Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie też bez żadnych problemów, wrzuciłem nowe dlssy, mam zrobione uv, którego nie ruszałem od dwóch lat i wszystko śmiga, nic się nie wywala. Sterowniki też najnowsze 

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem DLSS tweakiem ustawione na DLAA dla wszystkich ustawień. To była przyczyna wywalania mi się W3 pod nowymi sterami. Usunąłem folder,  badanie spójności na gogu zaciągnęło mi właściwy plik. Narzuciłem DLSS4 appką nVidii i teraz hula mi w DLSS wydajność bez utraty jakości. Przynajmniej na moje oko.

Ustawienia RT i wszystko inne na ultra4K@120.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Wywaliłem DLSS'y całkowicie, puściłem naprawę gry, aby pobrała jeszcze raz orginlane. Gra odpaliła.

Podmieniłem na nowe DLSS'y. Gra odpaliła.

Podbiłem rozdzielczość DLSS Q do 1080p. Gra odpaliła.

Nie wiem, o co tu chodzi :D

Opublikowano

Mnie obecnie najbardziej wkurzają limity 200 MB/na grę na sejwy w chmurze GOG. W Wiedźminie jeszcze jakoś się mieszczę po zarchiwizowaniu i usunięciu wszystkich starych sejwów ale w CP2077 jest dużo trudniej.

Problemem jest pewnie, że ciągnę W3 od 10 lat na tych samych sejwach i Cyberpunka od premiery. Przeszedłem setki godzin i tysiące zmian w dziesiątkach patchów i pewnie te moje sejwy są większe niż dla nowych graczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

Ja wywaliłem mody - dalej W3 się wywalał. Dopiero jak z Bin wywaliłem folderek x64_dx12, w którym podmieniłem parę miesięcy temu na DLAA wszystkie tryby DLSS, Galaxy pobrał oryginalny plik i gra ruszyła.

Niestety Ghostst of Tschuszima, w której nic nie grzebałem nie startuje mi na nowych sterownikach.:placz:

Trzeba będzie poczekać na łatkę.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

Albo chcesz stabilne granie albo losowe crashe - wybieraj. Nie obchodzi mnie, że ktoś tu w temacie zaraz napisze "a ja gram zawsze z hairworks i było ok" bo to gówno prawda. Wystarczy sobie poczytać w internecie na temat hairworks i tej gry, poza tym sam się o tym przekonałem i potwierdzam, że wyłączenie tej opcji naprawia problemy ze stabilnością w DX 12.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czasami możesz i tygodniami grać bez problemów, nie ma reguły.

Pewne specyficzne sytuacje pomagają "wymusić" crasha z Hairworks jak np. częste wchodzenie/wychodzenie do menu/inwentarza, zakładanie/zdejmowanie przedmiotów, naprawa ekwipunku, szybka podróż, medytacja a nawet czasami rozmowy z NPC, wczytywanie gry z sejwa. 

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.12.2024 o 17:55, Roman_PCMR napisał(a):

Kurde, kusi ten wiedzmin ale poczekam az bedzie blizej do premiery W4 i wtedu ogram...

Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może :E

Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sadzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
7 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ja właśnie ogrywam pierwszy raz, z dodatkami może do Wielkanocy ukończę, może :E

Swoją drogą czy to tylko moje wrażenie czy w tej części twórcy zmienili podejście do ulepszania EQ, przynajmniej na początku? Mam wrażenie, że w poprzednich częściach dłużej mogłem "latać" z początkowym zestawem a tu o ile w "Białym sądzie" było lajtowo to z kolei już jedno zadanie poboczne w "Velen" pokazało mi, że nie tędy droga :E

Też pamiętam tę sytuację. Brakło mi poziomu do dalszej gry i musiałem trochę porobić poboczniaków i zleceń, co zresztą dobrze mi zrobiło. Teraz oddałbym wszystko, żeby znaleźć jakiekolwiek pominięte wcześniej zlecenia na tablicach ogłoszeń.;)

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Mizu napisał(a):

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7329 "Brothers in Arms" ten mod to must have czy nie? Mieszane opinie widze ale w większości, że jednak must have
Już podchodziłem do Wieśka ze 3 razy i za każdym razem sie odbijałem, może tym razem w końcu siądzie. 
Szukam jakie mody uprzyjemnią gre

Dla mnie ten mod to must have, naprawia dużo błędów, glitchy i dodaje różne pominięte przez redów funkcje. Aktualnie przechodzę Wieśka 4 raz i pierwszy raz z tym modem, czuć różnicę

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

A zwracasz uwagę że masz stalowy miecz i srebrny miecz? Ogrywałem zaraz na premierę i szczerze nie kojarzę abym miał jakiś problem z EQ.

Robiłeś to zadanie chociażby?

