Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Noooo iii Neural Rendering wyprał mi mózg ...

2107b012691824fd_4.gif

Dobranoc wszystkim.

mordQ podeślij screen ustawien z RHI oraz z Reshade, chcę mieć wyprany móżg tak jak tak, pozdr

3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

Powoli się przekonujesz, słodko 8:E

Ktoś wie jak wl patch tracing hair? U mnie jest wyszarzone :(

hej, jak uzyskać tak rozbudowany menu konfigu NR

image.thumb.png.74228f83a82b4e858a9643f0cc1f504e.png

własnie bede instalował przez RHI 

pozdr 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Czekam, aż się ktoś jeszcze pochyli i to obrysuje u siebie. Chociaż tak naprawdę nawet moje dwa przypadki dużo już pokazują jak się je porówna. Żałuję, że pierwszy nie zrobiłem jako 1:1 obrysowując print screena. Tutaj widzę problem postępuje szybko. Na tamtym monitorze też tak było, chociaż zauważyłem dopiero w rozwiniętym stadium. Widzisz - temat ruszyłem to i następne dwie osoby to zobaczyły na swoich egzemplarzach. Sytuacja rozwojowa ale to już dużo na tą chwilę wiem. Wspólnymi siłami dojdziemy prawdy. Potrzebuję więcej danych i rysunków aby potwierdzić wzorzec.
    • Obecna generacja jest jeszcze za słaba na NR. Oczywiście wszystko działa ale trzeba iść na kompromisy. Ale jakby tak @Kadajo kupić 2 karty RTX 5090 to można by zrobić Powrót do przyszłości.
    • Musiałbyś mieć jakieś rysunki od innych i to mnie ciekawi. Jeżeli choć trochę to się pokryje z twoimi dwoma to znaczy, że Gigabyte ma wadliwe partie w odprowadzaniu ciepła i każdego prędzej czy później to złapie nieważne od ustawień. Wtedy jest kwestia czy gigabyte coś z tym robi, czy mają wywalone jajca i nowe partie dalej klepane w ten sam sposób. Na pewno ślad idzie w tym samym kierunku w prawo, czyli jest przewidywalny. Jeszcze ciekawi mnie, czy spotka Cię problem z wypaleniami przy 2kh+ pracy monitora.  Ciekawi mnie jak LG w tym przypadku wypadnie, ale dowiem się dopiero za pół roku. 
    • Widzę tryb bojowy "wallec Choroszcz" włączony.  1. Na chwilę obecną model w model aby kupić taniego RTX 5070 Ti to jest 2200zł (na przykładzie obecnie najtańszego ASUSa Prime RX 9070 XT i jego zielonego odpowiednika). 2. DLSS 5 oprócz gry NBA też da się jedynie odpalić na kartach nvidii za pomocą optiscalera. 3. Nie porównuj RX do podrabianych ciuchów. Wiem, że boli skrócony dystans ficzerów czerwonych (bo odrobili lekcje) do zielonych bo zieloni fanboje mają wytrącone zabawki z rąk i ich jedynymi argumentami jest MFG (niektórzy próbują porównywać sztuczne klatki do prawdziwych) i DLSS 5 (który jedynie dobrze działa na RTX 5090, da się na nim pograć na RTX 4090 no i nawet na upartego na RTX 5080). No ale miałem dwa egzemplarze 5070 Ti łącznie ponad rok i o ile do PT było jeszcze stykowo, to do DLSS 5 raczej bym nie startował.   Siano to trzeba mieć w głowie aby dać ponad 2200zł za kartę o tej samej wydajności z kosmetycznie lepszymi ficzerami. Bawi mnie to jak zieloni fanboye odwracają uwagę od najbardziej istotnej rzeczy - ile kasy ucieka ekstra z portfela i ile karty zielonych są ponad MSRP. A jeszcze jak szyją żeby to uargumentować to już całkiem. Rozumiem jak ktoś potrzebuje GPU do pracy i jego soft chodzi lepiej na kartach zielonych, przez co musi z bólem serca przepłacić. No ale jak ktoś chcę kupić GPU do rozrywki to jest to rozbój w biały dzień.   Chyba z byka spadłeś. MSRP było na poziomie 7000-8000 zł. Teraz te karty używane leżą na olx od cen poniżej 4000zł i wiszą tygodniami bo nikt się w starą generację za tyle pchać nie chce.   MSRP było na poziomie 7749 zł. Ludzie teraz krzyczą 11000 zł ale większość z nich też leży ileś czasu na olx bo te tańsze nie mają gwarancji, a te droższe odpłynęły z ceną. Weź tyle daj za używkę bez gwarancji albo przepłać drugie tyle względem MSRP jak już trafisz na świeższą sztukę... no ja bym się nie porwał. Wystawisz i będziesz sprzedawać i sprzedawać, chyba, że zejdziesz z ceny znacznie ale to wtedy nie przytulisz za dużo.   Można sprzedać albo sprzedawać. Nówki widzę zaczynają się od 29K, najniżej używki na olx 22,5K (pomijam jedno ogłoszenie za 16K co ma tysiące wyświetleń, wystawiona karta jest z rocznego konta o generycznym nicku pachnącym wałem na kilometr). Tak, na pewno ludzie kupują je w tej cenie masowo jak bułki w piekarni. Pewnie trzeba się długo naczekać aby trafić jakiegoś realnego klienta. Sprzęt premium, tym bardziej tak drogi ma to do siebie, że musi się na niego znaleźć konkretny entuzjasta z wypchanym portfelem. Też przy takiej kwocie sprzedaży milion wiadomości z zawracaniem gitary i bez konkretów. Jak ktoś ma czas i cierpliwość to proszę bardzo użerać się z januszerką. Z perspektywy konsumenta zamiast płacić 22,5K za używanego RTX 5090 już wolałbym łyknąć najtańszego gotowca G4M3R ELITE 2.0 za 32K z @x-kom (https://www.x-kom.pl/p/1490966-desktop-g4m3r-elite-20-r7-9800x3d-32gb-2tb-rtx-5090-fe-w11x.html), wyciągnąć kartę, wsadzić jakiegoś RX 9070 XT i sprzedać całego kompa. Founders Edition wersja bez szału ale chociaż nowa grafa na gwarancji i z szanowanego sklepu.  No i to co koledzy @Hard Reset i @RTXnietylko4060tiUSER poruszyli ważny problem. Sprzedasz i co dalej? Nawet jak część kasy odzyskasz i weźmiesz powiedzmy RTX 5080, to już z miejsca spalasz 1,5K na narzut. Wszystko niby kolorowe, a w praktyce jednak ciąg zależności. Zgodzę się z tym natomiast, że jak ktoś kupił 5070 Ti (~3500 - 3900 zł), RTX 5080 (~4600 zł) i RTX 5090 (~9000 zł) w cenach nawiasowych do "mania" powinien być zadowolony. Chociaż cena tej ostatniej nawet w MSRP to przesadyzm. 6K to powinien być maks dla karty do rozrywki na dzisiejsze realia. No ale dobra - jesteś monopolistą na towar premium, którego odpowiednika nie ma konkurencja, to na własne ryzyko dyktujesz cenę.  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...