Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, copyname napisał(a):

serię lubię

To jest profanacja serii. Po dwójce był zjazd, ale jakoś się trzymała imo. Tutaj zaliczyła dno. Ta gra oprócz klimatu nie ma dla mnie absolutnie niczego do zaoferowania. 

I pomyśleć że dwa razy ją kupiłem.

84y0p7.jpg

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Mafia ukończona w 11H no i niestety ta gra nie ma nic do zaoferowania poza klimatem i fabułką bo gameplayowo to już totalne dno jak na dzisiejsze czasy żeby casual nie zagubił w tej grze a gdyby porównać do gier Sony np Uncharted to niebo a ziemia ze nawet do piet nie dorasta.

A co do grafiki jest ładnie i to tyle ale grafika gry nie uratuje.

A jeszcze te skradanie to ani razu nie używałem butelek nie wiem po co tu dodali jak potem można ich ładnie wyminąć i jeszcze te QTE z duszeniem niby fajne za 10-tym razem ale potem to już męczarnia a o AI nie ma co gadać to już każdy widzi juz uncharted  czy Tlou mieli dużo lepsze AI ze było czuć lekki dreszczym emocji.

No i jeszcze dodam tego ostatniego bossa to już był śmiech na sali nieudolna kopia walki z Ellie.

Daje max 6/10 gra na jeden raz dobrze ze poszło na to 170zł bo bym pochlastał jakby więcej kosztowało.

Edytowane przez brainq
Opublikowano (edytowane)

Ja planuje dzisiaj zacząć, ale po tym co tutaj czytałem i kilku recenzjach nie nastawiam się na jakiś ambitny gameplay, raczej to będzie czysto fabularno-filmowe doświadczenie. Tylko tyle i aż tyle. 

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo, jak spojrzę na gameplay, z reguły wiem, czy chcę spróbować.

Raz nie byłem pewny, zacząłem czytać i "namówili mnie". Remember Me to było. 

Negatywne opinie nigdy mnie nie odwiodły od zagrania. Ogólnie to przeważnie staram się nie czytać, zanim sam nie zagram.

55 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Szkoda, że tu nie ma tematu odnośnie ocen gier poprzez sonde, tzn ciekawi mnie np ile pkt w skali 0 do 10 zdobyłaby ta gra poprzez oceny uzytkownikow ITH, a ile taki BF6

W sumie nawet niezły pomysł. Możnaby zagadać, żeby dodali do reg. wymóg dodania ankiety przy zakładaniu tematu i uzupełnić istniejące. 

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja bym powiedzial grajac w Mafie mam odwrotną sytuacje w porównaniu do Wuchanga.

Tam na początku odczucia byly bardzo złe, maksymalnie 6/10 jednak grając dłużej eksplorując mape, ucząc się mechanik gra zyskała z czasem w oczach i finalnie można by dać 7.5/10

Natomiast w nowej Mafii im dłużej człowiek gra tym więcej gra traci w jego oczach, zaczyna z pułapu 7/10 a kończy na 5/10 czyli totalny średniak.

Opublikowano
32 minuty temu, j4z napisał(a):

W sensie w RDR2? Na początku wkurzało, ale jak się przyzwyczaiłem, dawało satysfakcję. 

Aim Assist nie można wyłączyć?

Da się ale to i tak nic nie daje bo celownik i tak wędruje od razu do celu. Wystarczyło wziąć silnik z RDR 2 i robota zrobiona 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A w jakim temacie jesteśmy?

Mafię robili Ci sami ludzie co GTA i RDR2? Bo tak by wynikało z wypowiedzi luk21pl. Też nie kumam o co mu chodzi. 

Edytowane przez j4z
  • Like 1