Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie. Będzie można w razie czego powtórzyć run o ile będziesz chciał jeszcze 2000 godzin rozegrać na szybko. :ehh:

Próbowałem AFMF i może i nie czuć laga ale za to mam na ekranie efekt motion blur :/ Próbowałem ustawień bo jest tam z 6 różnych, ale tylko ten blur był. Ciut mniejszy ale był. Coś jakby smearing przy matrycy VA mającej słaby response time. Mega dziwne.

A za to w EFT Arena trzeba włączyć limiter klatek aby dać karcie graficznej kilka % luzu, bo jak ma 99% obciążenia to input lag jest srogi. Myślę że w Arenie nie działa Anti-Lag bo Radeon Software nie skumał się że to osobna gra. Manualnie potem dodam może.

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano
53 minuty temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Coś jakby smearing przy matrycy VA mającej słaby response time. Mega dziwne.

Obecnie podobny błąd trapi prawie wszystkie lunety w grze kiedy mamy włączony DLSS od Nvidii, jedyna luneta, która daje czysty render jaką znalazłem do Schmidt and Bender 1-8x.

Jeśli zaś nie chodziło o obraz z lunety tylko ogólny to u mnie wszystko OK ze Smooth Motion od Nvidii, u Ciebie to może być jakaś ułomność AFMF od AMD.

Opublikowano
20 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jeśli zaś nie chodziło o obraz z lunety tylko ogólny to u mnie wszystko OK ze Smooth Motion od Nvidii, u Ciebie to może być jakaś ułomność AFMF od AMD.

Możliwe. Problem jest z połączeniu z TAA w grze. Z FSR3 Q AFMF robi się ze 100fps w TAA -> 320fps :E. I już nie ma tego problemu, i faktycznie mega płynnie jest. Ale jak się człowiek skupi to jednak czuć te 10ms laga. Miminalny ale jednak, w grach fps to zawsze czuć.

Opublikowano

Chyba wybrałem najlepszą ścieżkę czyli dałem Praporowi teczkę.

Spoiler alert:

Spoiler

Przy okazji będę mógł pierwszy raz pogadać z Lightkeeperem :metal:

Założę się że jeśli dużo osób wybierze tą samą ścieżkę to Nikita doda milion tasków aby utrudnić zadanie :E To prawie pewne. Zrobi plot twist i się okaże że wszyscy wybrali najtrudniejsza ścieżkę.

Cultist Circle to niezła pomoc, a prawie nigdy z niej nie korzystałem. Mozna zamienić flashbunga na 2 żarówki. Albo dostałem 2x flash drive i gas analyzer za trade o wartości ~400K. Ciekawe co się dostaje jeśli nie potrzebuje żadnych itemow do questów. 

Opublikowano

image.thumb.png.94c922606e40a78ec84e3f99bec4f7e2.png

9800X3D jest u progu "chrupania". Coś dziwnego dzieje się z silnikiem w tej grze bo jak tylko dropnie poniżej 80 to zaczyna się stuttering. Co oznacza że 5700X3D chrupie non stop więc dlatego z niego uciekłem :/ Jesteśmy o jeden update od śmierci 9800X3D jestem tego pewien ;) 

Btw: u mnie jak włączyłem visibility na 3000 czyli na maxa, to co 5 minut crash gry i nawet bluescreen poleciał. Wróciłem do 2000 i jest spokój. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Uciekł na farcie, większość ludzi podchodzi do tego wyczynu dyskusyjnie bo akurat miał szczęście i gra mu się nie zbugowała na etapie zadań fabularnych jak u większości innych graczy więc od początku szanse na to kto pierwszy ucieknie z Tarkova były nie równe przez nieudolność BSG.

Classic.

Edytowane przez caleb59
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ja nie oglądam terminala, chcę zagrać tam bez instrukcji :) Ale z oddaniem teczki Praporowi to się zfrajerzyłem, bo wygląda na to że jedyne co zyskałem to więcej roboty bo muszę taski Lightkeepera robić. Ale z drugiej strony żeby dostać Savior ending to tak czy siak trzeba zrobić wszystkie side questy więc... może mała strata. Savior ending to będzie zabawa na rok czasu albo dłużej :D kosmos. Ale przynajmniej nie będzie wipe więc jest motywacja. Ale znając BSG będzie się opłacało zrobić wipe żeby dostać nowy content - jak nie za rok to za dwa.

• Upvote 1
Opublikowano

Dopiero teraz doczytałem że jednak nie trzeba side questów robić w ogóle. Tylko te Lightkeepera side questy są potrzebne z linii Network Provider aby odblokować do niego dostęp.

Jak oddasz teczkę to musisz ją odzyskać odblokowując Lightkeepera (od razu po oddaniu teczki uzyskujesz dostęp do questów Network Provider). Oddanie teczki to jest najmniej ważny wybór bo właśnie jest opcja powrotu. Dopiero potem zaczynają się nieodwracalne wybory jak praca z Kermanem oraz oddanie mu dowodów lub nie.

Ja teraz myślę że optimum to zatrzymać teczkę -> pracować z Kermanem (40 BTC trzeba mu dać) -> dać mu dowody -> zrobić wszystkie story questy -> Savior ending. 

Zamiast tego możesz np zatrzymać teczkę -> nie pracować z Kermanem -> zapłacić 500 mln rubli Praporowi -> Survivor ending i nie potrzeba side questów (najprostsza opcja jeśli ktoś umie farmić pieniądze, ja w sumie nie umiem i nie lubię :P). Nawet main questów nie trzeba.

Albo oddać teczkę -> odzyskać od Lightkeepera -> nie pracować z Kermanem -> zapłacić 300 mln rubli Praporowi -> Survivor ending (200 mln taniej ale trzeba questy Lightkeepera robić). Możliwe że to jest najprostsza ścieżka tzn wymaga najmniej czasu, jest minimalna ilość questów, ale ending nie jest najlepszy.

Pozostałe zakończenia jak Debtor i Fallen wydają mi się nieoptymalne, a Fallen to wręcz nóż w plec więc brzmi kiepsko ;)   Wygląda na to że albo płacisz minimum 300 mln rubli Praporowi albo 40 BTC Kermanowi.

Spoiler

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ilość graczy i oceny na steam ciągle rosną. Obecnie 34 000 graczy (sam steam bez bsg launcher), a COD BO7 spada i już tylko 48 000.

Jednak nadal nikt nie testuje wydajności w Tarkovie więc zwęszam spisek :E A to świetna pożywka jest dla testerów, bo np na teksturach Ultra od razu zajęte jest ponad 50GB ram (Streets of tarkov), a na High 30GB. Więc tu się dzieją niebotyczne rzeczy. Mimo wszystko jakoś to działa na Ultra chociaż chyba vram mi się przepełnia to gram tak, bo na High tekstury wygladają jak.....  no gorzej niż low jak na obecne standardy gier AAA. Dopiero Ultra wygląda jak takie ~Medium tekstury w innych grach.