Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

O grach multi mi nie gadaj. Chyba że tylko w takie grasz.

Gram w różne gry. Jeżeli brakuje ci fps, to wymień kartę graficzną. 

5 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

Szkoda że nie dostaniemy panelu HyperRadiant w 42" :( teraz tylko jestem w zasadzie ciekawy ceny za C6 165Hz

Widząc jak się zmienia model 42", to LG bardzo oszczędnie podchodzi do tego modelu. Historia ceny raczej będzie identyczna co do C5, pod koniec roku przecena 40-50%. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Z 4K nie da się już nic więcej wykręcić, poza jasnością, patrz na G6.

Jest jeszcze układ subpixeli do poprawy.

No i ciekawe czy będzie miał aktywny dithering. Na C2 tego nie masz, ale w nowszych modelach już trochę przeszkadza.

165 Hz na plus, ciekawe ile generacji poczekamy na 240 Hz. :)

Edytowane przez some1
Opublikowano
6 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Gram w różne gry. Jeżeli brakuje ci fps, to wymień kartę graficzną. 

Widząc jak się zmienia model 42", to LG bardzo oszczędnie podchodzi do tego modelu. Historia ceny raczej będzie identyczna co do C5, pod koniec roku przecena 40-50%. 

Nie ma takiej karty co zapewni 4k 165 bez kompromisów.

Opublikowano

Spokojnie można korzystać z 4K 165hz i nie trzeba mieć nawet 5090 wystarczy odpowiednio dobrać ustawienia a nie jako stary koń być nadal niewolnikiem ultra :E chociaż i z tym można sobie poradzić włączając dlss i cudowny generator xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jest 4-warstwowy Tandem Woled 2.0, ale nie dla 42". No cóż.. uparłem się, że zmienię w tym roku 42C3 - zostaje wybór między C5 144Hz, a C6 165Hz i raczej pójdę w C6, który też będzie pewnie ciut jaśniejszy niż C5 - obstawiam jakieś ~100 nitów+ w HDR.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chodzi o samo miejsce to by się znalazło bez problemu, ale to już nie byłoby to. Korzystam z 42" jak z normalnego monitora przy biurku tylko trochę głębszym i nie chcę tego zmieniać.

Edytowane przez DżonyBi
  • Sad 1
Opublikowano
9 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Jest 4-warstwowy Tandem Woled 2.0, ale nie dla 42". No cóż.. uparłem się, że zmienię w tym roku 42C3 - zostaje wybór między C5 144Hz, a C6 165Hz i raczej pójdę w C6, który też będzie pewnie ciut jaśniejszy niż C5 - obstawiam jakieś ~100 nitów+ w HDR.

W 42" C6 będzie ten sam panel który jest w C5. Jedyna różnica to procesor Alpha 11 Gen 3 i odświeżanie 165Hz. Słabo ale to było dla mnie do przewidzenia że małe rozmiary nie dostaną najlepszej technologii ;/