Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gra po  tym update nadal nie wyglada tak dobrze jak na PC wiec to czy jest RT czy go nie ma no ok, pod twoja teze moze byc i sie zgodze ale calosciowo gry na pc zawsze beda wygladac lepiej ;)  Wiec co mi po dodaniu czegos czego nie ma na PC skoro gra nadal wyglada gorzej jak na PC.

@slafec

6 minut temu, slafec napisał(a):

W przypadku RDR2 może być podobnie tj. wydanie remastera w pierwszej kolejności na konsolach

A niech sobie wydaja,ale i tak nie bedzie wygladal lepiej niz na PC. To konsolowcy czekaja na 60fps, a nie ludzie grajacy na PC majacy od premiery max grafike.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
3 minuty temu, slafec napisał(a):

Tak samo fantazją było wrzucenie RT do GTA 5 na PS5/XSX (opcja dopiero po 3 latach trafiła na PC)?

Tego RT w wersji konsolowej było dosłownie jak kot napłakał.

Zrobią co zrobią, Rockstar ma taki styl. Raz tu sypnie raz tam sypnie i coś ulepszy. 

RDR2 na konsolach niestety bardzo cierpi przez brak patcha od tylu lat. Nie mam pojęcia dla czego oni mają taką dziwną politykę :E 

Niby wydają gry w pierwszej kolejności na konsole, ale później przez lata je olewają :E 

Opublikowano
11 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gra po  tym update nadal nie wyglada tak dobrze jak na PC

Dobrze rozumiem, RDR2 na PS5 to będzie nadal 1:1 wersja z PS4, tylko z 60 fps'ami?

Opublikowano
10 minut temu, lukadd napisał(a):

Tego RT w wersji konsolowej było dosłownie jak kot napłakał.

Zrobią co zrobią, Rockstar ma taki styl. Raz tu sypnie raz tam sypnie i coś ulepszy. 

RDR2 na konsolach niestety bardzo cierpi przez brak patcha od tylu lat. Nie mam pojęcia dla czego oni mają taką dziwną politykę :E 

Niby wydają gry w pierwszej kolejności na konsole, ale później przez lata je olewają :E 

To jest przemyślana strategia żeby przekonać nowe osoby do kupna:E

Opublikowano

Zobaczymy co będzie z tego patcha, niech lepiej wyjdzie szybciej niż później, bo będę mieć wtedy wybór między PC a PS5 xD a tak to nie ma co patrzeć na konsolowego RDR2, a ja nie przeszedłem gry, mam w planach wrócić. Muszę odpalić i sprawdzić jak działa na nowej karcie, gra jest na dysku.

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

To jest przemyślana strategia żeby przekonać nowe osoby do kupna:E

Normalnie można by tak pomyśleć, ale :E

5 lat na zwykłego patcha podbijającego klatki do 60 fps czekać :E

Rockstar ma wywalone całkowicie inaczej niż my myślimy. Nie wiadomo co po nich się spodziewać.

4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Zobaczymy co będzie z tego patcha, niech lepiej wyjdzie szybciej niż później, bo będę mieć wtedy wybór między PC a PS5 xD

Nic nie będzie z tego patcha. Jak masz dobrego PC to giera działa jak masełko 100fps+ w nieosiągalnych dla konsoli detalach i płynności.

3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Wszystko można dać na totalny max, jedynie fizyka wody musi zostać niżej (wystarczy ten poziom z presetu ultra).

Ja wywalam zwykle jeszcze teselacje drzew. Widać tylko z bliska z lupą i w zasadzie marginalnie różnice , a zawsze kilka fps do przodu. Ta teselacja drzew tak na siłę wprowadzona była w którymś patchu.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Mi wystarczy, ze dodadza DLSS4, a konkretnie model transformer i bedzie bajka bo niestety podmiana plikow skutukuje wykrycien przez ich system i powrotem do starej biblioteki. Mozna to obejsc ale za duzo zachodu.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

Dawno grałem, i nie znam klawiszologi- a dokładnie przycisków na padzie co i jak, podszedłem do konia i chcę na niego wejść więc wciskam B na padzie od xboxa a ten z pięści w konia, biedna Płotka uciekła mi:(

Nie znam układu przycisków co za co odpowiada.
Dałem full detale, bo niektóre były średnie, wysokie, nie włączałem Teselacji drzew, i woda na jakieś 75% jest domyślnie ustawiony pasek. Ponad 130fps, 150, czasem 120+ zależnie co się dzieje w tej okolicy, jestem w miasteczku.

