Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ta czarką standard, w zasadzie zawsze nią grywam i pierwszym D4 jak grałem premierowo i D2R itd. Ale myślałem, aby coś innego może spróbować.

Dalej nie wiem o co chodzi z tym palladynem, jak kupić to DLC, dawno nie wchodziłem na Battleneta i nie wiem czy ja dobrze widzę, że za Palladyna w DLC to 174 zeta w preorderze trzeba im zabulić :E Czy to jakiś błąd u mnie :E 

Paladyna odblokujesz juz teraz jak zakupisz preorder dodatku. Innymi slowy - kupujac preorder dodatku ktory wyjdzie w Kwietniu - dostaneisz teraz dostep do Palladyna juz dzis a w Kwietniu dostep do tego co zaoferuje dodatek (rzekomo kolejna nieujawniona klase, kostke horadrimow, nowy obszar itp.)

5 minut temu, galakty napisał(a):

Crackling energy chyba grałem w sezonach 1-3, takie kule latały dookoła :E 

Jeśli to to albo zbliżone to bardzo fajny build. 

nie nie - crackling energy to te kulki co podnosisz z ziemi i one laduja Ci sie na pasku. Potem automatycznie wywstrzeliwujesz w przeciwnikow w zasiegu

Opublikowano
8 minut temu, eNeSik napisał(a):

Paladyna odblokujesz juz teraz jak zakupisz preorder dodatku. Innymi slowy - kupujac preorder dodatku ktory wyjdzie w Kwietniu - dostaneisz teraz dostep do Palladyna juz dzis a w Kwietniu dostep do tego co zaoferuje dodatek (rzekomo kolejna nieujawniona klase, kostke horadrimow, nowy obszar itp.)

No właśnie szukałem gdzie ten dodatek kupić, myślałem,że na battlenecie mi jakiś błąd wskoczył i każą mi jeszcze raz D4 kupić, a to się okazuję, że 40 dolców (prawie 180zeta) za palladyna i jakieś niewiadome DLC w preorderze kroją :E 

Niech spadają na szczaw. 

Pogram sobie Czarką, a jak wyjdzie DLC to się zastanowię, w ciemno nie będę brał.

Opublikowano
27 minut temu, eNeSik napisał(a):

To polecam czarke pod Crackling Energy/roziskrzona energia (Esadora amulet), bardzo mocny build, przyjemny, szybki, dobry clean, bardzo dobry single target/bossing
Rogue pod heartseeker tez genialny

Akurat ja mam te dwa buildy i o nich tu pisałem/wspominałem.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Dominix napisał(a):

To jest za dodatek, prawdopodobnie wielkosci VoH a moze wiekszy?, a w bonusie juz teraz za pre-order masz paladyna, a nie ze placisz 180zl za samego paladyna.

Ta już sobie wygooglowałem, ale ja i tak nie robię preorderów. D4 też kupiłem po premierze, jak już wiedziałem z czym się to będzie jadło i mimo wcześniejszych testów w becie.

No dobra na RDR3 mógłbym zrobić preordera w ciemno, ale nie na DLC do diablo :E 

Opublikowano

Ja nią spokojnie zrobiłem 100 Pit, i to bez specjalnego lvlowania Glifów, ale ją przerobiłem pod pusha, teraz jak odpalam skilla to leci zamiast kulki taki stożek wystarczy dobrze się ustawić i wszystko przed nami pada, jak widzę to wpadają jakieś MLD dmg przy okazji pozbawiania życia niemilców. Bossowie też ładnie lecą. Choć nie mam super ogarniętych przedmiotów, niestety RNG nie zawsze jest po mojej stronie. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Sam gram na normalu na 1lvl ale wraz z rozwojem postaci podnosiłem poziom aż dobiłem do maksymalnego i wtedy mamy wyzwanie, dostajemy najlepsze łupy po wybiciu wszelkiego zła, które się napatoczyło w Sanktuarium. 

Kolejnym możliwym graniem na normalu jest np fabuła/kampania, gdzie mamy początek gry- 1 poziom postaci, i wraz z rozwojem gry odblokujemy coraz to wyższe poziomy gry, które umożliwiają dostanie coraz to lepszych przedmiotów, tudzież łupów w postaci legendarnych, mistycznych, czy co tam sobie twórca gry wymyśli z nazwami. Do tego pewien content(zawartość) jest zablokowana za odpowiednim poziomem gry.

