4rXKnABM

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
6 godzin temu, pijoter100 napisał(a):

Paladyn jest super, mega pozytywne zaskoczenie. Jest szansa, że dodatek z amazonką przywróci gierce sporo świeżości :clap:

To prawda, paladynem gra się świetnie, rozpierducha, że aż miło. 

Opublikowano

Nowy dodatek ma nawiązywać do starożytnej Grecji a krainą mają rządzić amazonki.

Więc na 90% drugą grywalną klasą będzie amazonka.

Raczej powstanie więcej dodatków w końcu co to za diablo bez Diablo.

Następne klasy też mogą dodać jeszcze mają kilka w rękawie. Jakiś szaman, czarnoksiężnik, mroczny rycerz. 
Może zmienią model biznesowy gry i będą co 1,5 roku wypuszczać dodatek. 

Opublikowano
4 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Nowy dodatek ma nawiązywać do starożytnej Grecji a krainą mają rządzić amazonki.

Więc na 90% drugą grywalną klasą będzie amazonka.

Raczej powstanie więcej dodatków w końcu co to za diablo bez Diablo.

Następne klasy też mogą dodać jeszcze mają kilka w rękawie. Jakiś szaman, czarnoksiężnik, mroczny rycerz. 
Może zmienią model biznesowy gry i będą co 1,5 roku wypuszczać dodatek. 

Ale w sumie co im się dziwić - jest to chyba gra z mniejszym progiem wejścia jak POE czy LE i dla ludzi zabieganych bądź dorosłych, którzy nie mają czasu i chęci, aby grać po 10 godzin na dzień. Przynajmniej tak mi się wydaję i mi to pasuje bo po części jestem targetem dla nich. Ja już się dawno temu wyleczyłem z gier MMO i porównywania się do innych i ciśnięcia, aby być jak najlepiej wykoksanym aby na pvp robić szum. Jak dla mnie co 1.5 roku dodatki mogą wychodzić grunt, żeby coś wnosiły oprócz samej dodatkowej klasy. 

Mówią o amazonce i pewnie to będzie amazonka a ja nadal czekam na monk'a :D 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nic nie jest potwierdzone ze co poltora roku bedzie dodatek. Zawsze mozna poczekac i kupic co 3 lata i bedziesz mial 2 w cenie 1 ;)

Taki protip przed sanctifying/uświęceniem

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
4 godziny temu, Spychcio napisał(a):

Ten trailer z gameplayem dodatku sporo pokazuje:)

Kostka Horadrimów, nowe drzewka umiejętności, talizmany i ich łączenie w "zestawy", mapy Endgame jak w POE2.

Oj będzie co robić:)

Mnie osobiście widok samego drzewka rozczarował. Tzn to wygląda tak jakby usunęli pasywki i wcisnęli je pod skille a cała zmiana polega na tym że zamiast 2 rozgałęzień mamy 3. Być może się mylę i jak odsłonią opisy drzewka okaże się że ma to sporo możliwości ale wielkich nadziei nie mam. Liczyłem na bardziej kompleksową przebudowę. 

Za to bardziej zainteresowała mnie kostka. Fajnie że sety będą pod postacią talizmanów a nie itemów więc nie będzie sytuacji jak w D3 gdzie jak coś było niesetowe to równie dobrze mogło wypaść jako materiał bo i tak szlo na przemiał. No i najważniejsze pytanie, jak będzie wyglądała ta przebudowa endgame. Ludzie porównują to już do mapek z PoE nie mając żadnego info poza jednym zdaniem z trailera ale to chyba całkiem coś innego będzie. 

Opublikowano
33 minuty temu, Dimazz napisał(a):

gdyby brać pod uwagę słowa. Nowa postać majaczy gdzieś na horyzoncie z traileru gameplayu to ona wygląda jak shaman albo warlock.

Według AI :E

• mroczny władca / boss z gry fantasy,
  • postać w stylu dark fantasy (coś „soulslike” albo high-fantasy),