Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PoE2 to gra która jeszcze nie wyszła. Jest w fazie wczesnego dostępu. Ja nie lubię tego typu gier gdzie muszę robić za testera a przy bugach lub brakach twórcy zasłaniają się wczesnym dostępem. 
Raz mi się zdarzyło kupić grę wczesny dostęp. PUBG.

POE 2 ma być za darmo ale chyba nie w 2026 :D

POE1 było przełomem. Rozwijało koncepcję diablo z dużym wsparciem i dodawaniem nowego kontentu. Gra była darmowa z nienachalnymi mikropłatnościami. 
PoE2 to już typowe żerowanie. Wczesny dostęp płatny a kiedyś może gra będzie za darmo.

48 minut temu, galakty napisał(a):

Naucz się czytać ze zrozumieniem, albo mrugnij dwa razy jeśli potrzebujesz pomocy...

Pisałem że gdyby nie żmudne przechodzenie kampanii to bym do D4 nie wracał. 

W premierowej wersji na pewno będzie możliwość pominięcia a że to wczesny dostęp..

Opublikowano
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

PoE2 to już typowe żerowanie. Wczesny dostęp płatny a kiedyś może gra będzie za darmo.

D4 to dopiero żerowanie;) w tym na na dodatkach. Jak kupiłeś gówniany jak ja np za kolejny płacisz full opcje. (nie wiedziałem że będzie do d... bo bym nie kupił)
POE2 raz zapłaciłem 120zl w tym masz już coiny do kupienia tabów do handlu - które w poe1 jak chciałeś na serio grac i tak kupowałeś.

D4 300zł na start plus dodatek chyba 170zł, teraz chcą 170zł. Nie żałuje 300zł za podstawkę d4 bo się nagrałem ale tu się bardzo mylisz która gra żeruje:)

Co do tego że poe1 było przełomem to prawda, ale D4 jakoś nie wnosi nic nowego, poe2 jest nową wersją bardzo sprawdzonej gry - różni się bardzo bo poe1 mi nie przypadło do gustu za bardzo nigdy

Wczesny dostęp ale stan gry lepszy niż np taki Stalker 2  czy inne podobne długo po premierze.
Akurat w D4 stan techniczny bardzo dobry, tłumaczenia, filmy. 
Ja tu na pewno z 300h pograłem ale ta gra się cofa wg mnie w rozwoju - coraz łatwiejsza się robi. POE2 też łatwiejsza się robi ale tu na plus bo wg mnie była na start za trudno i wolna

Opublikowano (edytowane)

POE2 płacisz za walutę w grze, którą możesz użyć do zakupienia zakładek w grze, to jest równo tyle ile by się zapłaciło w samej grze. W ten sposób płacimy za wsparcie, gra jest praktycznie za darmo, po premierze będzie za darmo ale jak będą chęci na zakup zakładek, to i tak trzeba weprzeć twórców kupując walutę. Warto poczekać na obniżki, za walutę kupimy więcej zakładek. Nie opłaca się kupować klucza poza steamem, bo niby taniej ale nie ma się waluty, więc płacimy bezsensu za cos co ma być "darmowe", a tu nie zostajemy z niczym :P 

Co do D4, cóż Paladyn 174zł :E

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Zawsze można kupić diablo przy końcu jego życia, ale kto wie, kiedy to będzie :D Pamiętam, że kupiłem tak 3jkę z dodatkami za 150 zł na promce a tam w 3jce chyba necro był do oddzielnego kupienia :D 

Ja właśnie kupiłem dodatek i zastanawiam się , czemu oni nie zrobią jakiegoś filmu bo te przerywniki mają fajne. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a):

D4 to dopiero żerowanie;) w tym na na dodatkach. Jak kupiłeś gówniany jak ja np za kolejny płacisz full opcje. (nie wiedziałem że będzie do d... bo bym nie kupił)
POE2 raz zapłaciłem 120zl w tym masz już coiny do kupienia tabów do handlu - które w poe1 jak chciałeś na serio grac i tak kupowałeś.

D4 300zł na start plus dodatek chyba 170zł, teraz chcą 170zł. Nie żałuje 300zł za podstawkę d4 bo się nagrałem ale tu się bardzo mylisz która gra żeruje:)

Co do tego że poe1 było przełomem to prawda, ale D4 jakoś nie wnosi nic nowego, poe2 jest nową wersją bardzo sprawdzonej gry - różni się bardzo bo poe1 mi nie przypadło do gustu za bardzo nigdy

Wczesny dostęp ale stan gry lepszy niż np taki Stalker 2  czy inne podobne długo po premierze.
Akurat w D4 stan techniczny bardzo dobry, tłumaczenia, filmy. 
Ja tu na pewno z 300h pograłem ale ta gra się cofa wg mnie w rozwoju - coraz łatwiejsza się robi. POE2 też łatwiejsza się robi ale tu na plus bo wg mnie była na start za trudno i wolna

Może i tak ja nie kupuję wczesnego dostępu. Dla mnie to rak branży gier. Nie wspieram.

Co do d4 racja. Jak ktoś chce grać na juz po wyjściu gry i dodatków to jest ładnie golony a pierwszy dodatek jakiś duży i przełomowy nie był no i z urwaną fabułą. 
Pewnie jeszcze z 2 dodatki do d4 wyjdą  to całość kupowana na premierę wyjdzie 1000zł

Ja w zeszłym roku przed świętami kupiłem podstawkę a w tym dwa dodatki teraz na preorderze

Edytowane przez Dimazz