Nie ma sensu jak się nie wie jak się bije itp, chciałem kolesia uratować, bo go jakaś dwójka tłukła, chyba jednak lepiej zacząć całkiem od nowa w któryś dzień, nie pamiętam ile stracę, ale tak będzie najlepiej, wszystko od nowa i na spokojnie to przejść, a nie porzucać i potem wracać po kilku latach i nie wiadomo o co chodzi.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, caleb59 napisał(a):

3 godziny temu, lukadd napisał(a):

@caleb59 

Ciekawe ile osób i na jakich konfigach ma ten problem z audio na ~70milionów sprzedanych kopi gry.

Ja ani na konsoli, ani na PC w różnych buildach nie uświadczyłem problemu. Na setki godzin przegrane, pewnie 500+ już będzie jak zsumować konsole i PC :E

Ja tak mialem przejsciowo, tylko juz za nic nie pamietam na jakim sprzecie, chyba na integrze w asrock z370pro4.

Bawienie sie jakoscia audio pomagalo.

2 godziny temu, Gothic napisał(a):

Dobry żart i w fajne bajki wierzysz.

Mogli by troche wstecz w czasie pojsc, osadnictwo, poczatki dzikiego zachodu.

Cos ala klimat 1883.

Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Mi wystarczy, ze dodadza DLSS4, a konkretnie model transformer i bedzie bajka bo niestety podmiana plikow skutukuje wykrycien przez ich system i powrotem do starej biblioteki. Mozna to obejsc ale za duzo zachodu.

Nie ma to jak w 2025 roku mieć kartę graficzną z tego samego roku i prosić o rozmydlacza do gry z 2018/2019 roku, ależ korporacje to rozegrały i zaprogramowały naiwniaków.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Gothic napisał(a):

Nie ma to jak w 2025 roku mieć kartę graficzną z tego samego roku i prosić o rozmydlacza do gry z 2018/2019 roku, ależ korporacje to rozegrały i zaprogramowały naiwniaków.

Nie wiem czy grałeś kiedykolwiek w tą grę ale gra z tym „rozmydlaczem” wygląda lepiej niż w natywnej rozdzielczości 🤣Także widać, że pojęcia o grze masz zerowe pisząc takie głupoty nazywając ostry obraz rozmydlaczem gdzie przy TAA obraz masz gorszej jakości. 

Więc tak, poproszę lepszą jakość, a ty sobie to nazywaj jak chcesz ;)  Mydło z TAA w tej grze dopiero w 4k zaczyna się poprawiać, wręcz znikać dlatego jak ktoś ma mocny sprzęt to polecam od razu skasowanie do 4k lub wyżej, a DLSS4 wygląda w tej grze fenomenalnie i najlepiej z wszystkich dostępnych technik wygładzania bez przymusu odpalania gry w 4k. 

Poniżej stary DLSS jakość i nowy DLSS wydajność  ;)  Gdzie te Twoje rozmydlenie 🤣

IMG_1468.png

IMG_1469.png

Rozumiem, że gra z TAA nie była rozmydlona ? A nie czekaj 🤦‍♂️ 

8 godzin temu, Gothic napisał(a):

ależ korporacje to rozegrały i zaprogramowały naiwniaków.

Pomyśl zanim coś napiszesz ;) 

Bo póki co zero jakichkolwiek argumentów. A do pisania głupot jesteś pierwszy. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 2
Opublikowano
13 godzin temu, slafec napisał(a):

wydanie remastera

Ale to nie będzie żaden remaster tak jak GTA5 nie było remasterem na nowych konsolach.

Gra w dalszym ciągu będzie za obecną wersją ale poprawi fatalne ustawienia (i może coś gratis jak przy GTA) bo teraz konsole jadą na ustawieniach ze starych konsol.. 8:E

Jak przejdą na 60fps i wyższą rozdziałkę to i tak pochłonie większość nowej mocy w konsolach.

• Upvote 1
Opublikowano
21 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Jeśli włączysz DLSS Override z poziomu aplikacji nvidia to działa normalnie. To jest podmiana "w locie" wiec nie wykrywa błędnych plików przy uruchamianiu

• Upvote 2
Opublikowano
29 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Wiem wiem dzieki, ale nie uzywam softu nvidia wiec nie mam tej apki ;)

OK, jest niby apka która potrafi podmienić plik DLSS tak aby oszukać launchera, natomiast nie wiem czy to rozwiązanie współgra z wymuszeniem modelu transformer przez Profile Inspector, bo sama podmiana DLSS nie da pełnego efektu. Tr,eba jeszcze ustawic preset J lub K dla DLSS

• Upvote 1