Wszystko ma sens, ale jeśli to nie jest potrzebne do przejścia fabuły czy nieobowiązkowych bossów (jak w rewelacyjnym final fantasy) to po co? Po co tracić tyle na to czasu? Co z tego masz poza jakąś złudną satysfakcją że jesteś najlepszy czyli sobie włączysz najwyższy poziom trudności i "patrzcie ludzie, jestem super, pokonuję wrogów nawet na Udręka IV i mam najlepszy możliwy ekwipunek xD". Według mnie wszystko powinno być dostosowane do fabuły, to znaczy ekwipunek i umiejętności. Ciągle się powołuję na przykład final fantasy, ale tam to było zrobione rewelacyjnie. O ile główną fabułę mogłeś przejść na dosyć średnim poziomie postaci czy ekwipunku to już najsilniejszych przeciwników nie pokonasz w  ten sposób i musisz być o wiele mocniejszy i mieć dużo lepszy ekwipunek. I to wszystko bez żadnych poziomów trudności, które niepotrzebnie nawalili w Diablo w tak dużej ilości.

Odnośnie zablokowanego contentu to fakt, ale poziom Udręka (z tego co wiem) odblokowuje wszystko, jeśli chodzi o możliwość walk z bossami. Pozostałe poziomy więc są zbędne.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
8 minut temu, Misticzx napisał(a):

Co z tego masz poza jakąś złudną satysfakcją że jesteś najlepszy czyli sobie włączysz najwyższy poziom trudności i "patrzcie ludzie, jestem super, pokonuję wrogów nawet na Udręka IV i mam najlepszy możliwy ekwipunek xD"

Rozmawiamy o hns czy arpg gdzie naszym zadaniem jest żmudne młócenie coraz to mocniejszych i liczniejszych fal potworów, by zdobyć te kilka % do życia czy obrażeń i to jest właśnie tzw end game, FF czy podstawka Diablo czy innej gry to robimy kampanię i gdzie dla FF to koniec gry, tak w grach typu path of exile, diablo, last epoch, grim dawn, titan quest to zazwyczaj może być początkiem czegoś wielkiego, zależnie od jakości end game na ile nas to przyciągnie do monitora/TV. Takie gry jak Diablo mają sezony, co 3 miesiące lecimy ponownie do Sanktuarium, by zwalczyć zło, twórcy przygotowują liczne poprawki, balanse i jakiś event sezonowy, który ma nam uprzyjemnić to żmudne masakrowanie po raz n-ty tego samego. Dlaczego nadal się gra w Diablo 2? Nie dla fabuły, a właśnie dla takiego stylu gry. Dlatego też trzeba przejść grę 3 razy by wejść na piekło, dopiero tam zdobędzie się lepszy sprzęt i tam się farmi, tutaj Final Fantasy nie znajdzie miejsca dla siebie. 

12 minut temu, Misticzx napisał(a):

ale poziom Udręka (z tego co wiem) odblokowuje wszystko, jeśli chodzi o możliwość walk z bossami. Pozostałe poziomy więc są zbędne.

Udręka 1 na przykład nie da możliwości zdobycia lepszych przedmiotów
obraz.thumb.png.6dcee64971b51767fbbbfe2cf3ebd60b.png

Gdy Udręka 2-4( wyższa udręka zwiększa częstotliwość wypadnięcia łupów) i zwiększa zdobywane złoto jak i doświadczenie.

obraz.thumb.png.47c6faaa11897dd71bad9b9391749d9d.png

• Upvote 2
Opublikowano

Dla niego liczy sie tylko kampania a nie grind, najwyrazniej ta w D3 i D4 mu nie podeszla i tyle. To troche jak sa osoby co graja w coda czy bfa tylko dla kampani i nie ruszaja multi.

Najwyrazniej FF jest idealne, wiec nie pozostaje nic innego jak tam wrocic. Diablo to nie gra do jednorazowego przejscia, nie po to jest robiona i sezony sa tym idealnym przykladem. N

• Upvote 3
Opublikowano

Fabuła w Diablo może nie jest idealna, mi się nie podobało to ganianie na koniu po tej mapie, takie to rozwleczone ale raczej dubbing i ogólnie klimat mi się podobał, nie powiem. Wiedziałem, że muszę przez to przebrnąć, ba chciałem, taka fabuła to taki prolog do gry, nie kupuje się tego typu gier tylko dla fabuły- tzn nie powinno, bo jednak to tylko początek naszej przygody, tak samo jak nie kupuje się Battlefielda czy Call of Duty dla fabuły, bo tak naprawdę przed nami multi i jedna wielka młócka na mapie z innymi graczami. :E

Do tego mamy możliwość pogrania w party, multi coopa itd, to zazwyczaj przyciąga gracza do takiej gry, bo wie czego szuka.

