Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oglądałem jego materiały o SH2 i nie mogę tego odzobaczyć. Nawet w komentarzu go wyprostowałem w jakiej niewiedzy w tej serii jest i o dziwo mnie nie zbanował. Ale nie mam zamiaru nic więcej od niego oglądać.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano

Jeszcze za blisko jestem, żeby taki osąd wydać. Ale póki co duży konkurent. Zresztą dla mnie tylko ten pierwszy DS był jako takim horrorem i najlepszy. Później już była nawalanka. Remake'a nie przeszedłem, jakoś mi trochę nie siadł.

Screenshot_5.jpg.7f0cb65f074a223e4e379f736438c982.jpg

A takie podśmiechujki były, że klon, podróbka DS :P

Opublikowano
22 godziny temu, samsung70 napisał(a):

rozdzielczośc jaka przy tym fps?

Wszedłem do tego bloku gdzie ta anomalia jest i na tym placu miałem już niestety 80 klatek, tam mocno gpu dostaje w kość. 

Opublikowano
1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Mam kombinezon na 3 poziomie i kolejny jak chce rozwinąć to info, że stacja robocza nie jest wyposażona w system do dalszego ulepszania. Ktoś wie o co chodzi?

Progresuj fabułe i tyle powiem.

Opublikowano
22 godziny temu, Frog67 napisał(a):

Mnie to tylko zastanawia jak patrze na gameplaye to 95% ludzi gra na mocno przestrzelonej gammie, gdzie normalnie Blooberzy ładnie przekręcili i wszystko mamy szare ale większośc to jeszcze podbija i już całkiem robi się wszystko szare.

Ludzie preciez jak czarny jest taki jak ma być to Conos nagle wygląda ze 2x lepiej graficznie. 

8Wj4VLT.jpeg

czyli jak ma byc i powinno byc ustawione?

Opublikowano
3 godziny temu, Necronom napisał(a):

Zresztą dla mnie tylko ten pierwszy DS był jako takim horrorem i najlepszy. Później już była nawalanka.

Dwójka też miała swoje momenty i ogólnie jako gra IMO niewiele ustępowała miejscami jedynce. Trójka to już niestety bubel. Ogólnie seria nigdy nie była mocno horrorowa, raczej mało subtelnie jego elementy wprowadzała do rozgrywki. Cronos ma świetną atmosferę, ale też pod względem tych elementów jest mocno przewidywalny jak na razie. Choćby stacja metra i rozmieszczenie przeciwników na "powrocie".

3 godziny temu, Frog67 napisał(a):

Ja to musze wręcz napisać że czuje się nieswojo i dziwnie jak mam nagle z 30 nabojów do pistoletu w ekwipunku, czuje się jakby gra nawaliła :E 

Panie, takich ilości to ja na razie nie przewiduję, możesz się śmiało podzielić. :E

Opublikowano
9 godzin temu, Frog67 napisał(a):

@samsung70 Ja po prostu wkleiłem zmodyfikowane ustawienia czarnego kolorów z Nexusa  

https://www.nexusmods.com/cronosthenewdawn/mods/24?tab=posts

Po ściągnięciu wypakowujesz w srodku masz 8 różnych profili sprawdzasz każdy który pasuje ci najlepiej 

wklejasz w  %Appdata / local / cronos / saved / config / windows 

Brak screenów porównawczych nie zacheca do testowania 

Opublikowano (edytowane)

@Aruuus77A widzisz to zmienia postać rzeczy, ja gram na LCD i u mnie domyślnie gamma to była straszna szarówa i mocne przestrzelenie.

Kolega gra na C4 i u niego czarny nie był do końca czarnym, nie był zadowolony wkleił pierwszy profil i stwiedził że teraz to jest idealnie.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Frog67 napisał(a):

@Aruuus77A widzisz to zmienia postać rzeczy, ja gram na LCD i u mnie domyślnie gamma to była straszna szarówa i mocne przestrzelenie.

Kolega gra na C4 i u niego czarny nie był do końca czarnym, nie był zadowolony wkleił pierwszy profil i stwiedził że teraz to jest idealnie.

co to znaczy, ze kolor jest przestrzelony?

Ja generalnie ghram na TCL TV z HDR, ale za cholere nie wiem czy to HDR to faktycznie jest HDR i czy jest dobrze ustawione czy nie. Gdybym sie w to zaglebil to pewnie by sie okazalo, ze w polowe gier gralem z "przestrzelonymi" kolorami- cokolwiek to oznacza :(

Edytowane przez samsung70
Opublikowano (edytowane)

Przestrzelona gamma chodzi mi że jasność jest za mocno ustawiona i zamiast czarny jak czarny to mamy odcień szarości 

Tu masz przestrzelona gamme "prawie" na nieco obniżonych ustawieniach (2.1 na zdjęciu gdzie domyślnie to 2.35 to dopiero była by szarówa, zamiast czerni)

5ntiXN6.jpeg

A tu po zmianie również jasnośc na 2.1 ale czerń wygląda jak czerń 

JVv4YcA.jpeg

Myśle że różnice widać gołym okiem.

Optimum gammy w monitorach czy TV to zawsze jest przedział 2.1-2.2 gdzie wszystko powyżej to już porażka i rozjaśnianie obrazu a tym samym czarny dostaje po dupie jak i wszystkie kolory.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Frog67 napisał(a):

Tu masz przestrzelona gamme "prawie" na nieco obniżonych ustawieniach (2.1 na zdjęciu gdzie domyślnie to 2.35 to dopiero była by szarówa, zamiast czerni)

Ja oglądający zdjęcia na monitorze z pracy - przecież na obu jest szaro :rotfl:

Edytowane przez Kabor
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Stare zdjęcia wyszperałem jak zaczynalem gre jak widać, tam na zjdęciu jest na profilu nr.3 a gram na 4 :E 

więc czarny ciut mocniejszy jeszcze.

Ale Nrgeek to się nie popisał w swojej recenzji Cronosa oj nie popisał.

Edytowane przez Frog67