Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A o czym mam pisać, skoro jelop z kamerką ich specjalnie prowokuje? 

Jest mi ich szkoda, że że te psie pieniądze muszą użerać się z takimi idiotami jak on. 

Dobra już rozumiem. Zbywanie problemu wskazuje na to, że musisz być blisko z organami ścigania. Oczywiście to nie dziwne w Twojej profesji.

Jednak policjanci, którzy tak łatwo dają się prowokować do popełniania nielegalnych czynności, nie służą dobrze formacji. W sumie to jest jeszcze gorzej, bo policjanci nie są przecież prowokowani do nieznajomości przepisów prawa. Oni po prostu ich nie znają i nawet nie mają ochoty ich poznać. To jest właśnie te clue sprawy, czyli wszechobecna nonszalancja i arogancja władzy.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
47 minut temu, CajraX napisał(a):

Dobra już rozumiem. Zbywanie problemu wskazuje na to, że musisz być blisko z organami ścigania. Oczywiście to nie dziwne w Twojej profesji.

Nie, nic nie rozumiesz.

Moja profesja jest taka, że zawodowy kontakt z policjantem ostatni raz miałem z 7 lat temu :) 

47 minut temu, CajraX napisał(a):

Jednak policjanci, którzy tak łatwo dają się prowokować do popełniania nielegalnych czynności, nie służą dobrze formacji. W sumie to jest jeszcze gorzej, bo policjanci nie są przecież prowokowani do nieznajomości przepisów prawa. Oni po prostu ich nie znają i nawet nie mają ochoty ich poznać. To jest właśnie te clue sprawy, czyli wszechobecna nonszalancja i arogancja władzy.

Jakie to niby nielegalne czynności popełnili policjanci? :) 

Clue tej sprawy jest to, że pewien idiota z kamerką znalazł sobie jakąś drobną pierdołę w zachowaniu policjantów i wmówił swoim fanom, że ich prawa łamią :) 

Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, nic nie rozumiesz.

Moja profesja jest taka, że zawodowy kontakt z policjantem ostatni raz miałem z 7 lat temu :) 

Clue tej sprawy jest to, że pewien idiota z kamerką znalazł sobie jakąś drobną pierdołę w zachowaniu policjantów i wmówił swoim fanom, że ich prawa łamią :) 

Audytor już zapowiedział że nie zamknie kanału po wprowadzeniu nowych przepisów i potwierdził że teraz nawet będzie więcej ciekawych materiałów:yuppie:

Pozdro dwuprocentowcu:E

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Mamy drugi stopień alarmowy.

Policjant mu wymieniał ogólnie jakie mamy stopnie alarmowe, nie wymienił stopnia delta. 

1 godzinę temu, CajraX napisał(a):

No to rozkręćmy dyskusję na nowo.

Nie ma co rozkręcać, bo niektórzy nie są w stanie pojąć, że nawet robiąc coś legalnie, dla kogoś może się to być podejrzane.

Możesz legalnie chodzić po sklepie między półkami, ale np. sposób w jaki to robisz może wzbudzić podejrzenia ochrony. Przykładów jest mnóstwo, było o tym mówione. Jak ktoś ma problem, żeby to zrozumieć to jego sprawa. 

1 godzinę temu, CajraX napisał(a):

Jak zawsze brak poruszenia tematu zachowania samych służb mundurowych.

Bo nie byłoby ich interwencji bez prowokacji autora. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

A o czym mam pisać, skoro jelop z kamerką ich specjalnie prowokuje? 

Jest mi ich szkoda, że że te psie pieniądze muszą użerać się z takimi idiotami jak on. 

Policji czasem nie podnieśli w tym roku mocno wynagrodzeń?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Do pierwszego aresztu :)

Nie wiem o co chodzi z „dwuprocentowcem”. O zarobki? To by się zgadzało :) 

Jakbyś oglądał to byś wiedział;)

Screenshot_20250419-164145032 (1).jpg

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

5,5-6k „na rękę” to wciąż malo. 

Nie no już nie tak mało. Zwłaszcza że mam tam znajomego i mówi że nie aż tak trudno to prawi podwoić (a to świeżak jest dopiero).

Natomiast, nawet gdyby zarabiali 50k nie ich robotą jest recytowanie kodeksu komuś kto sobie znajdzie jakiś kruczek i prowokuje aby z niego skorzystać. Dzisiaj fotografowanie obiektów a jutro znajdzie się inny kruczek.

Tymczasem trzeba sobie uświadomić, że ani my, ani nikt n a świecie nie będzie miał policji recytujących w całości kodeks na podstawie którego opierają się jego działania. Choćby skały srały. To musi działać jak przepisy ruchu drogowego. Inaczej zawsze znajdzie się jakiś "prawnik" który będzie wiedział lepiej i w ferworze zamieszania w końcu stróże prawa sami je złamią.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Takie, które i tak podważysz, bo powiesz, że byli sprowokowani. Daję sobie spokój z wykazywaniem Ci błędów policji, bo i tak zawsze to usprawiedliwisz. A mnie te usprawiedliwienia i tak nie przekonają. Pozostańmy zatem na swych okopanych pozycjach, ale przynajmniej we wzajemnym szacunku do siebie:toast: Jest ważniejsza misja, trzeba gonić pisorów:D

Opublikowano

@ODIN85 strasznie się przejmujesz tym wszystkim jak na kogoś, kto sam siedzi i szlabanu pilnuje :D

No i ciągle mnie bawi audytor jako nauczyciel prawa :E

Przecież on w kolko robi to samo, to czego on uczy kilku paragrafów które wyrył na pamięć ?

Jprd :hahaha:

Teraz pewnie będzie dłuższa przerwa, bo będzie trzeba poszukać nowych dziur i się nowych paragrafów uczyć :hihot:

Do tego czasu pewnie algorytmy YT przegebia jego kanał pod sterta mulu gdzie jego miejsce :D

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Policjant mu wymieniał ogólnie jakie mamy stopnie alarmowe, nie wymienił stopnia delta. 

Nie ma co rozkręcać, bo niektórzy nie są w stanie pojąć, że nawet robiąc coś legalnie, dla kogoś może się to być podejrzane.

Możesz legalnie chodzić po sklepie między półkami, ale np. sposób w jaki to robisz może wzbudzić podejrzenia ochrony. Przykładów jest mnóstwo, było o tym mówione. Jak ktoś ma problem, żeby to zrozumieć to jego sprawa. 

Bo nie byłoby ich interwencji bez prowokacji autora. 

Dla mnie te twoje posty są podejrzane , prowokacyjne i pachną mi totalitaryzmem i ruską onucą , powinni cię zbanowac i zablokować żebyś nie mógł już tu się udzielać bo jesteś podejrzany

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jakbyś oglądał to byś wiedział;)

Screenshot_20250419-164145032 (1).jpg

Szacunek dot „2%” jest tak bardzo z dupy, że serio - przestań cytować tego głąba jakby był jakaś wyrocznia xD

15 minut temu, CajraX napisał(a):

Takie, które i tak podważysz, bo powiesz, że byli sprowokowani. Daję sobie spokój z wykazywaniem Ci błędów policji, bo i tak zawsze to usprawiedliwisz. A mnie te usprawiedliwienia i tak nie przekonają. Pozostańmy zatem na swych okopanych pozycjach, ale przynajmniej we wzajemnym szacunku do siebie:toast: Jest ważniejsza misja, trzeba gonić pisorów:D

Czyli już nie potrafisz wskazać tych nielegalnych czynności. Tak myślałem. 

p.s. drobne uchybienia w zakresie formalności nie są „nielegalne” :) 

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Dla mnie te twoje posty są podejrzane , prowokacyjne i pachną mi totalitaryzmem i ruską onucą , powinni cię zbanowac i zablokować żebyś nie mógł już tu się udzielać bo jesteś podejrzany

Usuń konto. Będzie to z korzyścią dla ludzkości :) 

Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli już nie potrafisz wskazać tych nielegalnych czynności. Tak myślałem. 

Nie potrafię. Nie potrafię wskazać takich, których byś nie podważył ;)