miro 1 028 Opublikowano Wtorek o 19:40 Opublikowano Wtorek o 19:40 (edytowane) 10 godzin temu, Merqus4 napisał(a): Poleci ktoś coś ciekawego związanego z motoryzacją do obejrzenia? https://www.filmweb.pl/film/Wyścig+o+chwałę-2024-10044719 szału nie ma, ale kawał historii moto 3 minuty temu, JacekRTX napisał(a): podobał mi się i mi/mu/mnie onymu Edytowane Wtorek o 19:41 przez miro
ITprospector Opublikowano Wtorek o 20:33 Opublikowano Wtorek o 20:33 11 godzin temu, Merqus4 napisał(a): Poleci ktoś coś ciekawego związanego z motoryzacją do obejrzenia? Szukam czegoś czego jeszcze nie oglądałem. motocyklowe ciekawa perełka, to "Prawdziwa historia" z Anthony Hopkinsem The World's Fastest Indian kolejny choć nie typowo wyścigowy, ale o jednośladach i wątek wojenny i miłosny ale również wart uwagi, to 'Rajdowcy w akcji' z John Stamosem i Teri Polo Born to ride z 1991 - film ten trudny jest już obecnie do zdobycia, pamiętam z VHSa i kina,
Send1N Opublikowano Środa o 00:05 Opublikowano Środa o 00:05 4 godziny temu, j4z napisał(a): https://www.filmweb.pl/film/Christine-1983-4550 Mówisz? właśnie trafiłem na niego ostatnio jak szukałem filmów ze świata Kinga w takim razie wlatuje na listę
j4z Opublikowano Środa o 00:36 Opublikowano Środa o 00:36 Żartowałem, ale ogólnie jak byłem mały, podobał mi się. Zamierzam kiedyś obejrzeć.
miro Opublikowano Środa o 08:25 Opublikowano Środa o 08:25 nie no Christine kiedyś tam dawno temu sztos teraz to pewnie trąci myszką okrutnie, to były złote czasy Kinga, lata 80-te
Merqus4 Opublikowano Środa o 08:26 Opublikowano Środa o 08:26 12 godzin temu, miro napisał(a): https://www.filmweb.pl/film/Wyścig+o+chwałę-2024-10044719 szału nie ma, ale kawał historii moto i mi/mu/mnie onymu Zastanawiałem się nad obejrzeniem właśnie tego, Daniel Brühl w RUSH jako Niki mi siadł, ciekawe jak tu. Po sesji w niedzielę będzie oglądane.
miro Opublikowano Środa o 08:33 Opublikowano Środa o 08:33 tak jak pisałem, szału nie ma, dość kiepsko napisany niestety, można było to zrobić lepiej, ale kawał historii wrc pokazuje, ja jestem spaczony na tym punkcie, więc też inaczej odbierałem
Merqus4 Opublikowano Środa o 08:45 Opublikowano Środa o 08:45 10 minut temu, miro napisał(a): tak jak pisałem, szału nie ma, dość kiepsko napisany niestety, można było to zrobić lepiej, ale kawał historii wrc pokazuje, ja jestem spaczony na tym punkcie, więc też inaczej odbierałem Wiesz mi się f1 z tamtego roku podobało, a trochę syf jeżeli chodzi o realizm zasad.
Send1N Opublikowano Środa o 17:22 Opublikowano Środa o 17:22 @Merqus4 Mi się też F1 bardzo podobał, jednak Le Mans '66 - półka wyżej od F1 moim zdaniem najlepszy w tej tematyce
bourne2008 Opublikowano Środa o 17:33 Opublikowano Środa o 17:33 To są zupełnie inne filmy. F1 jest nowoczesny i efekciarski a Le Mans to jednak fabuła, świetna kreacja Bale-a i no i jest poruszający. Co kto lubi, mi się zdecydowanie bardziej podobał Le Mans.
Vulc Opublikowano Środa o 18:43 Opublikowano Środa o 18:43 Le Mans 66 bez wątpienia najlepszy z wymienionych. Dla mnie to czołówka filmów ostatnich lat. F1 nie ma podjazdu.
miro Opublikowano Środa o 19:16 Opublikowano Środa o 19:16 (edytowane) dla mnie Rush, le mans nie umniejszając f1 to popierdółka, aczkolwiek dobrze się ogląda, fakt Edytowane Środa o 19:16 przez miro
Merqus4 Opublikowano Czwartek o 08:26 Opublikowano Czwartek o 08:26 Le mans naprawdę klasa sama w sobie. Kilka razy oglądałem. Smutny koniec trochę.
