Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Camis Zwariowałeś? Ja ufam braunowi? Ja nawet piszę jego nazwisko z małej litery! Uważam, że to byłoby nieszczęście dla Polski jakby dostał się do władzy.

Sugeruję czytanie CAŁYCH MOICH WYPOWIEDZI ZE ZROZUMIENIEM, a nie ostatnich zdań... ;D

Edytowane przez hubio
Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Oj przepraszam Panie @Camis, że pozwoliłem sobie mieć nieco inne zdanie na temat Pana idoli: Konfitury i Audytora ;D Zresztą i na forum widać, że ma Pan idola jak Gordon. :salut:

Nigdy nie rozumiałem jak można być tak bezkrytycznie wpatrzonym w jakiś ludzi, że niemal im służyć  :salut:;DNo, ale ja od zawsze byłem indywidualistą i prawie zawsze "pod prąd" więc niestety nie przystają do schematów...

Żeby nie było - Konfitura robi dobrą robotę. Jak przepisy są absurdalne to z mordą do polityków, a nie parkować na trawie :) Tym nie mniej rozumiem też trochę drugą stronę. 

Czy ty sugerujesz, że moim idolem jest ten cały audytor? 

Opublikowano
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Zwariowałeś? Ja ufam braunowi?

Jest dla ciebie autentyczny użyłem złego słowa:

16 godzin temu, hubio napisał(a):

Dla mnie autentyczny (choć się z nim nie zgadzam) jest właśnie braun i Zanberrg i Śpiewak (ale on nie jest politykiem).

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czy ty sugerujesz, że moim idolem jest ten cały audytor? 

Nie że to moi idole włącznie z tobą %-)

• Haha 1
Opublikowano

Tak jak tytuł filmu sugeruje, same pouczenia, chociaż i tak lepiej niż w niektórych przypadkach z Warszawy bo tam to nawet nie mają czasu podjąć interwencji (przykład najnowszy film ze "Stop Cham Warszawa") żeby się zająć nieprawidłowo zaparkowanymi pojazdami i kierują ciągle że SM jest do tego, która przyjedzie dopiero jutro rano akurat wtedy kiedy jest wszystko w porządku.

Opublikowano

No i konfitura wychodzi na osobę nierzetelną bo straszy 1500zl mandatem, a zapomina dodać, że w praktyce z reguły pouczenia albo jak piszesz nawet policja nie podjeżdża. 

Czyli de facto jest ciche przyzwolenie państwa na parkowanie w niedziele na giełdzie w Łodzi na trawie :) 

Dziękuję. Do widzenia. ;D

Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Mnie to zastanawia dlaczego nie chcą takiej kasy?

Ano dlatego bo Łodzianie by wtedy MASOWO polecieli z mordą do Zdanowskiej o wybudowanie BEZPŁATNEGO parkingu w pobliżu!

Co niektórym to chyba wciąż się wydaje, że RP to PRL. Zarówno magistrat jak i policja jak i utrzymanie dróg jest WYŁĄCZNIE z naszych podatków. Więc na miłość boską - jak jest raz w tygodniu impreza na którą przyjeżdża wiele mieszkańców miasta to może by wypadało to zrobić jak należy.

PO PIERWSZE - BEZPŁATNY, a nie płatny parking

PO DRUGIE - tak duży żeby wszystkich zmieścił

Do brania kasy są pierwsi, ale już do zrobienia czegoś dla ludzi to nie. Także konfitura niestety ale prowadzi akcje nie w kraju dobrze zorganizowanym z dobrą infrastrukturą tylko w kraju gdzie za nic ma się ludzi. U mnie od 20 lat na moim osiedlu ludzie przechodzą przez rury, a w 2 miejscu od 30 lat nie wybudowano chodnika na ok 20m gdzie codziennie przechodzą setki osób. Pan Radny z PO przed wyborami zanotował, zrobił zdjęcie i koniec.

