Kingston Fury Renegade RGB 64GB [4x16GB 6000MHz DDR5 CL32 DIMM] na Asus TUF 670E-PLUS WIFI
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez mikejike777 · Opublikowano
Cześć wszystkim Składam komputer: Procesor: AMD Ryzen 5 9600x / AMD Ryzen 5 7500f Płyta Głowna: Gigabyte B850 Gaming X WIFI6E Karta Graficzna: Gigabyte RX 9070XT Gaming OC RAM: Goodram IRDM DDR5 6400MHz CL32 2x16GB Dysk M2 NVME: Goodram PX700 1TB Drugi Dysk SSD 2.5": Crucial MX500 500GB Zasilacz: Endorfy Supremo FM6 750W Chłodzenie CPU: Endorfy Fera 5 Dual Fan Obudowa: Endorfy arx 700 air Większość części już mam, został mi procesor i płyta główna. Czy jest sens kupować teraz 9600x który kosztuje około 800-900 zł, czy wziąć starego dobrego 7500f za te 500-600zł i w przyszłości wymienić na coś lepszego niż 9600x - chodzi o to czy będzie duży bottleneck 7500f z moją karta graficzna? Dodam, że chciałbym grać głównie w 1440p między innymi CS2. Jest to też sprzęt do pracy. I druga sprawa czy mój zasilacz nada się do tego zestawu? Widziałem, że zalecane jest 850W do tej karty ale m.in u Blacka w recenzji mówił że optymalny będzie 750w. Dodam, że zasilacz kupiłem wcześniej niż kartę na promce, jakbym wiedział że wezmę po fajnej cenie 9070xt to kupiłbym mocniejszy . Jeśli jest potrzeba żeby zmienić na te 850W to najwyżej sprzedam swój i wymienię. Czekam na Wasze opinie, może jest jakiś kompletnie inny procesor i płyta, które też by się sprawdziły i w przyszłości będą się nadawać do upgrade'u. Właśnie jeszcze jedno, słyszałem że procki od AMD jakoś nie bardzo lubią taktowania powyżej 6k, czy całość będzie działa sprawnie z tym 6400mhz cl32? Budżet na płytę i procesor - około 1500zł Pozdrawiam czytających. -
Przez Klakier1984 · Opublikowano
Tak to jest jak nad wymiarem "sprawiedliwości" nie ma żadnego bata. Kogoś jeszcze dziwi ból dupy o instytucje pokroju izby dyscyplinarnej? Wiadomo żeby było uczciwie to sędziowie, lekarze, policjanci i reszta kasty niech będą rozliczani ze swoich machlojek przez kolegów po fachu. Ciekawe co taki Żurek pan i władca na krańcu świata zrobi po obejrzeniu takiego materiału? -
Przez Doamdor · Opublikowano
Nowości na rok 2026 w nowej cenie.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi