Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak można było się spodziewać, te podejrzenia o ARG to był ślepy zaułek, ale co się pobawili na discord to ich :E 

HL:X przeżyło testy i możliwe że ma się bardzo dobrze. Jeśli w ciągu miesięcy nie wyciekną informacje o wielkich zmianach w projekcie, to możliwa jest zapowiedź w 2025r.
Edit. Ooo, jeszcze nie przegrzebał ogromnej aktualizacją do Deadlock, gdzie dodano linię kodu FSR3 z HL:X, więc kto wie jak szybko to postępuje.

Edytowane przez musichunter1x
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Artykulików nie ma co czytać, bo grzeją drobnostki aż do przesady. ;) Ale ciekawostka z The Game Awards jest dla mnie świeża, lecz może to być ekscytacja ustalającego.
Jest wysoce prawdopodobne, że dostaniemy zapowiedź w tym roku, premiera raczej w następnym, bo lubią dopieścić grę przed wydaniem.

Opublikowano (edytowane)

Ja na miejscu Valve to nigdzie bym tego zewnętrznie nie zapowiadał tylko walnął na początku dużą pomarańczową Lambdę na głównej stronie Steama aby zrobić szum w całej branży i dopiero po kilku dniach zrobił własną dużą zapowiedź jak z Half-Life Alyx i szybka premiera po kilku miesiącach.

Edytowane przez Gothic
  • Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.06.2025 o 21:41, Gothic napisał(a):

Ja na miejscu Valve to nigdzie bym tego zewnętrznie nie zapowiadał tylko walnął na początku dużą pomarańczową Lambdę na głównej stronie Steama aby zrobić szum w całej branży i dopiero po kilku dniach zrobił własną dużą zapowiedź jak z Half-Life Alyx i szybka premiera po kilku miesiącach.

Jeszcze lepiej dodawać jakieś wpisy w różnych miejscach czy symbole, które złożone do kupy podadzą przybliżoną datę zapowiedzi. Ludzie lubią takie rzeczy, a tym bardziej branża. W kilka godzin temat zostanie przemielony przez wszystkie serwisy, bo to obustronna korzyść - duże odsłony dla tych ostatnich i tania reklama dla Steama.

Można to rozegrać na kilka sposobów i praktycznie każdy to murowany sukces. Gra, prócz potężnego ładunku nostalgii, jest też przyzwoitym shooterem, więc nawet osoby które się wcześniej serią nie interesowały, powinny znaleźć coś dla siebie. Choćby to przemawia za tym, że ten tytuł warto wydać - wcześniej czy później. Ogromna kasa do zrobienia Day 1, nie wiem czy ktoś będzie w stanie opanować ciekawość jak już gra będzie możliwa do zakupu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cóż, aktor głosowy od Gman oraz Barney walnął to na początku roku, więc już to zrobili. Przez zamieszanie z cłami przesunęli zapowiedź nowego sprzętu, który miał być w tym roku, chyba w lato. Najpewniej będą chcieli zaprezentować konwersję do 3D VR wraz z grą oraz kompletne narzędzia dla devów od Source2.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nowy sprzęt VR i kontroler mają być pokazane w przyszłych tygodniach.

Sam HL może być na etapie tworzenia trailera oraz jest trochę więcej wykopów odnośnie fizyki.

Eh, Capcom mógłbym spróbować zrobić swoje gry na tym silniku. Kiedyś już walnęli okropny eksperyment na Unity - Umbrella Corps. :E

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Crew 900 napisał(a):

ja pierdziele jak to bedzie znow na vr to ludzie ich powiesza.

Przecież już było wiele razy mówione, nawet chyba w tym filmie...

Kolejny HL nie jest natywnie VR... Ich kolejne google mają mieć funkcję przerobienia "każdej" gry na obraz 3D, dzięki czemu na kinowym wyświetlaniu we VR będziesz miał również głębię. Kiedyś coś podobnego miała chyba Nvidia do telewizorów 3D.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Huh, niby piszą o tej środzie.

Poza tym niewiele nowego, a chyba linkowałem film mówiący o tym, że Valve już na wiosnę / lato chciało ogłosić sprzęt, ale zamieszanie cłowe to odwlekło, przez niepewności związane z logistyką i wyceną.

Od sylwestra wiemy, że coś ma się stać  wydarzy się w tym roku, a zostały tylko dwa niecałe miesiące. ;)

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Czyli znowu będzie VR...

Spójrz wyżej, bo mam dość powtarzania, że to nie jest tytuł natywnie VR... Pisałem o tym jeszcze na pclab oraz drugim komentarzu tutaj.

W dniu 30.10.2025 o 10:48, musichunter1x napisał(a):

Ich kolejne google mają mieć funkcję przerobienia "każdej" gry na obraz 3D, dzięki czemu na kinowym wyświetlaniu we VR będziesz miał również głębię. Kiedyś coś podobnego miała chyba Nvidia do telewizorów 3D.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.11.2025 o 19:29, Crew 900 napisał(a):

zapowiedzieli urzadzenia bez Hl3. czyli nie bedzie.

Gra jest niezależna od sprzętu..., który miał być zapowiedziany już miesiące temu, ale niepewne cła zmieniły sytuację.

Sam obstawiam coś pomiędzy 16-21 listopada, aby wstrzelić się w rocznice pozostałych gier, a premiera może być i za rok, jak i w ciągu miesięcy.

Jeśli przeczytasz temat to zobaczysz co oni robią w tym silniku i zrozumiesz, że to kwestia czasu. Jedynie rewizja projektu może to odwlec. :P

Nawet pisałem na samym początku, że VR to sprawa grupy wewnątrz Valve, która wierzy w ten sprzęt i chce przekonać resztę, więc prędzej to mogli anulować, a minęło 1.5-2 lata i jednak mamy komplet, z możliwością wejścia steam na smartfony w przyszłości.

Opublikowano
2 godziny temu, musichunter1x napisał(a):

Gra jest niezależna od sprzętu..., który miał być zapowiedziany już miesiące temu, ale niepewne cła zmieniły sytuację.

Sam obstawiam coś pomiędzy 16-21 listopada, aby wstrzelić się w rocznice pozostałych gier, a premiera może być i za rok, jak i w ciągu miesięcy.

Jeśli przeczytasz temat to zobaczysz co oni robią w tym silniku i zrozumiesz, że to kwestia czasu. Jedynie rewizja projektu może to odwlec. :P

Nawet pisałem na samym początku, że VR to sprawa grupy wewnątrz Valve, która wierzy w ten sprzęt i chce przekonać resztę, więc prędzej to mogli anulować, a minęło 1.5-2 lata i jednak mamy komplet, z możliwością wejścia steam na smartfony w przyszłości.

Wszystko czytam i wiem, że coś tam jest robione ale obstawiam, że ogłoszą jedynie tego Deadlocka.