Ja robiłem na 4 poziomie z EQ dla poziomu pierwszego i nie polecam :E

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dokładnie...u ciebie widać syf na dole budy, u mnie nie...bo jest biała     Dlatego wolę jasne kolory
    • Witam, Jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć czy wśród aktualnych modeli znajdę jakąś perełkę która spełni moje oczekiwania i nie przetrzepie przesadnie kieszeni. Żeby było prościej może opisze w skrócie co mi się podoba w sprzęcie z którym mam styczność:   Eizo CG277 od niedawna w robocie - praca w coreldraw oraz adobe photoshop, grafika głównie pod druk - wysoki komfort pracy, świetne kolorki(pełne 10bit), teksty i krzywe wyraziste jak nigdy, no i tam chyba odświeżanie monitora jest prądem stałym a nie zmiennym jak w typowych monitorach - nie męczy nawet po kilku godzinach siedzenia, ale do grania się nie nadaje, za wolny - bo to nie jego przeznaczenie, wiadome   TV sony 65XF9005 - matryca LCD (PFS LED – “TRILUMINOS”) typ. VA, Direct LED(Full Array Local Dimming) - z tego co wyczytałem to taka technologia analogiczna do QLED (kropka kwantowa) czy LCD LG (NanoCell), zapewnia wysokie pokrycie barw i wszystko wygląda bardzo naturalnie, atrakcyjnie cieszy oko ale nie jest przesadnie przejaskrawione, maksymalna jasność po kalibracji 600cd/m2 (pełny ekran klasyczna treść SDR), 1 100 cd/m2 (HDR, skrawek ekranu), kontrast statyczny 6000:1, kontrast ANSI 3500:1, świetne kąty, czarny bardzo dobry - przy zgaszonym świetle w pokoju i czarnej planszy z białymi napisami końcowymi w filmie, widzisz wyraźnie tylko białe napisy, ostre i wyraźne, dla porównania u kumpla to samo oglądałem na OLED to czerń spoko ale napisy i jasne elementy dużo słabiej wypadały, za mocno świeciły i stawały się przez to mało wyraźne, jak dla mnie przegrywa z oledem jedynie płynnością ruchu, mimo że matryca jak na swój rodzaj do wolnych nie należy.   iiyama G2770HS 180Hz FastIPS, 0,2ms - monitor kupiony okazyjnie bardzo tanio jako tymczasowy, szybka matryca, ale max 1080p w 27" i praca z tekstem to słabe połączenie, używam go na zmianę z Dell 2713hm   Dell 2713hm - chyba najdłużej na nim siedziałem i w pracy w domu głownie do pracy z grafiką zanim pojawił się Eizo, do pracy ok, ale w grach za wolny   Lenovo R27q-30 - kupiony dla syna do grania, jakoś nie mogłem znaleźć sensownych ustawień dla niego, obraz wydawał mi się za ciemny, albo za jasny, coś w nim nie pasowało, mimo że na papierze wydawał się spoko wyborem   No i teraz pytanko czy jest coś na rynku co mogłoby spełnić moje oczekiwania? przeznaczenie to głównie granie 75%, czytanie 20%, grafika 5%, praca z grafiką na nim to raczej sporadycznie raz na jakiś czas, ale wtedy mocno i intensywnie -  mam też taki zamysł że może zamiast skupiać się przy monitorze na tym aspekcie - olać to i po prostu brać monitor z roboty na czas prac i tyle, a docelowy mieć tylko pod rozrywkę, chociaż zapewne jak dobry monitor by sie trafił to jak sRGB będzie niezłe bo to się głównie w grach liczy to i Adobe RGB też będzie nienajgorsze:) Idąć dalej... dużo czytam i przetwarzam danych tekstowych, więc komfort pracy z tekstami, czcionkami itd. tu bardzo się liczy i gdyby nie to pewnie celowałbym w OLEDY, ale tam teksty to słaby temat, tak więc... co by tu wziść na celownik? jeżeli chodzi o budżet to sam niewiem ile trzeba by wydać? 1400-2200zł to jakieś sensowne pieniądze? czy za mały budżet na takie potrzeby?
    • Oj za małe mam doświadczenie, ale np. Lies of P w ogóle mi nie przypadł do gustu. Jakiś taki koślawy i mało soczysty. Dziwny, krótki unik. Przeciwnicy to paralitycy, nie czułem "ciężaru" starć, a jednak LoP ma lepsze przyjęcie niż Khazan, gdzie już walka ze śnieżną bestią w demku dała mi tego pierwotnego kopa z DS1 (w Demona nie grałem).
    • Nie no, Breath of the Wild mnie zabije ta gierka. Z moim stylem gry zaglądania w każdy metr kwadratowy to będzie bite 300h i ja nienawidzę sandboxów. Jednak tutaj włączam i sobie biegam, chociaż świat momentami pustawy a questy mocno sztampowe i bez wyborów jakichkolwiek. Taka w sumie "crap" gierka a jednak włączam, chociaż nienawidzę sandboxów. Nie wiem, deszcz zaczyna padać, ja stoję pod skałką z rozpalonym ogniskiem i jeszcze wjedzie w tle pianino, to chyba ta mityczna magia Nintendo na 10/10 ; ) I jeszcze ta plastyczna grafa, detale i grube zależności rządzące tym światem. Jak oni to zrobili na taki słabiutki tablecik SW1 to ja nawet nie wiem, w sumie na WiiU pierwotnie. A na SW2 to chodzi fenomenalnie, żelazne 60 klatek, chyba nie dostrzegłem ani jednego dipa. Czasem tylko za duży pop up trawki, postaci no i otoczenia daleko w tle dramatycznie traci poligony, wchodzi w uproszczone formy. Zapomniałem profesjonalną ang nazwę tego.
    • @Tankietka jakbyś określił top5 soulslików nie od FS to jaka by ona była?  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...