Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, j4z napisał(a):

Supernatural świetny do pewnego momentu, Dla mnie 4. i 5. sezon najlepsze.

Czytałem, że później odszedł główny scenarzysta i odcinki były pisane przez różnych scenarzystów. Warto oglądać od szóstego sezonu w górę? 

Opublikowano

Warto, choć już nie pamiętam co tam się działo. Ja odpadłem na 10. Później wróciłem i za jakiś czas znowu odpadłem. Kiedyś wrócę, raczej już tylko na ostatni sezon. 

• Upvote 1
Opublikowano

Od dłuższego czasu oglądamy z żoną starsze seriale i to co je odróżnia od nowych produkcji to naprawdę dobra muzyka. Ludzkość chyba staje się coraz głupsza i mniej wymagająca. W starych serialach co chwilę lecą szlagiery, motywy przewodnie są często bardzo dobre a w nowych serialach nawet nie zwracam na to uwagi. 

• Upvote 1
Opublikowano

Od ostatniego wpisu w tym temacie obejrzałem 5 odcinków drugiego sezonu "Last of Us" no ale z ew opinią wstrzymam się do końca sezonu. Dzisiaj skończyłem "Cowboy Bebop" (2021) i bawiłem się naprawdę spoko. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że aktorska wersja CB była dla fanów pierwowzoru mniejszym lub większym rozczarowaniem. Jest mi trochę przykro, że skończyło się na jednym sezonie. Pojawiła się u mnie ogromna ochota na odświeżenie sobie anime, które oglądałem pewnie z 25 lat temu. Tak ostatnio zauważyłem u siebie, że produkcje, wobec których nie mam żadnych oczekiwań dostarczają mi sporo frajdy (i nie mówię tylko o serialach). Definitywnie zrezygnowałem z drugiego sezonu Yellowjackets (już pierwszy sezon to było dziadostwo). W następnej kolejności chyba "Miłość, śmierć i roboty", chodzi mi również po głowie "Arcane" (chyba 2 sezony już są) chociaż może za dużo tych "bajek" ostatnio oglądam.

Opublikowano
37 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Od dłuższego czasu oglądamy z żoną starsze seriale i to co je odróżnia od nowych produkcji to naprawdę dobra muzyka. Ludzkość chyba staje się coraz głupsza i mniej wymagająca. W starych serialach co chwilę lecą szlagiery, motywy przewodnie są często bardzo dobre a w nowych serialach nawet nie zwracam na to uwagi. 

Prawdopodobnie najlepsza piosenka serialowa:lovin:

• Like 3
Opublikowano
18 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Prawdopodobnie najlepsza piosenka serialowa:lovin:

Oezu jaki ten serial miał klimat. To chyba też puszczali podczas recapow przed finałem sezonu? 

No muzyka jest baaaardzo ważnym elementem filmu. 

Tu fajna Mała Wojna Lady Panku fanmade video z Supernatural:

Uwaga mogą być spoilery 

Opublikowano

Kurła, może się zawezmę i obejrzę wszystko co mi zostało. 🤔 Tylko kolejny problem, że nie wiem gdzie odbiłem.

Nawet podobni trochę do Muldera i Scully. xDDD

Teraz już nie pamiętam, ale mogę się założyć że jakaś postać w serialu ich tak nazwała. Na bank zrobili taki easter egg. xd 

Opublikowano

Odpadłem. Supernatural jest za głupie. Po odcinku o zabójczym strachu na wróble zaczęliśmy oglądać odcinek o samochodzie-mordercy :E Ktoś miał poczucie humoru bo tytuł odcinka to Route 666 🤣

The x files kocham, jest genialne, Millennium też mi się podobało natomiast Supernatural przekroczyło granicę żenady. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Odpadłem. Supernatural jest za głupie. Po odcinku o zabójczym strachu na wróble zaczęliśmy oglądać odcinek o samochodzie-mordercy :E Ktoś miał poczucie humoru bo tytuł odcinka to Route 666 🤣

The x files kocham, jest genialne, Millennium też mi się podobało natomiast Supernatural przekroczyło granicę żenady. 

Nawiązanie do klasyka "Christine". Widocznie nie jesteś targetem.

A co do nazwy odcinka to chyba każdy nosi nazwę po kawałku rockowym. Ten serial jest piękny. 

3 godziny temu, Harddrinkingman napisał(a):

Mocno myślę ostatnio o ponownym oglądaniu:

https://www.imdb.com/title/tt0086791/?ref_=vp_close

mam nadzieję, że link jest prawidłowy. Muzycznie myślę o:

Gadaliśmy ostatnio o tym. Zacząłem oglądać, ale zaprzestałem. 

Muzyka niesamowita.

• Like 1
Opublikowano

Skończyłem drugi sezon Andora, takie powinny być seriale w uniwersum SW, a nie te gówna typu Akolita itd, super, końcówka mocna, wstęp do Rogue One i potem do New Hope. 9/10, tak oceniam drugi sezon, SW dla dorosłych.

Postacie drugoplanowe Kleya (zakochałem się) co za kobieta. :E , Dedra fuck, co ona odwala, Mon Mothma wiadomo, Bix też fajna postać, Saw Garrera też był, ekstremista, Luthen człowiek który praktycznie doprowadził do powstania Rebelii. :D 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, Stjepan napisał(a):

Skończyłem drugi sezon Andora, takie powinny być seriale w uniwersum SW, a nie te gówna typu Akolita itd, super, końcówka mocna, wstęp do Rogue One i potem do New Hope. 9/10, tak oceniam drugi sezon, SW dla dorosłych.

Postacie drugoplanowe Kleya (zakochałem się) co za kobieta. :E , Dedra fuck, co ona odwala, Mon Mothma wiadomo, Bix też fajna postać, Saw Garrera też był, ekstremista, Luthen człowiek który praktycznie doprowadził do powstania Rebelii. :D 

Andor to mistrzostwo jak dla mnie. Od razu po 2 sezonie obejrzałem Rogue One :E

• Like 1
Opublikowano

pisałem chyba jakiś czas temu, długo się nie mogłem zabrać, ale jak mnie wciągnęło to jednym ciągiem wszystkie sezony.  pierdoły jak czterej pancerni ale dobrze się to ogląda

• Like 1
Opublikowano
W dniu 27.05.2025 o 21:48, Kadajo napisał(a):

Andor to mistrzostwo jak dla mnie. Od razu po 2 sezonie obejrzałem Rogue One

U mnie tak samo było, aż się samo pchało :D

Fundacja - skoro już za niecałe 2 miesiące premiera 3 sezonu, to sobie go powoli odświeżam :)