Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja powiem szczerze że na początku gry sprzedaje ekwipunek który jest coś wart.:szatanek:

Może i dziwna strategia ale zawsze się u mnie sprawdzała a dochód zawsze był solidny ze sprzedaży.:gordon: 

Kradłem biżuterie. Potem ludzie gadali by zamykać chałupy bo złodziej grasuje.xD   

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano
27 minut temu, Jaycob napisał(a):

Tyle że ja nie uznaję modów. Może to głupie, ale lubię grać tak, jak założyli twórcy.:) Jeśłi gram z modami to czuję, że oszukuję. 

To albo grasz grzecznie jak sobie wymyślili albo nie grasz, też mi problem xD 

Ja bez modów tej gry nie odpalam, nie mam czasu i nerwów na mechaniki które uznaję za bezsensowne. Przecież to ja IM płacę, a nie oni MI za granie ;) 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Tyle że ja nie uznaję modów. Może to głupie, ale lubię grać tak, jak założyli twórcy.:) Jeśli gram z modami to czuję, że oszukuję. 

Twórcy gry dodali mody np w wiedźminie 3 i gra jest tylko lepsza 

To samo w KCD 2 część rzeczy to są mody z KCD 1 np lepsza widoczność roślin, brak kolizji z krzakami , bardziej realistyczna trajektoria strzał wypuszczanych z łuku, lepsza responsywnosc targetowania przeciwników, posortowany inwentarz , zmieniony system perkow itd itd

To są wszystko mody do KCD 1 

1 godzinę temu, Fear napisał(a):

Dziś o 17 schodzi embargo.

Trzeba unikać większości recenzji bo będą spojlery, UV o grach wczoraj się zarzekał że jego recenzja będzie całkowicie wolna od spoilerów z gry więc można obejrzeć wyjątkowo 

1 godzinę temu, zoomehsak napisał(a):

Kiedy można liczyć na pierwsze recenzje ?

Obejrzyj UV o grach wolna od spoilerów niby

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie grałem w jedynkę ale udzielił się hype więc zamówiłem preorder na PS5. A później przypomniałem sobie, że mam jedynkę na Epicu bo kiedyś dawali. Pobawiłem się nieco wczoraj i odinstalowałem przy okazji anulując preorder na dwójkę. I przy okazji sobie przypomniałem czemu pięć lat temu stwierdziłem, że p*dolę granie na PC.

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, JeanPepin napisał(a):

Liczę że ok 18:00 na nexusie będzie save mod jutro :E

Ja tak samo, bez tego nawet nie zaczynam gry. Do sznapsa nawet nie zachęcą mnie buffy, które będzie dawać po załadowaniu gry.

• Like 2
Opublikowano

Mi się podobają te wszystkie utrudnienia z save itd. To po prostu ogranicza grupę docelową i gra w założeniach nie musi być dostosowana do "wszystkich" bo twórcy i tak wiedzą że celują w trochę bardziej ograniczoną grupę. 

2 godziny temu, Fear napisał(a):

Dziś o 17 schodzi embargo.

A to czegoś jeszcze niewiadomo o grze? Po 17 powiedzą że gra chodzi słabo w mieście, pewnie tyle 8:E

Opublikowano
52 minuty temu, voltq napisał(a):

To samo w KCD 2 część rzeczy to są mody z KCD 1 np lepsza widoczność roślin, brak kolizji z krzakami , bardziej realistyczna trajektoria strzał wypuszczanych z łuku, lepsza responsywnosc targetowania przeciwników

Co innego mod poprawiający wizualia (chociaż nie zawsze – nadal nie trawię wszystkich ReShade), a co innego mod wpływający na rozgrywkę. Przykładem jest ostatni S2, gdzie część graczy w grze survivalowej z pomocą modów wyłączyła wszystkie elementy survivalowe, takie jak stamina, znacznie większy ekwipunek czy brak uszkodzeń broni. Gdzie tu sens, skoro całe core gry opiera się na przetrwaniu?

KCD2 z tego co widziałem to taki bardziej "symulator średniowiecza" i gra została zaprojektowana z myślą o immersji i spójności świata, a modyfikacje mogą zaburzać te aspekty. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Gdzie tu sens, skoro całe core gry opiera się na przetrwaniu?

Widocznie nie lubią takich mechanik, ale reszta gry im się podoba.

Niech każdy gra po swojemu xD 

Edytowane przez galakty
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Racja, ale dla mnie nie ma sensu. Po to gram w grę survivalową/jakąś inną..., aby czuć się jak na surwiwalu, czuć tę atmosferę zagrożenia z braku czegoś itd.  Jak chcę dynamiczną akcję, bez ograniczeń to wybieram grę z innego gatunku.;)

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano

Też nie róbmy z S2 gry survivalowej :E 

Rozumiem jakby w simracing/DCS robić sztuczki by było łatwiej - to jest głupie bo mają być symulatorami, ale S2 czy KCD2? Te mechaniki raczej irytują niż dają imersję. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Trzeba unikać większości recenzji bo będą spojlery, UV o grach wczoraj się zarzekał że jego recenzja będzie całkowicie wolna od spoilerów z gry więc można obejrzeć wyjątkowo 

Jak ktoś woli czytać, to pisana recenzja UV pojawi się zapewnie na Cdaction.pl. 

• Like 1
Opublikowano

Wszystko zależy od realizacji elementów survivalowych (i innych). Sznapsy w KCD były upierdliwe na początku, bo człowiek miał ich - tak jak wszystkiego innego - mało. Później, poprzez alchemię i zwykły progress, wpadało ich całkiem sporo. Zamysł twórców jest zrozumiały, ale faktycznie mechanika może się wydawać niektórym zbyt obciążająca. Zwłaszcza w świetle ewentualnych crashy gry i powtarzania całych jej fragmentów od ostatniego sejwa. Nie bez powodu mod na nielimitowane sejwy jest najpopularniejszą modyfikacją do jedynki na Nexusie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co jest naprawdę ważne i wymagające to zdobyć kasę. Ja miałem metodę zachodzenia NPC od tyły i pozbywanie na krótki czas przytomności. Najlepszy łup był od zamożniejszych obywateli bo mieli przy sobie biżuterię  Zawsze ludzi napadłem na drodze do zamku. Drugi sposób jaki miałem to podchodziłem cichaczem do domostwa i kradłem wszystko co miało jakąś wartość. Owoce i warzywa kradłem tyle ile mógł udźwignąć Henryk bo też musi się  coś napić i  zjeść. 

Edytowane przez Czubatka Boża
  • Like 1
Opublikowano

Ja gram trzeci raz i zawsze bez modów, mam tylko plik cfg który uruchamia się z grą i odpowiada za celownik dla łuku. Zważywszy że to nie działa tak że strzała zawsze ląduje w miejscu kropki, jest to bardzie takie lekkie ułatwienie niż psucie mechaniki.

Save to nie problem, wystarczy skorzystać z łaźni albo się chwilę przespać, aczkolwiek bywały misje gdzie sznaps był konieczny bo nie chciało mi się jechać konno przez pół mapy po raz kolejny.

I przyznam że nadal bawię się świetnie.

Dwójki nadal nie kupiłem bo pewnie i tak sporo czasu minie zanim zacznę w nią grać, a jest mała szansa że dorzucą ją do Radeonów albo RTX, w końcu premiery nadal przed nami.  ;) 

• Like 2