Opublikowano
3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

@Reddzik

Próbowałeś może OC na swojej karcie np msi afterburnerem?

Zastanawiam się czy coś jest nie tak z moją nową kartą, czy z msi afterburnerem czy silnik d4 jest taki dziwny że OC nie daje KOMPLETNIE nic co jest niemożliwe.

w 1440p coz chcialbys jeszcze wyciagnac na 5080 jak to overkill do D4? No chyba, ze lecisz na RT + PT
Sprawdz uzycie GPU. Jak podkrecasz i nic sie w fpsach nie zmienia a co najwyzej uzycie GPU spada to odpowiedz jest prosta - silnik D4 :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

@eNeSik

Tak RT mam

Jak by wgl nie załącza się OC z afterburnera, karta ciągle 97-99% zużycia nocą w miastach szczególnie fps ten sam bez zmian (sprawdzam te same lokacje o tej samej porze dnia)

wiesz co, zaloz moze osobny wątek bo troche zasmieci sie ten temat a Twoj problem jest czysto techniczny

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Próbowałeś może OC na swojej karcie np msi afterburnerem?

Karta daje mi tyle fpsów, że to co oferuje to jest w porządku, nie muszę podkręcać, zrobiłem tylko uv i obniżyłem taktowanie z 2805mhz na 2580mhz przy 0.935mv

Dziś chwilę pobawiłem się RT, wpadł druid na otwartej mapie i przy dlss 4.5 jakość  RT odbicie ultra (bez cieni) + cząsteczki nagle pokaz slajdów przy ~50fpsach:hihot:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Ja na razie robię przerwę, mam mythics pod build, mam ancestrale, głównie 1GA, jeden 2GA i jeden 3GA ale więcej nie mam siły.

Loot wypada TRAGICZNY, czemu mi wylatuje 20 legendarek 750? Ja chcę tylko ancestrale i najlepiej od 2GA wzwyż. To jest tak rzadkie że szkoda gadać, nie będę 200h siedział żeby 3-4GA mieć na każdym :E 

z pieczęci ukryta zbrojownia lecą gwiazdkowe rzezczy

4 godziny temu, lukadd napisał(a):

No właśnie szukałem gdzie ten dodatek kupić, myślałem,że na battlenecie mi jakiś błąd wskoczył i każą mi jeszcze raz D4 kupić, a to się okazuję, że 40 dolców (prawie 180zeta) za palladyna i jakieś niewiadome DLC w preorderze kroją :E 

Niech spadają na szczaw. 

Pogram sobie Czarką, a jak wyjdzie DLC to się zastanowię, w ciemno nie będę brał.

jak masz poprzedni dodatek to tak niezbyt opłacalne ale jak nie masz to dostajesz 2 dodatki za 180zł i oni chyba kombinują z modelem zarabiania podobnym do tego w wowie tylko bez abonamentu. 
Co rok dodatek za jakąś kwotę a przez dodatkiem za preorder będziesz dostawał niektóre rzeczy wcześniej

• Thanks 1
Opublikowano

A no, ja się zastanawiam czy build na push robić bo obecnie to brakuje mi tylko glifów i lepszych GA. 

Tylko same pity są nudne i nic nie dają w zamian, itemy są tragiczne i dużo lepiej jest robić Undercity. 

A w to że mi mythic wyleci z 3GA to się nie łudzę. 

Opublikowano
21 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Fabuła w Diablo może nie jest idealna, mi się nie podobało to ganianie na koniu po tej mapie, takie to rozwleczone ale raczej dubbing i ogólnie klimat mi się podobał, nie powiem. Wiedziałem, że muszę przez to przebrnąć, ba chciałem, taka fabuła to taki prolog do gry, nie kupuje się tego typu gier tylko dla fabuły- tzn nie powinno, bo jednak to tylko początek naszej przygody, tak samo jak nie kupuje się Battlefielda czy Call of Duty dla fabuły, bo tak naprawdę przed nami multi i jedna wielka młócka na mapie z innymi graczami. :E

Do tego mamy możliwość pogrania w party, multi coopa itd, to zazwyczaj przyciąga gracza do takiej gry, bo wie czego szuka.

Mi się też podobała, w D3 nie grałem ale po D4 chyba przejdę dla samej fabuły, w D2 fabuła też mi się podobała, jak na tamte czasy ciekawa była i intrygująca nawet pamiętam jakas książkę kupiłem i czytałem żeby sobie ja rozszerzyć, w D4 też dubbing mi się podoba, zaskoczony pozytywnie byłem jak usłyszałem głos Piotra Fronczewskiego :D

• Upvote 1