Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Trafiłem na jakąś plażę... i czego bym nie zrobił, ciągle ląduję w wodzie. 

To są plaże gdzie wraz z załogą Ekspedycji możesz się rozerwać w mini gierkach, a na końcu czeka nagroda i achiev.

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Trafiłem na jakąś plażę... i czego bym nie zrobił, ciągle ląduję w wodzie. 

Pierwsza plaża to chyba strój kąpielowy dla laski :E  

Ogólnie kilka prób i idzie to przeskoczyć ten tor przeszkód.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Pierwsza plaża to chyba strój kąpielowy dla laski :E  

Ogólnie kilka prób i idzie to przeskoczyć ten tor przeszkód.

Zrobiłem, choć pojęcia nie mam jak, w sumie dość przypadkowo wciskałem przyciski biegnąc przed siebie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 3
Opublikowano

Wpadłem po uszy, gra mnie po prostu urzekła. Na ten moment bardzo interesująca fabuła, świetny voice acting, fantastyczna muzyka, mocny klimat, i bardzo fajnie zrealizowane cutscenki - mimika twarzy top.

Zobaczymy co będzie dalej, i czy ten poziom zostanie utrzymany. 

• Like 2
Opublikowano

Dotarłem do aktu trzeciego :O 

zajęło mi to równe 20h. 

moj build postaci jest chyba dość nieszablonowy, ale mi pasuje. Moja drużyna to Lune, Maelle i Monocco. Szybkie wejście w postawę wirtuozerska i jazda. Najważniejsze pikto to chyba to, które sprawia że zawsze zaczynam walkę xD

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Najważniejsze pikto to chyba to, które sprawia że zawsze zaczynam walkę

Dobre, ale game changerem jest pikto: "Oszust" - masz wtedy możliwość rozpoczęcia 2 akcji na postać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Reddzik napisał(a):

Kolega @Element Wojny to chyba powyrywa wszystkie włosy

Nie bardzo wiem o co chodzi, w ogóle to by się tutaj przydał jakiś poradnik. 

Wy mi tu piszecie o jakimś damage 99999, gdzie mi się jeszcze chyba nigdy nie udało zrobić więcej niż 2000-2500...

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie bardzo wiem o co chodzi, w ogóle to by się tutaj przydał jakiś poradnik. 

Wy mi tu piszecie o jakimś damage 99999, gdzie mi się jeszcze chyba nigdy nie udało zrobić więcej niż 2000-2500...

Bez problemu. Jak masz Sciel w składzie, to jej skill daje podwójne obrażenia, a Powerfull dorzuca jeszcze +25%, więc robi się już grubo.

Do tego dochodzi synergia z Pikto - np. +25% do critów na podpalonych, możesz też dorzucić kolejne X% na oznaczone cele, a Pikto "Inverted"  daje kolejne bonusy do DMG i tak dalej.

W skrócie: ładuj wszystko w obrażenia, klasyczny glass cannon. Wbrew pozorom to ułatwia grę, bo przeciwnik nawet nie zdąży się ogarnąć.

Opublikowano
6 minut temu, Jaycob napisał(a):

Bez problemu. Jak masz Sciel w składzie, to jej skill daje podwójne obrażenia, a Powerfull dorzuca jeszcze +25%, więc robi się już grubo.

Do tego dochodzi synergia z Pikto - np. +25% do critów na podpalonych, możesz też dorzucić kolejne X% na oznaczone cele, a Pikto "Inverted"  daje kolejne bonusy do DMG i tak dalej.

W skrócie: ładuj wszystko w obrażenia, klasyczny glass cannon. Wbrew pozorom to ułatwia grę, bo przeciwnik nawet nie zdąży się ogarnąć.

Tak w skrócie nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Chyba jednak muszę w jakiś poradnik zajrzeć. 

Opublikowano (edytowane)

Tu chodzi o pikto, te różne pikta- umiejętności nimi można budować postacie, overpower. Ja nie zadawałem 1mln dmg, bo nie grałem w end game i nie miałem odpowiednich pikto do tego ani broni, zresztą ostatnio był nerf Maelle więc są mniejsze obrażenia niż przed patchem.

Przykładowe pikto, każde nowe, które zdobędziemy wystarczy dodać którejś postaci, po wygranych 4 walkach aktywuje się, że można je dodać każdej postaci za luminy. To wszystko było wytłumaczone w poradniku=samouczku. 

obraz.png.dd4ab4af23187faf8148eae4362448e7.png

obraz.png.e862d9ad84b546ccd277ae24acfcd07b.png

Do tego jak wspomniał o Sciel, która ma też dobre umiejętności supportowe; dodam, że sama może zadawać duże obrażenia. 

Edytowane przez Reddzik
zmiana z 3 na 4 walki niezbędne do odblokowania limuny
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tak w skrócie nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Chyba jednak muszę w jakiś poradnik zajrzeć. 

Przetłumaczę. Przeciwnicy w dalszej gry są tak mocni że jesteś na strzała i jak dasz się trafić to nie żyjesz. Ale jest na to sposób: składasz build typu "glass cannon"-> uderzasz zanim przeciwnik zdąży się odpalić i bijesz na tyle mocno że zabijasz go zanim będzie miał szansę cię uderzyć. Kumpel mi pokazał takiego builda i faktycznie działa.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

po wygranych 3* walkach aktywuje się, że można je dodać każdej postaci za luminy.

4*

Masz nawet 4 kreski, kiedy Pikto zamieni się na Luminy.;)  

Edytowane przez Jaycob
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Poprawka:

Cytat

Kiedy wygramy cztery walki z przeciwnikami mając wyekwipowane dane pikto, to wówczas nasza drużyna odblokowuje jego luminę. Luminy są zasadniczo samymi pasywnymi efektami pikto, bez bonusu do parametrów, które mogą zakładać wszyscy członkowie naszej drużyny, niezależnie od wyekwipowanych pikto. Znajdziemy je również na karcie postaci, z prawej strony.

źródło:
https://www.eurogamer.pl/clair-obscur-expedition-33-pikto-luminy-jak-uzywac

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Jaycob napisał(a):

To nie dziwie się, że Ci nie idzie jak żadnych perków nie władowałeś. :E 

Nie że nie idzie, po prostu walki są bardzo długie a zadawane przeze mnie obrażenia jakieś śmieszne, jakiś kolo zrobił mi challenge zadaj mi 99999 obrażeń jednym uderzeniem to brzmiało jak żart, 2500 to chyba max. jaki do tej pory wyciągnąłem.