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

No nie, ilość miejsca w mieście jest ograniczona i nie jest robotą miasta nie tylko żeby każdy mieszkaniec, ale i każdy uczestnik imprezy masowej mógł sobie zaparkować. Wyburzać budynki pod parkingi jak w USA? Absurd.

the-amount-of-parking-lots-in-the-usa-is-ridiculous-kansas-v0-b39pjfncrdib1.webp.99652e4e4a358e63d9d9b296a1641427.webp

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubio napisał(a):

Ano dlatego bo Łodzianie by wtedy MASOWO polecieli z mordą do Zdanowskiej o wybudowanie BEZPŁATNEGO parkingu w pobliżu!

Co niektórym to chyba wciąż się wydaje, że RP to PRL. Zarówno magistrat jak i policja jak i utrzymanie dróg jest WYŁĄCZNIE z naszych podatków. Więc na miłość boską - jak jest raz w tygodniu impreza na którą przyjeżdża wiele mieszkańców miasta to może by wypadało to zrobić jak należy.

Do brania kasy są pierwsi, ale już do zrobienia czegoś dla ludzi to nie. Także konfitura niestety ale prowadzi akcje nie w kraju dobrze zorganizowanym z dobrą infrastrukturą tylko w kraju gdzie za nic ma się ludzi. U mnie od 20 lat na moim osiedlu ludzie przechodzą przez rury, a w 2 miejscu od 30 lat nie wybudowano chodnika na ok 20m gdzie codziennie przechodzą setki osób. Pan Radny z PO przed wyborami zanotował, zrobił zdjęcie i koniec.

Ale to w żadnym mieście nie chcą dawać.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, hubio napisał(a):

Co niektórym to chyba wciąż się wydaje, że RP to PRL

Ironiczne :E 

Zarówno magistrat jak i policja jak i utrzymanie dróg jest WYŁĄCZNIE z naszych podatków.

Parkingi to nie drogi, sorry Gregory. Jak nie masz gdzie zaparkować legalnie, to nie przyjeżdżaj autem, to jest naprawdę proste, nie trzeba mieć nawet IQ szympansa Żeby to zrozumieć. 

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, hubio napisał(a):

No i konfitura wychodzi na osobę nierzetelną bo straszy 1500zl mandatem, a zapomina dodać, że w praktyce z reguły pouczenia albo jak piszesz nawet policja nie podjeżdża. 

Czyli de facto jest ciche przyzwolenie państwa na parkowanie w niedziele na giełdzie w Łodzi na trawie :) 

Dziękuję. Do widzenia. ;D

Ci tam na górze dobrze wiedzą, że zagospodarowanie przestrzeni pod współczesne czasu jest dokumentnie spierdzielone. Dobrze wiedzą też, że ludzi którym przeszkadza takie parkowanie jest stosunkowo niewielu, natomiast w drugą stronę jest wielu ludzi potencjalnie chcących zaparkować w nietypowym miejscu. Zapewne można to utemperować, ale niezadowolony mych będzie więcej niż zadowolonych i problemem będzie jak nagle z dupy trzeba będzie nadbudować parkingów, na które pieniądze niekoniecznie muszą być w budżecie. Obecnie parkowanie w dużych miastach w godzinach roboczych jest okropne. 

12 godzin temu, kalderon napisał(a):

No nie, ilość miejsca w mieście jest ograniczona i nie jest robotą miasta nie tylko żeby każdy mieszkaniec, ale i każdy uczestnik imprezy masowej mógł sobie zaparkować. Wyburzać budynki pod parkingi jak w USA? Absurd.

the-amount-of-parking-lots-in-the-usa-is-ridiculous-kansas-v0-b39pjfncrdib1.webp.99652e4e4a358e63d9d9b296a1641427.webp

Nie absurd. Miejsca parkingowe to jest jedną z tych rzeczy co do których to USA ma rację. Infrastrukturę trzeba dostosować pod realia, a nie realia pod infrastrukturę.

Opublikowano
26 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nie absurd. Miejsca parkingowe to jest jedną z tych rzeczy co do których to USA ma rację. Infrastrukturę trzeba dostosować pod realia, a nie realia pod infrastrukturę.

