Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie warto obejrzeć "Listopad" (November, 2017). Czarno-biała estońska pogańska baśń (horror?). Polacy w koprodukcji, ale spokojnie, nie zdążyli nic zepsuć. Jako ciekawostka - w roli rozlazłego barona Dieter Laser, pamiętny doktorek z "Ludzkiej stonogi". 

• Thanks 1
Opublikowano

Ostatnie przygody Jonesa są najsłabsze, więc nie polecam. Ja obejrzałem bo chciałem zobaczyć jak mocno spaprali ten film. Ford już był za stary do tego filmu, a sam obraz był dość ckliwy (starość, przemijanie, rodzina, stracone szanse itd). Do tego głupia fabuła i strasznie denerwująca pomagierka naszego archeologa, która właściwie przejmowała stery i we wszystkim była lepsza.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Już jest. Lektor/napisy co tam wolisz.

Padaka jakich mało. To coś i poprzednia część powinna nie istnieć. Aż serce boli że po tak dobrych częściach zakończyli w tak kiepski sposób.

Gdzie te pomysłowe sceny akcji?

No mamy tu te samoloty niby ale to mało. Łódź podwodną przemilczę.

Filmy chyba powstały tylko po to by uśmiercić lubiane postacie...

Wolę już piąty raz obejrzeć Fallouta niż finał. Eh.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 17.08.2025 o 09:27, Send1N napisał(a):

Obejrzałem Zniknięcia 2 dni temu (jestem teraz na urlopie) , film do obejrzenia ale zupełnie nie zaliczyłbym tego filmu do horrorów (blizej mu do mixu kina obyczajowego i thillera). Ogólnie powiem tak że film mogłby byc znacznie lepszy niz jest gdyby troche wiecej nad nim popracowali, on za bardzo przypomina kino grozy skierowane dla nastolatków , ja bym z tej fabuły zrobił mroczny horror i zmienił zakończenie na bardzo bardzo  złe , wtedy ten film byłby duzo lepszy ale to moje zdanie.

• Thanks 1
Opublikowano

Jak się podobało to od razu startuj z drugą częścią jednym ciągiem ;)

5 godzin temu, Oldman napisał(a):

Obejrzałem Zniknięcia 2 dni temu (jestem teraz na urlopie) , film do obejrzenia ale zupełnie nie zaliczyłbym tego filmu do horrorów (blizej mu do mixu kina obyczajowego i thillera). Ogólnie powiem tak że film mogłby byc znacznie lepszy niz jest gdyby troche wiecej nad nim popracowali, on za bardzo przypomina kino grozy skierowane dla nastolatków , ja bym z tej fabuły zrobił mroczny horror i zmienił zakończenie na bardzo bardzo  złe , wtedy ten film byłby duzo lepszy ale to moje zdanie.

Też parę dni temu oglądałem. Generalnie zalatuje ekranizacją Kinga na kilometr (co może być plusem albo i nie :E ) Horror z tego faktycznie kiepski, nietypowy sposób prowadzenia narracji to chyba główna zaleta tego filmu i przypuszczalnie głównie dzięki temu zbiera tak wysokie noty.

Opublikowano
52 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak się podobało to od razu startuj z drugą częścią jednym ciągiem ;)

Tak zrobiłem. Nie spodziewałem się że będzie to bezpośrednia kontynuacja.

Też daje 8/10 chociaż tutaj było już minimalnie mniej napięcia.

Fajne filmy.

• Upvote 1
Opublikowano

@Kadajo Narodziny gwiazdy mistrzostwo, całe życie słuchałem tego typu muzyki gdzie Wokalista miał problemy z nałogiem więc moje klimaty :E Kolejna kwestia to to że nigdy nie lubiłem tego typu gwiazdeczek jak Lady Gaga i zawsze cisnąłem bekę z tego typu "postaci" ale po tym filmie doszło do tego że zmieniłem zdanie na jej temat i nawet nabrałem szacunku ;)

Z dramatów muzycznych jeszcze Green Book jest kozak https://www.filmweb.pl/film/Green+Book-2018-809630 :thumbup:

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Send1N napisał(a):

Kolejna kwestia to to że nigdy nie lubiłem tego typu gwiazdeczek jak Lady Gaga i zawsze cisnąłem bekę z tego typu "postaci" ale po tym filmie doszło do tego że zmieniłem zdanie na jej temat i nawet nabrałem szacunku ;)

Hehe, miałem tak samo. Doceniłem ją po tym. A "Shallow" mimo że nie jest wybitnie zrealizowany, mam na liście testowej. 

11 minut temu, Send1N napisał(a):

Nie znałem. Dziękuję. Wrzucam do obejrzenia. 

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Send1N napisał(a):

Narodziny gwiazdy mistrzostwo,

jakby nie było to już czwarta wersja tej samej historii..

nie oglądałem tej z 37 i lat 50, ale widziałem absolutny klasyk z prawdziwymi gwiazdami umiejącymi śpiewać ;)  ( bo Cooper to umówmy się  ) jest to wersja z 1976 z Baską Streisand i Krzyśkiem Kristoffersonem

Ty lubisz starsze filmy, polecam nadrobić :

• Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, miro napisał(a):

jakby nie było to już czwarta wersja tej samej historii..

nie oglądałem tej z 37 i lat 50, ale widziałem absolutny klasyk z prawdziwymi gwiazdami umiejącymi śpiewać ;)  ( bo Cooper to umówmy się  )

Ale za to Gaga mi zaimponowała normalnym wyglądem (swoją drogą wyglądała 100x lepiej niż na co dzień że tak powiem :E) i świetnym wokalem.... kurde jakby ona robiła tego typu muzykę jak piosenki shallow czy always remember us this way bez przebierania się za jakieś czupiradło  to serio mogłaby narodzić się gwiazda a nie tylko w filmie :E 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Send1N napisał(a):

jakby ona robiła tego typu muzykę jak piosenki shallow czy always remember us this way bez przebierania się za jakieś czupiradło  to serio mogłaby narodzić się gwiazda a nie tylko w filmie

Nie w tych czasach mój sympatyczny kolego. 😔

• Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, Send1N napisał(a):

Ale za to Gaga mi zaimponowała normalnym wyglądem (swoją drogą wyglądała 100x lepiej niż na co dzień że tak powiem

nie no, ja ją zawsze ceniłem, dobra i zdolna jest

a że brzydula, no coż, Baśka Streisand też do najpiękniejszych nie należała i to łagodnie powiedziane, przypomniał mi się ejszcze jeden film z nią który widziałem lata temu i który muszę odświezyć "Yentl" kapitalny był...

• Thanks 1