Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ta druga mapa jest zauważalnie większą w skali i ilości questów? Zaraz chyba się na nią wybieram, bo nie spoilerując jestem po wyrzuceniu z okna pewnego dżentelmena. 

Co do dyskusji o braku dzieci i psuciu immersji nieśmiertelnością - ja tego nie kupuję. Nie trzeba ich robić jak ze skały, niepodatnych na nasze ciosy. Wystarczy prosta komenda, po której najezdzając kursorem na kaszojada kulka zmienia się w X i nawet nie można się zamachnąć mieczem. Coś jak blokada friendly fire. 

Gra jest cudowna, nabite koło 45h.

Edytowane przez TmK
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Cześć

Przegrałem 122 h wciągnąłem się niesamowicie w świat Kingdom. Jestem już po weselu w zamku zrobione wszystkie gesty  na pierwszej mapie czekałem z niecierpliwością na druga mapę, w kieszeni 8700 gr a tu: 

Dziś chciałem zagrać i okazje się że nie mam Saveów swoich, mój kochany syn  musiał włączyć i nadpisać nową linie gry na mojej starej.   Az mi się ciepło zrobiło..... poczułem bezradność i znalazłem się tutaj .

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wrócić do mojej zapisanej gry?

Jeśli nie to może ktoś użyczy seva  z końca  pierwszej mapy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mati86 napisał(a):

Cześć

Przegrałem 122 h wciągnąłem się niesamowicie w świat Kingdom. Jestem już po weselu w zamku zrobione wszystkie gesty  na pierwszej mapie czekałem z niecierpliwością na druga mapę, w kieszeni 8700 gr a tu: 

Dziś chciałem zagrać i okazje się że nie mam Saveów swoich, mój kochany syn  musiał włączyć i nadpisać nową linie gry na mojej starej.   Az mi się ciepło zrobiło..... poczułem bezradność i znalazłem się tutaj .

a poprzez wczytaj grę nie masz do wyboru wielu poprzednich ?

Ew przywróc system, może cofnie pliki.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mati86 napisał(a):

Cześć

Potraktuj to jako opportunity!

Zaraz wychodzi duży patch i potem hardcore mode, zrób sobie przerwę i zacznij przygodę od nowa w hardcore mode, jedynym słusznym dla tej gry.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja muszę czekać na patcha, bo mam zbugowane zadanie z Wostatkiem, zamiast od razu pojechać z nim do domu, to dałem, że wpadnę później. No i teraz, nie mam możliwości zaczęcia rozmowy.

Mam już 30h, a nie jeszcze ruszyłem zadań dla kowala i młynarza.

Nawet jak nie mam czasu na dłuższe granie, to odpalam tylko po, żeby pograć w kości :E

Edytowane przez Fear
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mati86 napisał(a):

Cześć

A jak bierzesz wczytaj to nie ma?

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem jak wy tak szybko kończycie gry ja zrobiłem tylko zadania główne poboczne i aktywności i 210h , a gdzie jeszcze odkrycie wszystkiego , masowe okradanie , słuchanie rozmów nad głowami , teraz mam już 30h na PC a dopiero zrobiłem 4 zadania poboczne i zadanie główne przed weselem mam

Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Nie wiem jak wy tak szybko kończycie gry ja zrobiłem tylko zadania główne poboczne i aktywności i 210h , a gdzie jeszcze odkrycie wszystkiego , masowe okradanie , słuchanie rozmów nad głowami , teraz mam już 30h na PC a dopiero zrobiłem 4 zadania poboczne i zadanie główne przed weselem mam

Jak ktoś chce to może i 600h przechodzić, nic mi do tego. Tylko to nic wspólnego z graniem nie ma :E 

Średnia wychodzi mniej więcej tak, ja się zgadza. Dodając DLC i robią każdą aktywność pewnie 120-140h nabiję.

https://howlongtobeat.com/game/148973 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

A jak bierzesz wczytaj to nie ma?

nie ma. On dal nowa grę na starej linii i wszystkie sayvy sie usunęły automatycznie. 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Odpaliłem dzisiaj zapis z wczoraj, ekran dziwnie mignął włączyło sie intro nowej gry i wszystkie pliki save zostały usunięte. Wczaraj sporo razy zapisywałem zarówno z poziomu potki w ekwipunku jak i przez łózko, a dzisiaj gra nie ogarneła i sie zaorała. Zrobilem lekki research i sie okazało ze problem jest zanany i dosyc powszechny, takze warto recznie zabezpieczyc pliki save.

• Like 1
  • Sad 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nigdy mi się nie zdarzyło aby mi sejwy zniknęły...ale jakbym miał powyżej 10h to pierdzielną bym grą w kąt, studio bym spalił, a twórców zakopał i wiadomo czym posypał... Wszystko bym mógł przeżyć bugi(nie pasujące rozgrywki)gliche, wujową optymalizację, ale wcięcie sejwów to jest niewybaczalne. Avada Kedavra

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Swoją drogą nie zostawiajcie questów na koniec gry. Cofnięcie się na pierwszą mapę i pomaganie cyganom za marne grosze czy pasterzom z wilkami gdzie masz płytową zbroję i 50k hajsu jest komiczne :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nigdy mi się nie zdarzyło aby mi sejwy zniknęły...ale jakbym miał powyżej 10h to pierdzielną bym grą w kąt, studio bym spalił, a twórców zakopał i wiadomo czym posypał... Wszystko bym mógł przeżyć bugi(nie pasujące rozgrywki)gliche, wujową optymalizację, ale wcięcie sejwów to jest niewybaczalne. Avada Kedavra

https://steamcommunity.com/app/1771300/discussions/0/601896014188707590/

to samo na ps5

Jesli ktos gral w stalkera 2 to pwenie tez wie ze po udpate savy potrafily znikac i nie dzialac... Shit happens. Ciekawe czy cos sie namiesza w KDC2 po marcowym updtacie... Ja tam backupu robie co sesje... Tez bym zwairiowal po tylu godiznach gry zeby zaczynac od nowa... Kosmos by był i wybuch supernowej. :bandyta:

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Cofnięcie się na pierwszą mapę i pomaganie cyganom za marne grosze czy pasterzom z wilkami gdzie masz płytową zbroję i 50k hajsu jest komiczne :E 

Biednym trzeba pomagać.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, galakty napisał(a):

Swoją drogą nie zostawiajcie questów na koniec gry. Cofnięcie się na pierwszą mapę i pomaganie cyganom za marne grosze czy pasterzom z wilkami gdzie masz płytową zbroję i 50k hajsu jest komiczne :E 

Co robią Cyganie w Czechach z początku XV w.? Teroetycznie nie powinno ich tam jeszcze być. 

• Like 1