To jest absurd bo wytyczanie hektarów betonu na postój aut wytworzyło nieludzkie miasta, w których nie ma życia poza/bez auta. 

Inna sprawa, że stałe, powolne zmniejszanie ilości miejsc postojowych w miastach nie jest nikomu na rękę, po prostu trzeba to jakoś wypośrodkować.

W kontekście Łodzi bawi mnie, że UMŁ samo sobie zaprzecza najpierw próbując wyrugać większość miejsc postojowych w centrum, by następnie wpieprzyć 3 parkingi kubaturowe w samym ścisłym centrum :E

Opublikowano (edytowane)

Problemy z parkowaniem są wyolbrzymione. Nie rzadko zdarza się, że jest gdzie zaparkować ale trzeba stanąć 100-200m dalej lub zapłacić. Parkingów dużo więcej nie będzie bo to by wymagałoby wyburzenia części budynków. Szkoda, że alternatywy w postaci komunikacji miejskiej i DDR są tak słabo rozwijane. Te drugie to często są tak budowane by żaden rowerzysta nie chciał nimi jeździć. FB_IMG_1761413145898.thumb.jpg.fbc1d8925699e48aabb86a7dd8bfe642.jpgFB_IMG_1761413402427.thumb.jpg.9b971eab6fc6650419d4eec62acfb7cf.jpg

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

Ironiczne :E 

Parkingi to nie drogi, sorry Gregory. Jak nie masz gdzie zaparkować legalnie, to nie przyjeżdżaj autem, to jest naprawdę proste, nie trzeba mieć nawet IQ szympansa Żeby to zrozumieć. 

Generalnie się zgadzam i sam jestem wielkim fanem transportu publicznego tylko absurd polega na tym, że to "giełda SAMOCHODOWA" :) na której nie ma odpowiedniej infrastruktury samochodowej.  Polska Panie... :rotfl2: (Bareja wiecznie żywy) Trochę nie tak. 

Wracając do Barei to w jego czasach taki konfitura to byłby jak ten docent z serialu Alternatywy. Wchodził do autobusu, a matka - zobacz dziecko - tak wygląda kapuś... ;D

Edytowane przez hubio
Opublikowano
2 godziny temu, lokiju napisał(a):

Problemy z parkowaniem są wyolbrzymione. Nie rzadko zdarza się, że jest gdzie zaparkować ale trzeba stanąć 100-200m dalej lub zapłacić. Parkingów dużo więcej nie będzie bo to by wymagałoby wyburzenia części budynków. Szkoda, że alternatywy w postaci komunikacji miejskiej i DDR są tak słabo rozwijane. Te drugie to często są tak budowane by żaden rowerzysta nie chciał nimi jeździć. FB_IMG_1761413145898.thumb.jpg.fbc1d8925699e48aabb86a7dd8bfe642.jpgFB_IMG_1761413402427.thumb.jpg.9b971eab6fc6650419d4eec62acfb7cf.jpg

Nie rozumiem pierwszego obrazka, ale na drugim jest powstrzymywajka samobójców. Choć można to było rozwiązać w inny sposób.

Opublikowano (edytowane)

@Suchy211Pierwszy obrazek to istny pumptrack można dostać zawrotów głowy i wymiotów od jazdy góra dół. Stawianie barierek na środku drogi to też skrajny idiotyzm zresztą widać, że wszyscy omijają je od prawej strony przy drzewie. Mam więcej zdjęć tego typu gdzie wykonawca DDR nie zastosował się do przepisów chociażby dotyczących jej szerokości. Na dodatek by utrudnić ludziom życie zrobił ją z kostki i zakończył ją w szczerym polu. Ostatnio w jednej miejscowości zbudowano DDR o długości 25 m kończącą się na drzewie.

Fajnie jest wydawać kasę z UE i chwalić się ile to km DDR się wybudowało. Tylko jeszcze trzeba zrobić tak by ktoś chciał tym jeździć. Jakby w ten sposób budowano drogi dla samochodów to byśmy mieli protest na cały kraj.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
29 minut temu, hubio napisał(a):

Generalnie się zgadzam i sam jestem wielkim fanem transportu publicznego tylko absurd polega na tym, że to "giełda SAMOCHODOWA" :) na której nie ma odpowiedniej infrastruktury samochodowej.  Polska Panie... :rotfl2: (Bareja wiecznie żywy) Trochę nie tak. 

