Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niestety - karty graficzne posiadające 8 GB kompletnie tutaj poległy, bowiem gra działała fatalnie albo komunikowała błędy (żadna NVIDIA 8 GB VRAM nie chciała się uruchomić, reszta kuśtykała na jednej nodze)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, lukadd napisał(a):

W zasadzie to 69%.

z grubsza przeliczyłem low fps, ale tak jak piszesz, vram tutaj zdusił 4080, bo roznica do tej pory w grach wynosila ~30-35%

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Fantastyczna przygoda nie spodziewałem się że będę się tak dobrze bawić przy tym tytule. Fajnie że nie kopiowali Uncharted tylko poszli własną drogą, MachineGames dowiozło i udowodniło że rozumieją materiał źródłowy. Miłe zaskoczenie na koniec roku - polecam "Robert Makłowicz" 😉🤭

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

~60% róznicy między 4080S, a 4090 :E

4 godziny temu, lukadd napisał(a):

W zasadzie to 69%.

Dla kart 16GB dali i tak bufor textur na High w teście, dla 24GB 4090 Ultra.

FG swoje vramu też bierze i wygląda, że to dusi 4080.

4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

z grubsza przeliczyłem low fps, ale tak jak piszesz, vram tutaj zdusił 4080, bo roznica do tej pory w grach wynosila ~30-35%

Oczyścicie ze to wina Vram którego po prostu zabrakło na 4080.

Ogólnie to tak naprawdę wina twórców gry bo do takiej sytuacji nigdy nie powinno dojść.

Opublikowano (edytowane)

No nie do końca do optymalizowali, albo raczej w ogóle nie skupiali się pod skalowanie do 4k + FG dla 4080.

FG tutaj pożera Vram nawet przy tym nastawie High dla bufora textur. Low bufor może by wytrzymał przy 16GB. Ale ciekawe czy tylko na test czy też na granie godzina-dwie+ :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Spróbujcie otworzyć nieskompresowane zdjęcie z Hubble/Webba to Wam komputer skisnie, ja próbowałem, otwierało się bardzo długo, to są takie rozdzielczości że głowa mała. Tutaj widać pojechali podobnie, szkoda że tylko 40GB, a nie 400GB tekstur. :E 

Opublikowano
21 minut temu, Stjepan napisał(a):

utaj widać pojechali podobnie, szkoda że tylko 40GB, a nie 400GB tekstur. :E

Na dzisiejsze czasy dodatkowe 40GB textur w Hi-res to pikuś :E

Fallout 4 z 2015 roku  dla przypomnienia paczka textur Hi-Res prawie 60GB :E

W Indianie dzisiaj to chyba jeszcze nikt nawet nie ściągną gry bez paczki Hi-res nie mówiąc o porównaniach :E

Opublikowano

Skończyłem. Jedno zadanie poboczne z łamigłówkami mam zabugowane.  Akurat te najważniejsze przy zbieraniu starożytnych artefaktów, prowadzące do sekretnego zakończenia.  Szkoda, bo zabrakło tylko 8 artefaktów. Czytałem redit i mają to samo co ja. 

Indiana-Jones-i-Wielki-Kr-g-14-12-2024-1

Notatek i częstotliwości już dalej mi się nie chciało zbierać.

Zrzut-ekranu-63.png

• Like 1
Opublikowano

A no jak

Spoiler

Otworzysz tą bramę w ostatniej lokacji

ale do tego potrzebne są wszystkie artefakty starożytne.

9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nawet nie wiedziałem.

Ty dużo rzeczy nie widziałeś, gdy rushowałes grę na 35%. :E

Opublikowano
8 godzin temu, Ludojad napisał(a):

Niestety - karty graficzne posiadające 8 GB kompletnie tutaj poległy, bowiem gra działała fatalnie albo komunikowała błędy (żadna NVIDIA 8 GB VRAM nie chciała się uruchomić, reszta kuśtykała na jednej nodze)

Mam 3060ti i gra działa bez problemów na ustawieniach średnich w 1440p. Jedyna dziwna rzecz to że na najnowszych sterach nvidii niby dedykowanych tej grze po uruchomieniu pokazywały się tylko loga i gra wychodziła do pulpitu ale na szczęście pierwszy raz uruchomiłem na starszych sterach i wtedy nie było żadnego problemu. Teraz gram na sterach przedostatnich.