Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po obejrzeniu zapowiedzi musze powiedzieć że chyba podświadomie chciałem grę w przeszłości z możliwością tworzenia własnego wiedźmina. Liczyłem na odcięcie się od historii Geralta 

a dostajemy kontynuacje. Jestem ciekawy jak wytłumaczą tą próbę traw na Ciri .

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Czegoś tu chyba nie rozumiem, jak twórcy klepią cały czas to samo to wszyscy narzekają na schematyczność, jak pojawia się coś nowego to niektórzy narzekają, że muszą grać kobietą :E

"Coś nowego". Jak zrobię kupę stojąc na rękach to też będzie coś nowego.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Element Wojny napisał(a):

No jak skąd, od Sapka.

@tgolikCzy Pan Rozenek będzie dubbingował Geralta w W4? Bo jeśli nie, to w ogóle nie ma opcji bym to palcem tknął. 

Nie wiem, głos Rozenka nie jest już tak dobry jak przed wylewem. Poza tym, Krzysztof Banaszyk - Geralt z audiobooków też brzmiał b. dobrze. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, blo3de napisał(a):

Po obejrzeniu zapowiedzi musze powiedzieć że chyba podświadomie chciałem grę w przeszłości z możliwością tworzenia własnego wiedźmina. Liczyłem na odcięcie się od historii Geralta 

a dostajemy kontynuacje. Jestem ciekawy jak wytłumaczą tą próbę traw na Ciri .

Ciri będzie się identyfikować jako chłopak.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, tgolik napisał(a):

Nie wiem, głos Rozenka nie jest już tak dobry jak przed wylewem. 

Czarka Pazury też, ale niewiele to zmienia. Skoro Ciri będzie starsza, Geralt też będzie starszy, więc taka zmiana barwy głosu będzie nawet bardziej naturalna. Pan Rozenek chce powrócić z tego co czytałem, więc mam nadzieję że nie odwalą jakiegoś chorego numeru i go nie wymienią.  

• Like 1
Opublikowano

Niezły trailer tego spin-offu. Nic się fabularnie nie zgadza, ale DEI wchodzi na grubo. Rynek już zareagował negatywnie (akcje). Jeśli trailer nie zbierze 25 mln wyświetleń przez tydzień to będzie wręcz słabo. 

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano
27 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Problemy 21 wieku... ale jak się gra obcym, mutantem, czy wuj wie czym to jest ok :E ludzie co raz bardziej zaczynają mnie przerażać :) 

Zrobią jej wielkie balony, kusą spódniczkę jak w Stellarze i się będą stulajarze ślinić :E i nagle wszytskim zacznie się podobać...

Jedną z uniwersalnie lubianych i chwalonych postaci kobiecych w grach jest Alyx z Half Life.

Jak widać między sarkastycznym babochłopem, a cycatą zabawką da się stworzyć coś przyjemnego.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, raul_ole napisał(a):

Masa osób zamagranica i nie tylko bardzo źle przyjęła to że grasz babą i grać nie będzie.

Widziałem już sporo takich deklaracji, ale w sporej części one nie tak do końca wynikały z tego że kobieta, tylko że DEI lesba itd. 

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Czarka Pazury też, ale niewiele to zmienia. Skoro Ciri będzie starsza, Geralt też będzie starszy, więc taka zmiana barwy głosu będzie nawet bardziej naturalna. Pan Rozenek chce powrócić z tego co czytałem, więc mam nadzieję że nie odwalą jakiegoś chorego numeru i go nie wymienią.  

W sumie też o tym pomyślałem, że do starszego Geralta może pasować taki zmęczony głos. Nie wiem tylko, czy wiedźmini starzeją się tak szybko?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Widziałem już sporo takich deklaracji, ale w sporej części one nie tak do końca wynikały z tego że kobieta, tylko że DEI lesba itd. 

Jestem w stanie zrozumieć że komuś może przeszkadzać granie nie swoją płcią sam kiedyś grałem tylko facetem ale teraz częściej gram babą niż facetem. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A gry ogólnie coś czerpią z książek czy to osobne historie CDPR ?
Bo coś tam jakiś czas temu słyszałem że Sapkowski kolejna książkę pisze ?

Wyszła nowa książką, nowe postacie, i rozwinięcie Kaedwen. Dowiedzieliśmy się również więcej o ataku na Kaer Morhen. Książka opisuje Geralta jak jeszcze mleko ma pod nosem, więc czyta się lepiej. I jakby zrobili prequel jako grę... A tutaj mamy +10-20 lat do przodu względem W3, a fabularnie CDPR pewnie nie dowiezie sytuacji geopolitycznej tak jak nie dowiózł w częściach 2 i 3. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, blo3de napisał(a):

Jestem w stanie zrozumieć że komuś może przeszkadzać granie nie swoją płcią sam kiedyś grałem tylko facetem ale teraz częściej gram babą niż facetem. 

Ja zawsze wybieram kobietę gdy mogę, szczególnie w grach z widokiem TPP, bo cóż, jestem facetem i lubię patrzeć na kobiece tyłki, tak już po prostu mam. Samo granie kobietą mi absolutnie nie przeszkadza, po prostu Ciri jako postać mnie średnio interesuje. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ja zawsze wybieram kobietę gdy mogę, szczególnie w grach z widokiem TPP, bo cóż, jestem facetem i lubię patrzeć na kobiece tyłki, tak już po prostu mam. Samo granie kobietą mi absolutnie nie przeszkadza, po prostu Ciri jako postać mnie średnio interesuje. 

Mnie Ciri bardziej zniechęca niż zachęca do interesowania się Wiedźminem 4 ale rozumiem czemu autorzy wybrali ją na protagonistkę jest bezpiecznym wyborem. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tgolik napisał(a):

Na Bez Schematu leci materiał a w nim ankieta:

63% chce zagrać Ciri

36% nie

1000 głosów.

W Polsce Ciri przyjęto całkiem dobrze, za granicą już nie bardzo (co mnie dziwi, bo myślałem że będzie dokładnie odwrotnie). Druga sprawa jest taka, że ankieta mogłaby wyglądać zupełnie inaczej, gdyby był wybór Ciri albo strzelę Lambert.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Na chłopie pobiegaj trochę po necie, wybiegnij trochę poza Polskę, tylko Ciri czemu Ciri czemu Ona czemu kobieta czemu DEI itd :D 

Mało kto dysykutuje o czymkolwiek innym. Jesteśmy teraz w złym momencie jeśli chodzi o gejming, samo pojawienie się kobiet zaczyna budzić obawy :hihot:

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Mnie ciekawi jaką scieżką podąży Ciri dużo bardziej, od epoki mleka pod nosem Geralta. 

Zagranica może średnio rozumieć klimat tej gry, dla Polaków to naturalny krąg kulturowy z którym się utożsamiamy i nasze podejście jest inne. Dla Angolów to po prostu walka z potworami, zupełnie inaczej im to smakuje, dlatego reakcje mogą być inne. 

Opublikowano
19 minut temu, tgolik napisał(a):

W sumie też o tym pomyślałem, że do starszego Geralta może pasować taki zmęczony głos. Nie wiem tylko, czy wiedźmini starzeją się tak szybko?

W pożegnaniu białego wilka w jednym z zakończen niby tym już ostatnim definitywnym geralt jest z tego co pamiętam ślepy na jedno oko i mocno pokiereszowany , więc ten lekko zniekształcony głos pana Jacka mógłby pasować gdy tak przedstawić geralta

• Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, crush napisał(a):

Jedną z uniwersalnie lubianych i chwalonych postaci kobiecych w grach jest Alyx z Half Life.

Jak widać między sarkastycznym babochłopem, a cycatą zabawką da się stworzyć coś przyjemnego.

Oczywiście Cate Archer, Lara, Saide czy choćby Kitana, no i nie zapominamy o Peach :) 

Opublikowano
12 minut temu, tgolik napisał(a):

Na Bez Schematu leci materiał a w nim ankieta:

63% chce zagrać Ciri

36% nie

1000 głosów.

Ważniejsze, jak zadano pytanie ?

Czy wolisz zagrać w W4

a) GERALTEM

B) CIRI 

I WTEDY BAM

• Like 1