Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, jankooo napisał(a):

Sparuj swoją kartę z i5 12400 to też będziesz miał legendarny wynik... po prostu mało kto paruje tak mocną kartę z tak słabym procesorem więc takie egzotyczne połączenia skutkują, że dużo łatwiej wbić topkę 

To słabszy procesor sprawia że steel nomad wypluwa lepszy score na gpu? :E bo ciężko zrozumieć to zdanie ;) 

Opublikowano
56 minut temu, Send1N napisał(a):

To słabszy procesor sprawia że steel nomad wypluwa lepszy score na gpu? :E bo ciężko zrozumieć to zdanie ;) 

CPU nie zmienia wyniku dla karty bo ma w tym teście znikome znaczenie. Po prostu ranking jest osobny dla kazdej kombinacji CPU+GPU.

Ten wynik jest średni dla RTX 4080 ale legendarny dla i5 12400+4080 (bo mało osób ma taką mieszankę).

• Thanks 1
  • Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
15 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale w sensie, że nie ten, ale model taki jak ten? Bo to jest palit game rock OC i jeszcze był bez OC ale to tylko sie biosem roznią ten sam chip i chłodzenie. 

No tak za 4k to sie opłaca. Swoją opchniesz spokojnie 2.3-2.5k i wyjdzie Ci tanio.

Na 99% bez dopisku OC (właściciel starszy gracz i nie zna się dokładnie, ale jutro podeśle foto). To znajomy mojego ziomka, więc nie było robione nic i działała w stock. Myślę, że cena nawet za zwykłą jest atrakcyjna :)

Opublikowano
9 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No tak. Bierz. :) O ile w 100% sprawna. 

Śmiga, bo nawet dziś był ogrywany the hunter, ale na codzień microsft flight simulator. Moja 4080s to też złota sztuka jak się okazało, więc mam kilku chętnych już dziś ;p

Opublikowano
17 minut temu, Adikon napisał(a):

AMS2, AC EVO, AC RALLY, RACEROOM, ETS2, LMU, IRACING,FAR CRY 5, BELLWRIGHT, BEAMNG, EA WRC24. Mam jakieś inne, ale nie gram xD

A po co Ci tyle wyścigówek xD Do grania wystarczy miec Dirt 2.0 jako rally i GT7. No ale twoja sprawa 

Do wiekszosci tych gierek wystarczy 5070Ti. 

Chyba nie masz zadnych wymagajacych gierek, wiec raczej nic nie potestujesz

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

@Adikon czyli już jesteś po zmianie ekranu z 1x3440x1440 na 3x2560x1440p i wydajności jednak brakło na 4080s? jaką tą 4090 kupiłeś i ile dałeś? :faja:

Monitory w pudle czekają na montaż, a 4080s dawała radę w testach. Znajomy zmieniał na 5090 i kupiłem za 4k zł, więc żal było nie wziąć chociaż ta moja 4080s złota sztuka :D Muszę ją wystawić, ale ta 4090 już nie robi takiego fajnego UV jak moja 4080 chociaż zła nie jest ;p

Palit gamerock 4090 OC

Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

A po co Ci tyle wyścigówek xD Do grania wystarczy miec Dirt 2.0 jako rally i GT7. No ale twoja sprawa 

Do wiekszosci tych gierek wystarczy 5070Ti. 

Chyba nie masz zadnych wymagajacych gierek, wiec raczej nic nie potestujesz

Na pada spoko, ale jeździmy ekipią w symulatorach tylko praktycznie. Nie mam nic przeciwko FH, ale to nie jest symulator. Za dużo kasy poszło w sprzęt :p

8 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

ok, no jakby nie patrzec to jest duzo mocniejsza karta

Uwierz mi, że takie AC rally czy EVO daje wycisk nawet na 5090 ;)

Edytowane przez Adikon
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Adikon napisał(a):

Monitory w pudle czekają na montaż, a 4080s dawała radę w testach. Znajomy zmieniał na 5090 i kupiłem za 4k zł, więc żal było nie wziąć chociaż ta moja 4080s złota sztuka :D Muszę ją wystawić, ale ta 4090 już nie robi takiego fajnego UV jak moja 4080 chociaż zła nie jest ;p

Palit gamerock 4090 OC

Na pada spoko, ale jeździmy ekipią w symulatorach tylko praktycznie. Nie mam nic przeciwko FH, ale to nie jest symulator. Za dużo kasy poszło w sprzęt :p

Uwierz mi, że takie AC rally czy EVO daje wycisk nawet na 5090 ;)

No Forza Horizon to g***. Taki arcade na odstresowanie jak NFS. Dirt 2.0 to jednak nie jest arcade, GT7 to tez nie jest arcade. 

5090 raczej radzi sobie z kazda gra. Oczywiscie zalezy od ustawien, rozdzielczosci, itp

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Send1N napisał(a):

Jak kupiłeś sprawną 4090 za 4K to panie mikołaj chyba stwierdził że byłeś grzeczny w tym roku :witojcie2::thumbup:

Ma 2 lata. Używana przez 65 latka do symulatora lotu. Jedynie zgubił kabelek od RGB, ale to się dokupi, bo lubię sterować z płyty. Poza tym chyba spoko chociaż palit ma różne opinie (większość przez Buildzolda co wg mnie jest trochę przesadzone). Cewki słychać bardziej przy otwartej budzie, gdzie moja 4080s cichutka, ale nie ma tragedii. Jestem zbyt wymagający chyba ;p

4080s sprzedam w dobrej cenie, ale jeszcze nie wystawiłem ;)

Edytowane przez Adikon
  • Like 2