Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, caleb59 napisał(a):

cwvX66j.png

Pisalem otym wyzej ze wlaczenie wlosow PT rozwiazuje problem z wydajnoscia w stosunku do hirworks on i pt hiar off ;) 

28 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Ale nie wszyscy marudza zamiast grac.... Nie no najlepiej brac bo darmowe i udawac, ze wszystko jest ok tymczasem wiczer z hairworks wyglada jakby mil tone zelu na wlosach... ale nie spoko nie ma co marudzic, brac co daja i cieszyc jape.... masakra... 

To jest oczywiste, ze sa bledy na premiere i gra wymaga kilku latek ale to przeicez nie odbiera w zaden spoosb mozliwosci grania i cieszenia sie gra bo te bledy to sa pierdoly dla graficznych pedancikow co zamiast grac robia z tego problem tak jakby gra byla niegrywalna przez to ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
27 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Ale nie wszyscy marudza zamiast grac.... Nie no najlepiej brac bo darmowe i udawac, ze wszystko jest ok tymczasem wiczer z hairworks wyglada jakby mil tone zelu na wlosach... ale nie spoko nie ma co marudzic, brac co daja i cieszyc jape.... masakra... 

Marudzicie. 

Ja się cieszę, bo gra wygląda lepiej. Nawet jeśli nie wszystko działą idealnie, to update jest za darmo. 
Możesz go odinstalować i wylewać żółć gdzie indziej. 

"Brać co dają" - znasz powiedzenie o darowanym koniu i zaglądaniu w zęby? No to ty pod chwost zaglądasz i włosy liczysz. Wieczne narzekanie w tym kraju. I to najcześciej osoby z absolutnie generycznymi pracami, które niewiele wnoszą ;) 

4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Pisalem otym wyzej ze wlaczenie wlosow PT rozwiazuje problem z wydajnoscia w stosunku do hirworks on i pt hiar off ;) 

To jest oczywiste, ze sa bledy na premiere i gra wymaga kilku latek ale to przeicez nie odbiera w zaden spoosb mozliwosci grania i cieszenia sie gra bo te bledy to sa pierdoly dla graficznych pedancikow co zamiast grac robia z tego problem tak jakby gra byla niegrywalna przez to ;) 

Może i nie znasz się na Call of Duty, ale dobrze gadasz :E 

• Haha 1
Opublikowano

Niektórzy to nie rozróżniają marudzenia od pisania co jest nie tak... baaa wszystko co nie jest pisane wyniosłymi pieśniami to marudzenie :rotfl2:

Za chwilę dojdzie do tego, że odzywać się będzie można tylko pozytywnie, bo jak się napisze że coś nie działa lub wymaga poprawy to jest marudzenie... a już podteksty o pracy to już jest kwintesencja wszystkiego :E

Pamiętajcie grajcie ale nie piszcie że coś jest nie tak, ponieważ 

stoning-throw.gif

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Cześć,

pograłem trochę w remastera i moim głównym spostrzeżeniem jest sterowanie. Działa o wiele, wiele lepiej niż wcześniej. W końcu bieganie czy jazda na Płotce działa jak powinna. Wcześniej miałem wrażenie, że postać to reaguje po 5 sekundach. Oprócz tego gra wygląda bardzo ładnie. Gram w 4k, na 9070xt i przy ustawieniach uber+ bez RT osiągam 85-110 fps. Jedyny minus jaki do tej pory zauważyłem to na koniec walki zdarza się mikroprzycięcie, ale możliwe że to przez ciągłe bawienie się ustawieniami graficznymi. 

• Upvote 1
Opublikowano

A dla mnie póki co walka na minus , wydaje mi się że wcześniej Geralt był bardziej responsywny jakoś , czasami danie kierunek ataku w prawo to ten dalej atakuje np na dół w zlym kierunku , nie miałem tego problemu w starej wersji 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Marudzicie. 

Ja się cieszę, bo gra wygląda lepiej. Nawet jeśli nie wszystko działą idealnie, to update jest za darmo. 
Możesz go odinstalować i wylewać żółć gdzie indziej. 

"Brać co dają" - znasz powiedzenie o darowanym koniu i zaglądaniu w zęby? No to ty pod chwost zaglądasz i włosy liczysz. Wieczne narzekanie w tym kraju. I to najcześciej osoby z absolutnie generycznymi pracami, które niewiele wnoszą ;) 

Może i nie znasz się na Call of Duty, ale dobrze gadasz :E 

Co ma piernik do wiatraka. Konstruktywna krytyka to tez marudzenie? Jednemu pasuje jak je kebaba a drugi woli zeby to danie bylo jak w restauracji. Pasuje Ci kebeb? Smacznego. Wole steka. A skoro kuchnia nawala to jest i krytyka. Nie znasz mnie nie wiesz gdzie pracuje i co robie wiec podjazd bez sensu a gwarantuje Cie ze bys byl zaskoczony. W pracy jestem pedantyczny bo wymaga tego precyzja tego co robie i po grze tez oczekuje, ze rzeczy ktore maja dzialac, dzialac powinny... Nie chce kebaba, ale kto jak co lubi. Mamy 2026 i gry mozna zrobic graficznie cinematic i tego oczekuje oprocz gameplayu. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Po co wy męczycie bułę zamiast odinstalować i poczekać na aktualizacje? Przecież czarno na białym widać, że są błędy i glitche graficzne, po co drążyć dalej i udawać, że się dobrze bawicie? :E 

Nie będę już cytował innych, tego typu skrajnych komentarzy, bo jest ich sporo.

W mojej ocenie... jest dobrze = wcale nie jest źle. ;)
NIE WIDZĘ i nie doświadczam gliczy, póki co (jeden). Jest ładniej, od kopa dostajemy w zasadzie grubo pomodowanego nextgena, zaszytą implementację modów, itd itd i to za free.
Wydaje mi się, że problemy mają wszelcy nieNvidiowcy i inne bandery, do tego wieloletni z W3 związany, gnój na dyskach, katalogach i configach. Ktoś latami łatał, kleił na ślinę i tąśmę klejącą, a teraz w nowej wersji coś nie pyka.

SAM TAK MAM / miałem. Już nawet nie pamiętam, co przez lata kminiłem, modowałem, bindowałem i blokowałem. To był powód moich wczorajszych "problemów" z save i nagrywaniem configu grafiki.
Sam sobie kiedys zablokowałem na tylko do odczytu, któryś z ini... user.ini? czy input.ini... i wczoraj był zonk - a nie z winy redów, a mojej.
Jedyny glicz, który zauważyłem - a to trzeba się postarać - to grzebiąc bardzo długu i skacząc w ustawieniach - zdarzało mi się wyjść do gry z gołym ekranem (bez OSD, mapek, ikon).
No i... DLSS ustwiony na "auto" u mnie = czarny ekran - gra "idzie w tle" z czarnym ekranem. Wystarczy zmiana na jakosć, równowaga, itd i jest ok. Tylko DLSS auto robi kupę (u mnie).  

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

@Kadajo

Dużo ludzi nie wie jak działa path tracing = chyba nie wychodzą z domu i nie widzą jak pada światlo w realu life :E

Są przyzwyczajeni do przeciemnionej trawy i lokacji z NG.

Gra wyglada obecnie super tylko muszą naprawić ten Bloom i tonemap.

Według mnie na to jak jak gra obecnie wyglada to działa optymalizacyjne calkiem ok.

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, JeanPepin napisał(a):

A dla mnie póki co walka na minus , wydaje mi się że wcześniej Geralt był bardziej responsywny jakoś , czasami danie kierunek ataku w prawo to ten dalej atakuje np na dół w zlym kierunku , nie miałem tego problemu w starej wersji 

Mam dokładnie to samo odczucie. Ten system walki jest po prostu słaby. Brakuje mu mięsistości, nie czuć żadnej siły ciosów ani konkretnego feedbacku przy uderzeniu, a Geralt zamiast walczyć, kręci jakieś dziwaczne piruety. Zamiast obiecanej płynności mam wręcz wrażenie, że rusza się jeszcze wolniej i bardziej ociężale niż wcześniej.

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, DITMD napisał(a):

Mam dokładnie to samo odczucie. Ten system walki jest po prostu słaby. Brakuje mu mięsistości, nie czuć żadnej siły ciosów ani konkretnego feedbacku przy uderzeniu, a Geralt zamiast walczyć, kręci jakieś dziwaczne piruety. Zamiast obiecanej płynności mam wręcz wrażenie, że rusza się jeszcze wolniej i bardziej ociężale niż wcześniej.

Czyli generalnie, jak zawsze, każdy ma swoją opinię :)

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DITMD napisał(a):

A odtworzyłeś sobie dokładnie tego samego bilda do fechtunku który miałeś poprzednio? Po wyzerowaniu punktów ja tam muszę wszystko robić od nowa i robię na pewno inaczej niż kiedyś. Dla mnie połączenie robienia mieczem wrzucania petard i znaków daje całkiem satysfakcjonujący mix w walce. Do tego stopnia że nie bardzo mi się chce wracać do Dawnwalkera mimo że jestem tam tuż przed finałem.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DITMD napisał(a):

@tgolikGram od zera na drodze ku zagładzie. Ta walka dla mnie jest po prostu zbyt papierowa. Może mody coś na to poradzą. 

No tak ja gram na new game Plus na poziomie setnym ze skalowaniem wrogów do mojego poziomu. Też droga ku zakładzie. I mam 112 punktów do rozdysponowania. W Dawnwalkerze walka zaczęła mi się kleić dopiero po jakiś 10 godzinach rozwoju postaci i podnoszenia skilla.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
9 minut temu, DITMD napisał(a):

Ta walka nigdy mi się nie podobała, a teraz to mnie dosłownie odrzuca od ekranu. 

Nie poradzą. Fikołki gejming, 0 czucia, 0 ciężaru, 0 parowania.

Liczyłem na wiele więcej, ale nie ten silnik aby zrobić tu dawnwalkera pod próg elden ringa xD

• Upvote 1