Wracając do Barei to w jego czasach taki konfitura to byłby jak ten docent z serialu Alternatywy. Wchodził do autobusu, a matka - zobacz dziecko - tak wygląda kapuś... ;D

W sensie, że dla ludzi chcących kupić auto mamy zrobić parking na auta, które dopiero kupią na tej giełdzie? 

• Upvote 1
Opublikowano

No ludzie przyjeżdżają swoimi obejrzeć inne. Często w 2 osoby i jak kupią to druga osoba odjeżdża kupionym? Jakoś koncepcja giełdy samochodowej nie pasuje mi do braku odpowiedniej infrastruktury samochodowej. Ale żeby być uczciwym muszę dodać, że obecnie to na tej giełdzie sprzedaż akurat samochodów jest rzadkością :) 

Konfitura to teraz może mieć pole do popisu bo 01.11 i cały tydzień przed przed wszystkimi cmentarzami to ludzie parkują powszechnie w miejscach niedozwolonych :) Nie wiem - Polska to jest naprawdę dziwny kraj :) Przepisy tworzone żeby na każdego mieć haka i żeby każdy był zmuszony je łamać. Od spraw skarbowych, poprzez karne aż na przepisach ruchu drogowego skończywszy :) Kraj MEM... Więc to co się dzieje w SN i KRS i ten bałagan prawny na samej górze to taka wisienka na całym torcie. Jak już pisałem - bagno. Obecnie mając tą wiedzę co mam i te doświadczenia raczej 2 raz nie wybrałbym studiowania prawa bo te formułki można sobie użyć w ubikacji jak się nie zna odpowiedniej osoby na odpowiednim stanowisku :) 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Dokładnie tak. Tutaj nawet nie ma czego rozumieć.

No to sobie kup 30ha gruntu i otwórz giełdę na 15ha, a na kolejnych 15ha parking. Nie ma żadnego powodu, aby miasta rezygnowało z zieleni na rzecz parkingów dla blachosmrodòw oprócz złapanego wygodnictwa.

• Upvote 1
Opublikowano

@GordonLamemanniczego nie muszę sobie kupować. Wystarczy że będę głosował na kogoś kto zaproponuje w zabudowę infrastruktury w sposób jaki mi odpowiada. Tak to i nas działa w demokracji. Poza tym kto powiedział że parking musi być drugie tyle co całe targi.

17 godzin temu, hubio napisał(a):

Może nie koniecznie bezpłatne, bo wtedy zamieniają się w garażu pod chmurką. Wtedy też taki parking musi być dużo pojemniejszy, bo niektórzy parkują ile mogą, a nie ile potrzebują.

Opublikowano
9 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@GordonLamemanniczego nie muszę sobie kupować. Wystarczy że będę głosował na kogoś kto zaproponuje w zabudowę infrastruktury w sposób jaki mi odpowiada. Tak to i nas działa w demokracji. Poza tym kto powiedział że parking musi być drugie tyle co całe targi.

BO na każdym takim parkingu zaraz się zleci duże grono lokalnych cebul, które robią sobie parking domowy :) 

Tylko, że to jest obiektywnie debilne podejście - szczególnie w miastach z historyczną przestrzenią. Zagłosujesz za infrastrukturą parkingową, a za 5-10 lat się okaże, że wszyscy zdychają w mieście od smogu. 

9 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Może nie koniecznie bezpłatne, bo wtedy zamieniają się w garażu pod chmurką. Wtedy też taki parking musi być dużo pojemniejszy, bo niektórzy parkują ile mogą, a nie ile potrzebują.

Bezpłatne parkingi to najgłupszy pomysł. To one korkują miasta :) Niech sobie będą poza miastem a potem komunikacja. Typowe Park&Ride. To świetnie działa na całym świecie.

• Upvote 1