Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Asasin lepiej śmiga i tyle. Porównując wszystko max vs wszystko max bez Pt.

Wiem że to różne silniki ale jest średnio 10fps różnicy w 4k.

Niech zgadnę. Porównujesz Indianę z PT do Shadows, która to gra PT nie ma wcale? %-)

Nie ma bata, żeby w Indim bez PT było mniej FPS, gierka ma małe wymagania do GPU z samym RTGI.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie chodzi mi o FPS tylko o stutter. I strasznie sztywna animacje protagonistki.

No i nie przyszło mi do głowy wcześniej, że za szarpanie w filmikach odpowiedzialny jest PT. Gdybym to wiedział ograniczyłbym raytracing już na początku gry.

Opublikowano
18 minut temu, tomcug napisał(a):

Niech zgadnę. Porównujesz Indianę z PT do Shadows, która to gra PT nie ma wcale? %-)

Nie ma bata, żeby w Indim bez PT było mniej FPS, gierka ma małe wymagania do GPU z samym RTGI.

Napisałem że bez Pt.

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Przecież poprawili te okazjonalne przycinki w filmikach w patchu. A sama gra jak masełko chodzi.

Może teraz. Na premierę tak różownd nie było.

Opublikowano
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

w najgorszym razie wezmę na miesiąc GP, bo mam sporo do nadrobienia, nie miałem GP od grudnia 2022, kiedy skończył mi się 3 letni darmowy Ultimate GP

To można tak, 3 lata game passa za free? W jaki sposób miałeś za free i to przez 3 lata.

Opublikowano
31 minut temu, lukadd napisał(a):

Było bardzo dobrze i już przy pierwszym patchu były poprawki odnoście filmików.

W gameplayu zero stutteru masełko.

Ostatni raz grałem tydzień temu. Filmiki w Syjamie płynnie chodziły dopiero po ograniczeniu RT.

4k, wszystko na ultra.

Opublikowano
21 minut temu, tomek25 napisał(a):

To można tak, 3 lata game passa za free? W jaki sposób miałeś za free i to przez 3 lata.

Była taka stronka z kodami. Nabijało się się w opór. Teraz nie ma takiej akcji:(

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomek25 napisał(a):

Pewna stronka rozdawała kody, był limit chyba 1 na email, miałem 3 kody, dodatkowo przy zatwierdzeniu automatycznego odnawiania dostawało się gratis 1 miesiąc, więc czemu nie. I tak nabiłem trochu tych kodów, potem jeszcze znajomy podesłał mi z 10 kodów, i nabiłem na 3 lata, bo tyle można maks do przodu, wcześniej już miałem Game Passa z Ryzena 3600 jak kupiłem w xkomie w lipcu 2019, i tak te 3 lata do grudnia 2022 miałem abonament, od tamtego czasu nie brałem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Indiana Jones to jednak perełka, kolejny Assassins Creed to jak kolejna Fifa, czyli kolejny Assassin z innym krajobrazem w tle, klepany już nie co roku, tylko co dwa lata. Po co w ogóle porównywać te dwie gry i ich działanie jednej gry  z PT, a druga nie ma z PT nie wspólnego. Gra działa jak złoto, sorry speedrunerze @ODIN85 pewnie nie zdążyłeś do pierwszego patcha, tylko "przeleciałeś" grę w dniu premiery :P

Dziwne @tgolik taki ogarnięty w grach jesteś, a nie przyszło Ci do głowy, że jakiekolwiek problemy, zwłaszcza na premierę, może powodować "Patch Tracing" ?

Edytowane przez skunRace
Opublikowano
5 godzin temu, skunRace napisał(a):

Dziwne @tgolik taki ogarnięty w grach jesteś, a nie przyszło Ci do głowy, że jakiekolwiek problemy, zwłaszcza na premierę, może powodować "Patch Tracing" ?

No nie przyszło. Zwykle maksymalny RT powodował ogólny spadek framerate. Natomiast nie pamiętam, żeby powodował głębokie spadki klatek, przy ogólnie dobrej płynności. A że dotyczy to głównie cinematików - to było już zupełnym zaskoczeniem. Szczególnie, że wykorzystanie VRAM nie przekraczało połowy dostępnej ilości.