Vulc Opublikowano Czwartek o 08:44 Opublikowano Czwartek o 08:44 Smutny, ale i zgodny z faktami, niestety. Ja też oglądałem kilka razy i pewnie jeszcze kilka razy obejrzę. Polecam zwłaszcza posiadaczom kina domowego, dźwięk w tej produkcji to najwyższa półka. Oglądanie tego na laptopie w stereo, to zbrodnia w biały dzień. PS. Podobnie jak brak reakcji na posty, aż chce człowiek kliknąć...
miro Opublikowano Czwartek o 09:24 Opublikowano Czwartek o 09:24 (edytowane) 40 minut temu, Vulc napisał(a): Podobnie jak brak reakcji na posty, aż chce człowiek kliknąć... pisałem do moderacji/administracji raczej nie ma szans, wyłączone w całym dziale off piszcie i wy do czerowono zielonych, niech wiedzą że gro ludzi chce/żąda podczas gdy w technicznych wiekszy off niż tutaj i sobie klikają masowo reakcje Edytowane Czwartek o 09:25 przez miro
wallec Opublikowano Piątek o 19:52 Opublikowano Piątek o 19:52 Kto pamięta taki posrany film z ery donnie dark, efekt motyla. Film był tak posrany, że pamiętam tylko końcową scenę gdzie jakiś ziomek leci z drzewem z korzeniami w bańce w kosmosie. OMG AI WYELIMINUJE KONTAKTY MIĘDZYLUDZKIE
miro Opublikowano Piątek o 20:03 Opublikowano Piątek o 20:03 żródło jest filmem Aronofskiego, tego od requiem dla snu trudno go porównywac z efektem motyla, bo to film nie dla każdego, taką rezyser/scenarzysta miał wizję. mnie też zmęczył okrutnie a wspomiany Donnie Darko ostatnio był grany w kinach * tak w styczniu 2026 ) w oryginalnej kinowej wersji z 2001r mało kto ją widział. Na divx , później na dvd była zmieniona, nie mówiąc o DC bo taka też jest.
ODIN85 Opublikowano Sobota o 01:58 Opublikowano Sobota o 01:58 (edytowane) 6 godzin temu, wallec napisał(a): Kto pamięta taki posrany film z ery donnie dark, efekt motyla. Film był tak posrany, że pamiętam tylko końcową scenę gdzie jakiś ziomek leci z drzewem z korzeniami w bańce w kosmosie. OMG AI WYELIMINUJE KONTAKTY MIĘDZYLUDZKIE Tam były dwa zakończenia. Te pierwsze było normalne. Olewa laskę i idzie dalej. Edytowane Sobota o 01:59 przez ODIN85
Katystopej Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Jurrasic World: Odrodzenie. Problem mam z tym filmem, bo to nic specjalnego, popłuczyny, ale obejrzeć można przez sentyment do serii. Dinozaur z wodogłowiem i 6 łapami wygląda jak Goro z Mortal Kombat Edytowane 21 godzin temu przez Katystopej
Pentium D Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Greenland 2 - jedynka to top 10 filmów katastroficznych, dwójka nie dowozi. Za dużo zbiegów okoliczności, nie wciąga w akcję, nie ma tych emocji. Do tego została resztka ludzi na Ziemi a tam jakieś bezsensowne walki uj wie o co, zamiast się zjednoczyć i zacząć odbudowywać. Cel podróży rozczarowujący. Z kosmosu dziura wielka jak Francja a jak tam doszli to Biskupin w dziurze 5 na 5 km Mogli podejść do tego bardziej realistycznie i naukowo. Raczej nie będzie ponownie oglądane jak jedynka 3 czy 4 razy. 4,5/10 Edytowane 2 godziny temu przez Pentium D
Send1N Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Pentium D pełna zgoda, dwójka to już konkretny zjazd, oglądałem 2 tyg temu, czekałem na ten film tyle czasu z niecierpliwością i się zawiodłem totalnie zmarnowany potencjał, wszystko przyśpieszone jak chyba tylko się dało aby zmieścić się grubo poniżej 2 godzin co w przypadku tej produkcji nie wyszło na plus a na spory minus do tego cała masa bzdur nawet jak na filmy katastroficzne Obejrzane z ogromnego sentymentu do 1 części do której podobnie jak ty wracałem 3-4 razy w tym przypadku był pierwszy i ostatni, nie wylądował nawet na dysku z kolekcją, usunąłem go od razu po napisach końcowych
j4z Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 godzin temu, Katystopej napisał(a): Jurrasic World: Odrodzenie. Problem mam z tym filmem, bo to nic specjalnego, popłuczyny, ale obejrzeć można przez sentyment do serii. Dinozaur z wodogłowiem i 6 łapami wygląda jak Goro z Mortal Kombat Właśnie jestem w trakcie. Ten film jest jest zrobiony przez idiotów lub dla idiotów lub jedno i drugie. Ja bym go nie dał do tego tematu.
Pentium D Opublikowano 15 minut temu Opublikowano 15 minut temu (edytowane) @j4z ja zaraz obejrzę bo wróciłem ze sklepu. Kurczak w międzyczasie się w piekarniku zrobi. @Send1N przynajmniej ta młoda dziewczyna ładna była Edytowane 12 minut temu przez Pentium D
Send1N Opublikowano 6 minut temu Opublikowano 6 minut temu (edytowane) @Pentium D jakbym czytał posty podchmielonego Levena @j4z ja obejrzałem tylko dlatego żeby na Scarlett'kę popatrzeć Edytowane 1 minutę temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi