Hard Reset 268 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu A jak to działa np w The last of us 1 , gdzie kompilacja trwała z 15 minut. Czy uruchamiając przez ten program będzie szybciej ?
sideband 3 440 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 18 godzin temu, tgolik napisał(a): Masz rację. Przy ustawieniach 4k wszystko na ultra + PT + DLSS 4.5 wydajność, preset M, mam 65-70 fps bez generatora klatek. Te 30 fps było na premierę patcha dodającego PT. Ale wtedy trzeba było używać DLSS Q, bo wydajność za bardzo psuła jakość. DLSS 4.5 RR robi robotę 59 minut temu, Hard Reset napisał(a): A jak to działa np w The last of us 1 , gdzie kompilacja trwała z 15 minut. Czy uruchamiając przez ten program będzie szybciej ? Nie po to jest ta aplikacja. Ona ma rozpakowywać wszystkie shadery z gry by nie robiło tego w tle i szarpało podczas grania. Już wrzucałem wcześniej tą apkę na guru3d temat o niej został założony sporo wcześniej. Edytowane 5 godzin temu przez sideband
tgolik 949 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Hard Reset napisał(a): A jak to działa np w The last of us 1 , gdzie kompilacja trwała z 15 minut. Czy uruchamiając przez ten program będzie szybciej ? Teraz kompilacja shaderów w TLOU 1 trwa tylko ze 2 minuty i nie zabija procka. Problem był na premierę. Edytowane 4 godziny temu przez tgolik
sideband 3 440 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Chyba Ci się pomerdało coś Morduje CPU i trwa sporo czasu, ale nie tyle co przy premierze. Wiadomo czas uzależniony od posiadanego CPU.
tomcug 4 209 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, tgolik napisał(a): Teraz kompilacja shaderów w TLOU 1 trwa tylko ze 2 minuty i nie zabija procka. Problem był na premierę. Na 13900K jakieś 7 minut na NV, 2 minuty to może jakaś przyspieszona kompilacja przy zmianie na zbliżony GPU (np. 2060 Super na 2070), czasem chyba tak się zdarza.
sideband 3 440 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zawsze najlepiej robić kompilacje od nowa Poza tym ta gra jest zwalona tak czy inaczej nadal bez kombinacji alpelskich i tak się wywala jak się wywalała
Hard Reset 268 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 17 minut temu, sideband napisał(a): Zawsze najlepiej robić kompilacje od nowa Poza tym ta gra jest zwalona tak czy inaczej nadal bez kombinacji alpelskich i tak się wywala jak się wywalała Mi nie wywalało z tego co pamiętam. @tgolik 2 minuty to trwa chyba w part 2 . W 1 nadal dość długo.
tgolik 949 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Może pomyliłem jedynkę z dwójką. Ale TLOU jedynka na premierę zawieszała mi komputer kilkakrotnie, zanim udało się zrobić pełną kompilację. Później problemy zniknęły, może dlatego, że zmniejszyłem limity mocy ciągłej i chwilowej na moim procku. Na pewno teraz gra chodzi płynniej i stabilniej niż na premierę. Ale to tylko moje wspomnienia sprzed dwóch lat. Edytowane 3 godziny temu przez tgolik
tomcug 4 209 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 minuty temu, tgolik napisał(a): Ale TLOU jedynka na premierę zawieszała mi komputer kilkakrotnie Bo był niestabilny
sideband 3 440 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 44 minuty temu, Hard Reset napisał(a): Mi nie wywalało z tego co pamiętam. @tgolik 2 minuty to trwa chyba w part 2 . W 1 nadal dość długo. Wywala się w określonych miejscach przynajmniej z kartą od NV po kombinacjach z RB już się nie wywala.
Hard Reset 268 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu Zrobiłem testy NR w Callisto , szału jakoś nie robi , nawet po dwóch passes 1
Rekomendowane odpowiedzi