Miałem spadki płynności w SW: Outlaws w wersji premierowej czy Jedi Survivor ale tam powodem była praca GPU na przepełnionym VRAM. 

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Teraz masz dlss 4 a na premierę nie grałeś więc zaufaj tym którzy to robili.

Co ma do tego DLSS i jaka to różnica jeśli chodzi o przycinki w przerywnikach, czy tam był w wersji 3.5 czy 4 jak problem był z PT który można wyłączyć.

Pisał @lukadd że już w pierwszym patchu to poprawili, tylko pewnie zanim wyszedł "przeszedłeś" grę :EAkurat po premierze pamiętam, że oprócz samej gry chwalona była optymalizacja.

• Upvote 1
Opublikowano

Patrząc jak gra działa na moim sprzęcie to cieszę się, że jak na razie nie ma problemów, musiałem wyłączyć FG, bo były miejsca gdzie przekraczało limit 175fps i widziałem "rozrywanie ekranie", chyba trzeba zmienić DLSS i być może wyłączyć FG na dłużej, ale w tej grze 60-70 to tak nie bardzo, na 120 nie ma takiego motion blura- blury mam wyłączone w menu, ale tu aż widzę różnicę przy obracaniu kamerą.

Po przeszło 7 godzinach(z małym afk) dotarłem do Gizy, porobiłem poboczne questy, ale nie ganiałem za wszystkimi znajdźkami. Gierka mi się podoba, cieszę się, że nie próbowałem w to grać na RTX 3060ti, teraz to inna bajka. :wariat:

Opublikowano
55 minut temu, skunRace napisał(a):

Co ma do tego DLSS i jaka to różnica jeśli chodzi o przycinki w przerywnikach, czy tam był w wersji 3.5 czy 4 jak problem był z PT który można wyłączyć.

Pisał @lukadd że już w pierwszym patchu to poprawili, tylko pewnie zanim wyszedł "przeszedłeś" grę :EAkurat po premierze pamiętam, że oprócz samej gry chwalona była optymalizacja.

Mówię o premierze a nie jak patch wyszedł.

Opublikowano
10 minut temu, Reddzik napisał(a):

Patrząc jak gra działa na moim sprzęcie to cieszę się, że jak na razie nie ma problemów, musiałem wyłączyć FG, bo były miejsca gdzie przekraczało limit 175fps i widziałem "rozrywanie ekranie", chyba trzeba zmienić DLSS i być może wyłączyć FG na dłużej, ale w tej grze 60-70 to tak nie bardzo, na 120 nie ma takiego motion blura- blury mam wyłączone w menu, ale tu aż widzę różnicę przy obracaniu kamerą.

To nie blokujesz sobie fps na poziomie odświeżania monitora?
Ja mam zablokowane na poziomie 141 fps na sztywno zawsze i wszędzie w Rivie.
Raz na zawsze i zapomniałem o temacie. Riva pilnuje.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

To nie blokujesz sobie fps na poziomie odświeżania monitora?

Mam zablokowane w sterowniku na 175fps(monitor 180hz), dodatkowo w grze miałem ustawione 140fps, tylko, że FG(frame generator) przebija taką wartość, jakby omija blokady. Te rozrywanie ekranu zobaczyłem na ostatniej prostej przed skokiem do sterowca, tam bez FG miałem ponad 130fps. Ogólnie mam full PT + DLSS perf i jeszcze miałem FG, bo zobaczyłem, że las mocno dawał w kość i tak przelazłem cały Watykan na takich ustawieniach, z FG dużo lepiej to wyglądało(płynność) niż bez, gdzie miałem poniżej 100fps.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Też pamiętam, że cos musiałem zamieszać, żeby nie rozrywało ekranu - nie pamiętam już, co.

Edit.

Po zainstalowaniu nVidia app lub nowych sterowników z DLSS4 wywaliło mi w Panelu nVidia ustawienie maksymalnych klatek (miałem 117, ustawiło chyba na bez limitu). No i zaczęło się rozrywanie mimo Gsync.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Jest git, nie narzekam, to był drobny problem, wyłączyłem FG i po problemie, tam było za dużo fpsów i jeszcze FG do tego. Teraz zobaczę jak działa w Gizie, może zmienię DLSS i dam wyżej niż wydajność.

Gierka jest sztos:pajac: