Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

2024 rok.
Idziemy w tym kierunku ;) - wideło.

Ty idziesz w wielką obronę gier które wyglądają gorzej od staruszków z PS4 a jednocześnie ze znacznie większymi wymaganiami sprzętowymi. Absurd. 

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
7 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Fakt ale mogłoby mieć je 60, 70 a może więcej procent ;) Ngreedia :D 

Jak weźmiemy pod uwagę, że w tych statach ~7% z tych GPU nawet nie obsługuję DX12 i masz jeszcze kilka % zintegrowanych układów i to odejmiesz to masz już ponad 65% czy nawet pod 70% rtxów :E

9 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Inna sprawa, że je to napisałem przecież tak o, luźno i dla beki, żeby mi do rymu pasowało :D 

Ta wiem 8:E Ale popisać sobie zawsze można od tak dla ciekawostki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tankietka napisał(a):

Ty idziesz w wielką obronę gier które wyglądają gorzej od staruszków z PS4 a jednocześnie ze znacznie większymi wymaganiami sprzętowymi. Absurd. 

Rozróżnij sprawy. Nie idę w obronę ŻADNYCH GIER. Gdzie broniłem jakiejś gry? 
Idę w obronę technologii. To się nazywa rozwój / postęp. A ten wymaga pracy, czasu, nauki, eksperymentów, prób. Od tego nie uciekniesz (i całe szczęście).
Zakładam, że w Twojej firmie księgowe miałyby zakaz Excela, netu i przelewów, i do dziś liczyłyby na liczydłach i ołówkiem na kartce, biegając na pocztę z wypłatami.
Rozwój, postęp. Dotyka każdej branży. IT głównie.

Wracając do tematu.
Ktoś z PL ciągnie w GamePasie?
U mnie nie idzie. 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Daruj sobie wycieczki osobiste poza obręb gier. 

Bronisz chorych wymagań sprzętowych gry która wygląda gorzej niż stare gry z PS4. No ale jakiś badziew odbił się w kałuży więc ok, reszta może być 10 lat do tyłu - ważne, że mam kałużę w "imię postępu". Jesteś dla mnie nielogiczny.

Opublikowano
5 minut temu, Tankietka napisał(a):

Bronisz chorych wymagań sprzętowych gry która wygląda gorzej niż stare gry z PS4. 

Skończmy dyskusję bo:
a) jesteśmy z innych bajek i nie pogadamy,
b) nie czytasz (!) - dosłownie zdanie wyżej napisałem, czego bronię, a Ty nadal swoje.

6 minut temu, Tankietka napisał(a):

No ale jakiś badziew odbił się w kałuży więc ok, reszta może być 10 lat do tyłu - ważne, że mam kałużę w "imię postępu". 

RT & PT to nie "kałuże i odbicia".
Nie kompromituj się brakiem znajomości tematu.

7 minut temu, Tankietka napisał(a):

Jesteś dla mnie nielogiczny.

Czy to nie Twój tekst: "Daruj sobie wycieczki osobiste poza obręb gier."

EOT.

Opublikowano (edytowane)

Tak, jesteś dla mnie nielogiczny jeśli chodzi o gry video.

Wali mnie w sumie co znaczy RT & PT jeśli całościowy wygląd gry jest gorszy niż topy z ery PS4 a wymagania sprzętowe są x2 wyższe. Czy tam ile, ale są bardzo wysokie biorąc pod uwagę to co pokazano we wszystkich materiałach z gry.

Opublikowano (edytowane)

Hehe, nowa radosna twórczość.

"Kiedyś to dopracują i będzie nowa jakość ale póki co jest gorzej niż 10-letnie gierki ale musi tak być, więc kupujcie do grafy z PS4 RTX 4090 i czekajcie na przyszłość" xd

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tankietka napisał(a):

Tak, jesteś dla mnie nielogiczny jeśli chodzi o gry video.

Wali mnie co znaczy RT & PT jeśli całościowy wygląd gry jest gorszy niż topy z ery PS4 a wymagania sprzętowe są x2 wyższe. Czy tam ile, ale są bardzo wysokie na to co pokazano we wszystkich materiałach z gry.

A mnie nie wali, co Ciebie wali.
Hamuj piętą Kolego.

To będzie (i jeszcze nie jesteśmy tego pewni) pierwsza i jedyna na razie gra, gdzie nie można będzie (?) wyłączyć RT.
Więc klikaj w RT OFF i graj sobie na 1080, nie męcz świata i funkcjonuj w gamingowej jaskini.
Nie ma przymusu, póki co, grania z RT (chyba, że to będzie ten pierwszy, niechlubny przypadek).

3 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Hehe, nowa radosna twórczość.

"Kiedyś to dopracują i będzie nowa jakość ale póki co jest gorzej niż 10-letnie gierki ale musi tak być, więc kupujcie do tego RTX 4090 i czekajcie na przyszłość" xd

Może dla Ciebie... nowa.
Te wątki miały setki stron na PCLabie.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Jaskinia to granie w niezoptymalizowane gry i głęboka obrona tego stanu rzeczy.

Gdyby Indiana wyglądał jak "next gen" nikt by się  nie zająknął co do wymagań. Jednak nie wygląda. Ba, daleko mu do tego. A może devi specjalnie ukrywają pełen potencjał grafy przed klientami? Ciekawa taktyka ; d

Opublikowano

Ci którzy próbują na PC ściągać z GP i im pobrało tylko kilka MB, sprawdźcie ręcznie czy możecie sciągnąć resztę 115 gb, u mnie nie da rady bo pokazuje się błąd, który nie ma pokrycia w rzeczywistości

obraz.thumb.png.d5885e96328a01aea7f5a6df4853ccdf.png

Opublikowano
Teraz, STALKER napisał(a):

nieporozumienie jak psyhix

I tu szok i niedowierzanie - ten silnik jest jednym z najpopularniejszych w grach - poprostu ludzie o tym nie wiedzą (zrezygnowano tylko z wersji akcelerowanej przez GPU) 

Opublikowano
3 minuty temu, STALKER napisał(a):

Rt to takie samo nieporozumienie jak psyhix czy jak to się zwało kto normalny podczas gry ogląda odbicia budynków w kałuży. W realu tego się nie robi a w grze ? Dajcie koniom siana.

Ludzie, bo... ręce opadają.
RT TO NIE KAŁUŻE I ODBICIA w nich!
Czepiliście się, jak rzep psiego ogona.
To sposób liczenia światła!

Możesz być w szczerym polu albo łące bez jednej kałuży.
Z RT w tej scenie będziesz dożynał sprzęt.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, STALKER napisał(a):

Rt to porażka i niebawem skończy jak ten physix czy jak mu tam.

słyszę to od lat ..

PhysX się nie skończył, ludzie nie wiedzą tylko że jak grają to gry mają ten silnik zaimplementowany

RT będzie się rozwijać, coraz więcej produkcji ma RT, coraz więcej produkcji ma PT. Mamy też kilka gier opartych TYLKO o PT (nie ma rastera). 

Kiedyś Kiedyś ... mało kto pamięta już podobny temat było T&L. Tylko nagle gry bez tego nie chodziły, później Shader Model - a na co mnie to ? Gry już nie odpalały bez tego. 

Z RT jest to samo - kolejna produkcja która wymaga GPU z RT jako min. 

Na szybko produkcje które mają PhysX

Cyberpunk, wiedźmin 3, Hogward, Alan 2 , Deliver US MARS 

Edytowane przez RTX5090