Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To nawet nie trać czasu na dalsze granie.

Czekaj na patcha co doda wybór stopnia trudności.

1 godzinę temu, tgolik napisał(a):

Muszę przyznać, że obie areny na początku gry były dla mnie trudne i musiałem je wielokrotnie powtarzać. Taka szkoła z zasad walki i gospodarowania ekwipunkiem.

.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

O tyle na plus jest to że przy ostatnim bossie jest pełno ammo i apteczek.

I tu mam w sumie największe zastrzeżenie co do gry. Skoro nie ma  uników to po co robić walkę ewidentnie pod nie:hmm:

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

Brak uników jest nieco problematyczny, bo "usztywnia" on całość od strony gameplay'owej. Natomiast uzasadnia to setting, po postaci poruszającej się w ewidentnie ciężkim, masywnym pancerzu, nie sposób oczekiwać zwinności. Pozostaje więc tylko kwestia odpowiedniego zaprojektowania przeciwników pod te ograniczenia. Jestem pod szpitalem, na razie jest okej.

Opublikowano

ciężko mi się ostatnio gra w cokolwiek, nie wiem co się ze mną dzieje. sprzęt jest, czas jest, chęci są jak robię coś innego- odpalam grę i 20 minut gry i koniec. 

dzisiaj zmusiłem się niejako  do Cronosa- mówię, odpalę i pogram do miejsca aż nie będę mógł przejść no i minęło dwadzieścia minut i już mam :D w budynku kwarantanny tam gdzie się podłoga zapada, wpadam, sataram się mordować strzelająć w butle z gazem, daje życie sobie a mimo to i tak za dużo tego cholerstwa jest i tyle z mojego niedzielnego grajkowania :D image.thumb.png.c332c403925f56c1560144edfd9579ec.png

edit, kolory są wyprane bo msi afterburner jakoś dziwnie robi sreeny podczas grania w hdr, 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

@samsung70 To się nazywa starość :E 

Ja mam to samo. Pomimo problemów z klawiaturą :E  To próbuję w coś grać po dyżurach ale ni cholery nie mogę wytrzymać więcej niż pół godziny...  Może problemem są gry które znam na pamięć ale naprawdę są fajne, a te nowe co wychodzą to po prostu nie kupuję bo są to parodie gier ze skopaną optymalizacją. 

Może dlatego też zapisałem się na ostatnią kategorię jaka mi pozostała do uzyskania czyli na motory :E Kupię se w przyszłym roku motor turystyka i będę se podróżował. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano

Powiem szczerze że ostatnio tak do monitora przykuł mnie Silent Hill 2 Remake, ten Cronos to kawał dobrej gry ! Aż chce mi się cały czas grać, ciągła walka o zasoby, ulepszanie, wracanie do bazy po zapis no to jest właśnie to :) Graficznie też potrafi totalnie zachwycić, póki co nie czaje za bardzo fabuły a skończyłem właśnie hutę, czy były jakieś wymagające momenty dotychczas ? Chyba nie, chociaż teraz mam mało ammo. Lecę dalej grać. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Łomatko, jaka ta gra jest dobra!

Piękna graficznie i technicznie w porządku. Klimatem bardziej przypomina Silent Hilla niż Dead Space. Od SH2 Remake imo znacznie lepsza.

Na razie mam 8 godzin na liczniku i jestem po pierwszej esencji, w terminalu. Gra zajmie mi pewnie 25 godzin.

Opublikowano
W dniu 13.09.2025 o 11:34, tgolik napisał(a):

Ooo, aż tak słaby jestem?

https://www.nexusmods.com/cronosthenewdawn/mods/31?tab=posts tutaj można sobie trochę pomoc, mała modyfikacja zmniejsza DMG potworów na 50%

by the way 

ja jestem przy hucie, klimat  jest w tej grze, od SH2 się odbiłem bardzo szybko, a tu ten sklimat sci-fi robi robotę , podczas grania mam  chęc grać i w callisto i dead space :D 

• Like 1