Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

Ja się jeszcze zastanawiam czy wziąć na PC czy na ps5

Jak ci 30 fps nie przeszkadza to konsola 

4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Stalker to co? Wygrali Ci co kupili tą limitke z gadżetami, które przynajmniej w jakimś stopniu zrekompensowały to co wypuścili... też miałem zamiar wspomóc ukraińskie studio, i teraz bym sobie pluł w brodę, jeszcze bym bugi graficzne i optymalizację przełknął, ale jakbym dostał błąd który uniemożliwia mi skończenie gry to... dół z wapnem bym powiedział choć tutaj by inna kwestia spasowała, ale nie wypada mówić 🙂

Ja na steam kupiłem grę za darmo bo zapomniałem że mam trochę przedmiotów w ekwipunku które sprzedałem na rynku steam i gra wyszła za free

Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Nvidia raczej nie dodaje gierek na główne premiery gpu. Więc małe szanse.

Jak to nie? Do 3080 dostałem Watch dogs Legion. W sumie to nawet dwa bo taki mieli burdel w Morelach:E

• Like 1
Opublikowano

Trochę ten sznaps na zapis ma działać inaczej. Po zapisie ponoć masz mieć jakieś wzmocnienie ograniczone czasowo. Do walki czy tam do czegoś. Pewnie ma to skłonić graczy by właśnie nie korzystali z modów. Więc ja tu widzę pewną możliwość nadużyć z modem na zapis :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jak to nie? Do 3080 dostałem Watch dogs Legion. W sumie to nawet dwa bo taki mieli burdel w Morelach:E

Ty z tego co pamiętam nie kupowałeś day one. Tylko z miesiąc później.

Może coś tam było kiedyś, ale ja nie przypominam sobie, aby dawali jakieś gierki do premierowych gpu. Day one bez gierek schodzą zwykle na pniu :E

Do 3080 premierowo zamówiony nic nie dawali jak kupowałem, podobnie 4090. 

Do 2070 dostałem BFa, ale to nie był zakup premierowy. Tylko jakiś czas po.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85

No faktycznie było. Sprawdziłem i w DE też dawali. Ale jak to bywa z takimi promkami nie każdy sklep uczestniczy w programie. W moim nie było, ale nawet się nie rozglądałem po innych bo tam Strixa OC 3080 wyrwałem za ~3.5k pln :E

PS. Muszę tą fakturę wygrzebać i sobie w ramke oprawić i na ścianę 8:E, bo te czasy w takich cenach GPU już nie powrócą :E I jeszcze tam było ~83% rdzenia z 3090 w tej 3080tce. A teraz dają ~50% :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

I oczywiście firma która się zajmuje PRem ma w składzie patusów "she/her WOMEN IN GAMING".

😆 

tl;dr tego całego zamieszania. Bez screenów bom zbyt leniw.

Pojawiły się zrzuty niby z KCD2 z NPCem - czarnym "arabem". W dialogu mówił cos o tym, że Islam szanuje kobiety.

Część ludzi się oburzyła, część twierdziła że to podrobiona prowokacja lewicy która nie lubi Vavry.

Później pojawiła się plotka, że w Arabii Saudyjskiej gra została zablokowana bo zawiera scenę homoseksualną. Znów ta sama reakcja na Twitterze ale ludzie zaczęli cisnąć Vavrę żeby się odniósł do tych plotek.

Vavra dzisiaj wrzucił taką odpowiedź.

A teraz firma od PRu wrzuciła na forum Steam'a te nowe wytyczne.

Czyli wiadomo, że nic nie wiadomo.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Well, co tutaj można powiedzieć. :E Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praniu, jednego Araba chyba przetrwamy. Aczkolwiek miałem cichutką nadzieję, że się obejdzie bez takich akcji.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, Vulc napisał(a):

Well, co tutaj można powiedzieć. :E Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praniu, jednego Araba chyba przetrwamy. Aczkolwiek miałem cichutką nadzieję, że się obejdzie bez takich akcji.

Jakiś szalony kupiec mógł się w teorii zawieruszyć w jednym z większych miast.

Z tym homoseksualizmem też nie wiadomo, bo równie dobrze to może być scena gdzie wpadasz na wrogą parę kochanków i wycinasz ich w pień. Zgodne z czasami? Zgodne.

Aczkolwiek dziwny zbieg okoliczności, że po przejęciu przez Plaion (dawniej Koch Media > Embracer Group) takie motywy zaczynają się pojawiać. Tym bardziej, że na stronie Embracer Group bogato w "diversity and inclusion".

Opublikowano

Zgodne z czasami, ale Henryk by tego nie zrobił. :E Nic, zobaczymy, na razie pozostaje wierzyć w to, że Vavra nie będzie się w takiej rzeczy bawić, wiedząc jak to się ostatnio kończy. A jedna czy dwie sceny, dodatkowo zrobione z głową. Nie mam zamiaru panikować na tym etapie. 

Opublikowano (edytowane)

Już trzeba mieć całkowicie mózg wyprany tym ''antywoke'', żeby czepiać się o takie pierdoły.:boink: To już idzie w za dużą skrajność. Za niedługo każda gra w której mamy postać nie białą, będzie woke.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano
15 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Już trzeba mieć całkowicie mózg wyprany tym ''antywoke'', żeby czepiać się o takie pierdoły.:boink: To już idzie w za dużą skrajność. Za niedługo każda gra w której mamy postać nie białą, będzie woke.

W piętnastowiecznej Bohemii? Tak. Jest to potencjalnie głupie bo szansa na to była znikoma.

Ale wiadomo, że nie jest to tak debilne jak czarny samuraj w Japonii.

Opublikowano (edytowane)

Głupotą byłoby wrzucenie takiej postaci jako npc'ta wałęsającego się uliczkami. Tutaj mamy z nim jakieś zadanie, więc na pewno w dialogu zostanie poruszona i wyjaśniona jego obecność w Czechach. Znając warhorse będzie to przedstawione lepiej niż wystarczająco. To nie bioware.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 2