Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie lepiej, premiera przed wakacjami bez sensu, ludzie spędzają czas na świeżym powietrzu, wyjeżdżają na wakacje. Jesienią idealnie, będę miał kupę czasu, a nawet wezmę sobie specjalnie wolne z roboty na ten czas i będę pykał nocami. 

Ja z tych swirów co specjalnie konsole i OLEDa kupił na premierę GTA :P

• Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
7 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Spokojnie skoro raz przesuneli przesuna i drugi raz.

Przecież to już jest drugi raz przesunięcie. 

8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Od początku zaplanowana strategia marketingowa ;) 

Wydłużanie czasu pracy i kosztów to strategia marketingowa :E 

Godzinę temu, Totek napisał(a):

Dla mnie lepiej, premiera przed wakacjami bez sensu (...) Jesienią idealnie, będę miał kupę czasu,

Dlatego mogło być jesienią 2025 r. jak było w pierwszym trailerze (2025) :E 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Przesuwanie premiery czas start :D mówiłem że Ci hindusi dobrze nie wróżą :E 

Ja wątpię, że to kwestia Hindusów. Po prostu tak to wygląda jak pracownika trzeba traktować jak pracownika a nie niewolnika. Dobiliśmy zwyczajnie do ściany jeśli chodzi o rozmach z jakim gry są tworzone.

Edytowane przez Kris194
  • Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, kanon7 napisał(a):

Wydłużanie czasu pracy i kosztów to strategia marketingowa :E 

Boże jakie płytkie myślenie… ale wiesz że dopracowany produkt zwróć się z nawiązką bardziej niż fail na premierę.

Opublikowano

3 godziny temu, Totek napisał(a):

Dla mnie lepiej, premiera przed wakacjami bez sensu, ludzie spędzają czas na świeżym powietrzu, wyjeżdżają na wakacje. Jesienią idealnie, będę miał kupę czasu, a nawet wezmę sobie specjalnie wolne z roboty na ten czas i będę pykał nocami. 

Ja z tych swirów co specjalnie konsole i OLEDa kupił na premierę GTA :P

Godzinę temu, JeanPepin napisał(a):

Trochę smutno, jedyny pozytyw że w takim miesiącu jak maj mam najwięcej pracy a późną jesienią, zimą się opier***m

Ale wy wiecie, że jak gra wyszła by w maju to spokojnie możecie ją kupić i ograć na święta. Wiecie?

Opublikowano
7 godzin temu, łukasz850 napisał(a):

Ty nie rozumiesz. Będzie jak z GTA V.  Jesień 2026 na ps 5, xbox series x. W 2027 roku na jesień bedzie premiera na ps 6 i nowego xboxa. Wiosną 2028 będzie na PC. Rockctars zarobi. 

A niby co innego napisałem? Wiem, że sprzedadzą tę grę 3 razy.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Kabor napisał(a):

Ale wy wiecie, że jak gra wyszła by w maju to spokojnie możecie ją kupić i ograć na święta. Wiecie?

A tobie smakowałyby jaja wielkanocne na Boże Narodzenie?? %-) 

Jedni jarają się premierą gierki, inni lotem Ziobry ;)

Edytowane przez Totek
Opublikowano (edytowane)

Prawda jest taka ,że ludzie mają ogromne wymagania co do tej gry i potknięcie spowodowałoby falę nienawiści w stronę Rockstara. Coś musiało być nijakie skoro przełożyli premierę gry o aż 6 miesięcy. Ogólnie jestem zawiedziony bo zaś sezon motocyklowy będę musiał się pilnować dwa razy bardziej żeby dociągnąć do listopada ale z drugiej strony to może i dobrze jeśli gra ma spełnić wysokie oczekiwania. :wariat:

A może mają inny chytry plan? Wydamy grę w listopadzie ,a tu nagle bum gra pojawi się jednak nieoczekiwanie w maju? Przedłużyli o 6 miesięcy i zaczęło wrzeć, pomyślcie sobie jakby w kwietniu poinformowali znowu ,że premiera odbędzie się jednak w maju. Byłby jeden wielki szał.

Edytowane przez Iri
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zwalnianie weteranów podczas kończenia największego projektu jaki ta branża kiedykolwiek widziała to nawet nie strzelanie sobie w stopę tylko walenie z armaty w głowę. Kolejny dowód na to, że korpo (szczególnie te notowane na giełdzie) jest w stanie zniszczyć wszystko...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano

obstawiam wiosna, maj 2027

5 minut temu, Iri napisał(a):

Prawda jest taka ,że ludzie mają ogromne wymagania co do tej gry i potknięcie spowodowałoby falę nienawiści w stronę Rockstara. Coś musiało być nijakie skoro przełożyli premierę gry o aż 6 miesięcy. Ogólnie jestem zawiedziony bo zaś sezon motocyklowy będę musiał się pilnować dwa razy bardziej żeby dociągnąć do listopada ale z drugiej strony to może i dobrze jeśli gra ma spełnić wysokie oczekiwania. :wariat:

A może mają inny chytry plan? Wydamy grę w listopadzie ,a tu nagle bum gra pojawi się jednak nieoczekiwanie w maju? 

no tak w maju 2027

Opublikowano (edytowane)

Nie no, już więcej przekładania raczej nie będzie. Tak na logikę, do 3 razy sztuka. Jeszcze spodziewałbym się jednego trailera i pewnie ruszy preorder. 

Edytowane przez Totek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

ale wiesz że dopracowany produkt zwróć się z nawiązką bardziej niż fail na premierę.

Na końcu <zembol> :E  powinien dać Ci do myślenia, że mój post to sarkazm.
Po drugie nie mam pretensji osobiście do R* o przełożenie o 6 miesięcy, ale o całość czasu pracy:
- 2013 r. start prac nad GTA VI
- 2018 r. prace nad GTA VI ruszają z pełnej pary (po premierze RDR2) 
- 2023 r. oficjalna zapowiedź GTA VI -> premiera 2025 r.
- przełożenie premiery na maj 2026 r. 
- przełożenie premiery na listopad 2026 r.
Ale o to, że jak tyle czasu robią - to mogli oficjalnie zapowiedzieć później np. 2025 r. z datą na listopad 2026 r. A nie tasiemiec ww. 
Pamiętajmy że budżet mają nie ograniczony, więc czas i przesunięcia nie wychodzą z braku $$$ - a domyślać się można iż: problemy wydajności XSS, PS5 Pro 60 fps Sony plotki (sic!), wersja PC i next gen równocześnie powoli przygotowywana + problemy pracownicze R* 

Widać obecnie że zapowiedź w 2023 r. była za szybka, bo stan gry w 2023 r. była daleka do finalnej, patrząc na OBECNĄ datę listopad 2026 r. a i tak nie mamy pewności premiery. 

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano

Nie, nie muszą się wyłożyć. +8 lat produkcji takiej gry (ze sporymi zmianami w scenariuszu po drodze) to wcale nie jest zły wynik.

A gra musiała być w końcu zapowiedziana, by Take-Two odnotowało wzrost na giełdzie. Trzy lata od zapowiedzi do releasu to zresztą  bardzo daleko od rekordów branży.

Opublikowano
4 minuty temu, j4z napisał(a):

Nie będzie.

PS obstawiam ze nowy trailer dzisiaj / jutro się pojawi.

Klasyczek, macie tutaj powycinane ladnie poukładane ochłapy bez gameplaya przy fajnej ścieżce dźwiękowej, do usłyszenia za 10 miesięcy :E