Skocz do zawartości

Red Dead Redemption

Recommended Posts

Wczoraj była premiera PCtowego portu. Gra ktoś? Jak wrażenia? Ja czekam na jakąś większą promkę, bo to jednak dość stara gierka, ale wróciłem sobie obecnie do dwójki, tym razem na PC. Myślę że dobrze będzie poczekać na jakieś fajne mody.

Edytowano przez Isharoth

No właśnie, tym bardziej że raczej nie zmienili aż tak wiele, chyba że sam proces przeportowania gry z PS3 był trudny - co akurat tu jest bardzo możliwe. Ale moim zdaniem cena >200zł jest i tak zbyt duża. Rockstar wiedział że może sobie na to pozwolić bo jest... Rockstarem. Ale pytanie czy sobie trochę sprzedaży tym nie ubiją. Już lepiej by wyglądało coś z przedziału 120-160zł. Możliwe że nawet sam bym wtedy kupił.

W wersji na PC znacznie więcej klatków w 4k z DLAA :E Ale tak drogo, za drogo. Tylko dla świrów RDR w takiej cenie.

Wczoraj zacząłem grać na PC, ale niestety dzisiaj z rana przywitała mnie wiadomość o zamknięciu PClaba i zamiast teraz łupać czytam forumy. ALe wieczorem siadam dalej łupać w jedną z moich najbardziej ulubionych gier wszech czasów i w końcu na PC.

qWyNNqH.jpeg

6 minut temu, Isharoth napisał:

No właśnie, tym bardziej że raczej nie zmienili aż tak wiele, chyba że sam proces przeportowania gry z PS3 był trudny - co akurat tu jest bardzo możliwe. Ale moim zdaniem cena >200zł jest i tak zbyt duża. Rockstar wiedział że może sobie na to pozwolić bo jest... Rockstarem. Ale pytanie czy sobie trochę sprzedaży tym nie ubiją. Już lepiej by wyglądało coś z przedziału 120-160zł. Możliwe że nawet sam bym wtedy kupił.

Peak na Steamie 8600 mówi sam za siebie. Brawa dla świadomych graczy.

Gierka chyba siedzi na jednym rdzeniu mocno bo nie trzyma mi stałych 120fpsów na ultra w 1440p. Muszę obniżyć preset na wysoki i wtedy jest gitarka. Suwaczki wtedy zmieniają się z maksymalnych na około połowę skali jeśli chodzi o te opcje na samym końcu listy. W sumie w niczym mi to nie przeszkadza, skończę kampanię Black Ops 6 i wskakuję w siodło.

c991a6f0f045bc67702ea83a4546f90b.jpg

• Upvote 1

Śmieszy mnie, że tutaj mogli dodać limiter klatek fps w opcjach, gdzie w RDR 2 ludzie prosili o to od premiery i po dziś dzień nie ma. Z tego co się dowiedziałem nie ma tu problemów z pierdzącym audio czy przycinającą się mapą świata gry to już na plus względem zabugowanej 2.

Ja kupię bo w bibliotece trzeba to mieć, mimo że kończyłem dwa razy na x360, pozniej nawet prawie przeszedlem na emulatorze%-)  ale jednak poczekam na jakąś promkę, bo na ten moment to lekka przesada ( chociaż to R* więc w sumie 0 zdziwienia) na razie sprawdzam razora %-)
Pierwszy komentarz na nowym forum po labie i wzmianka o zatoczce
614de537ea516c274f9c95e722fbf9d5.gif

W sumie niewiele się pomyliłem, gierka siedzi na dwóch rdzeniach i im starszy procek tym będzie gorzej na otwartych terenach :( 

"Red Dead Redemption Remastered is CPU-bound on PC, even with an AMD Ryzen 9 7950X3D"

https://www.dsogaming.com/articles/red-dead-redemption-remaster-is-cpu-bound-on-pc-even-with-an-amd-ryzen-9-7950x3d/

Tym samym jak widzę takie tekst jak ten:

https://www.gry-online.pl/newsroom/rdr-na-pc-to-port-niemal-idealny-ocena-93-na-steam-mowi-wszystko/ze2b316

To wypada mi tylko skomentować to w jeden, jedyny i najlepszy sposób, który wyraża więcej niż milion słów:

:E 

• Like 2

18 godzin temu, sabaru128 napisał:

Gdybym nie grał na konsoli w tą część to bym kupił za taką kasiorę gierkę ale tak to odpada. Poczekam na jakąś solidną promocje i może w tedy.

Dokładnie, też ograłem przy okazji premiery gtaV na xklocku i może kiedyś po taniości zakupię.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...