brainq 47 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 7 godzin temu, Vulc napisał(a): Podziwiam, że Ci się chce, już powinieneś zauważyć, że proby dyskusji to w tym przypadku strata czasu. Skończyłem pierwsze etapy z Bliznami i na razie chyba zrobię przerwę. Fragmenty z Abby mnie męczą w dłuższych sesjach. Teraz, jak wyszedł serial, ludzie mają zgryz - tam Abby jest zupełnie inna i nie wiadomo czy hejtować, bo zmienili postać czy też się cieszyć, bo nie wygląda jak Pudzian. Zagryzam zęby i juz jestem w 3 dniu z Abby więc zostało chyba już niewiele.
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) 7 godzin temu, Kadajo napisał(a): To nie ma nic wspólnego z teksturami a co najwzyej z zaimplementowanym rozmyciem ruchu w obrazie. Rozmycie w ruchu to osobny bajer. Te 120FPS faktycznie powoduje, że obraz jest ostrzejszy bez tej ciapy przy 30\60FPS. (W 60 mniej już to odczuwalne ale dalej jest jak człowiek już przyzwyczai się do 120) Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL 1 1
tgolik 546 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Teraz, userKAMIL napisał(a): Rozmycie w ruchu to osobny bajer. Te 120FPS faktycznie powoduje, że obraz jest ostrzejszy bez tej ciapy przy 30\60FPS. Nie przekonasz ich. Wiedzą swoje. Temat był już wałkowany, wtedy też poległem. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Bo tego nie da się wytłumaczyć... Jak ktoś nie gra na co dzień w 120FPS to tego nie zrozumie. Absurdem jest już wrzucanie jakiś statycznych screanów jako porównań. XD 7 godzin temu, Kadajo napisał(a): Zresztą kto normalny ocenia jakość tekstur podczas ruchu obrazu. Tu nie chodzi o same tekstury tylko cały obraz pod czas ruchu jest jakby rozmazany. Szczególnie kontury obiektów jak wspomniałem nie zrozumiesz jak na codzień nie grasz w takim klatkarzu. Też jak kiedyś grałem w 60 to był to dla mnie absurd. Oko bardzo szybko przyzwyczaja się do lepszego. 🤷 Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Oczywistym jest ze im więcej FPS tym obraz w ruchu będzie wyraźniejszy, ale chyba wy macie ciapę przed oczyma ogólnie jak wam coś przeszkadza poniżej 120 FPS. Coś może się podobać to jedno, ale ubieranie tego w jakieś debilne słowa i przypinanie temu latki "boskie" to już odkleja równa i jakieś problemy z psychika. 1 1
sideband 1 772 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Jak się nie potrafi wytłumaczyć podstawowych kwestii to tak jest. Im wyższe odświeżanie tym ostrzejszy obraz w ruchu pod warunkiem oczywiście, że matryca nie smuży. Także generalnie obraz jest ostrzejszy w ruchu, a nie stricte textury. 3
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Oczywistym jest ze im więcej FPS tym obraz w ruchu będzie wyraźniejszy Różnica jest naprawdę spora względem 60FPS. Względem 30 to jest już inny wymiar grania. 1 minutę temu, sideband napisał(a): Im wyższe odświeżanie tym ostrzejszy obraz w ruchu Od początku o tym właśnie pisze. 1 1
Necronom 431 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Mamy 2025, wy myślicie, że jako jedyni gracie w 120 fps? Bo zachowujecie się jakbyście wczoraj zaczęli. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Nie, natomiast piszemy bardzo oczywiste rzeczy, których jak widać wielu nie rozumie. 1 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia JA rozumiem zachęcanie się technologia, ale jak przeradza się to w jakąś religie to nie to forum panowie. Nie to forum. 1 1 1
Necronom 431 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia No właśnie jest wręcz odwrotnie. Kilka osób próbowało wam oczywiste rzeczy wyjaśnić. A dwóch się zaparło. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Nie to Wy sobie dodajecie jakieś historie o lepszych teksturach, oświetleniu etc… Chodzi tylko i wyłącznie o wizualny odbiór pod czas ruchu kamery nic więcej. Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL 1 1
tgolik 546 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 5 minut temu, sideband napisał(a): Jak się nie potrafi wytłumaczyć podstawowych kwestii to tak jest. Im wyższe odświeżanie tym ostrzejszy obraz w ruchu pod warunkiem oczywiście, że matryca nie smuży. Także generalnie obraz jest ostrzejszy w ruchu, a nie stricte textury. A jak chciałbyś zobaczyć jak tekstury wyglądają w trakcie ruchu? Temat zaczął się od stwierdzenia, że przy niskim fps (np. na PS5) nie da się docenić pięknych tekstur w czasie rzeczywistej rozgrywki (ja np. poruszam moją postacią w grach, inni stoją w miejscu i podziwiają statyczne obrazy). Do tego potrzebny jest jeszcze niesmużący wyświetlacz (OLED, plazma, kineskop ) i wysoki fps (min. 100) oraz wyłączenie rozmycia w ruchu. 1 1 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Jprd, ale wy macie odkleję, weźcie wyjdziecie na dwór naprawdę, i podziwicie piękne tekstury jak jedziecie samochodem albo szybko się kręcicie na karuzeli. 3
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Ty dalej nie rozumiesz, że to widać nawet przy powolnym ruchu kamery… Pograsz kiedyś dłużej w 120FPS to zrozumiesz. Kończę ten wątek bo nie ma to sensu. Dla mnie możecie i w 15FPS grać nic mi do tego. XD 1 1
tgolik 546 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) @Kadajo To powiedz jeszcze, że włączasz w grach motion blurr na 100%, żeby przypomnieć sobie jak za dzieciaka bawiłeś się na karuzeli. @userKAMIL Tego tematu nie da się zamknąć, bo jak napiszesz EOT, to się zleci znowu 10 takich, co w 15 fps mają ciapaty obraz ale za to super ostre screeny. Edytowane 25 Kwietnia przez tgolik 1 1 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 5 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz, że to widać nawet przy powolnym ruchu kamery… Pograsz kiedyś dłużej w 120FPS to zrozumiesz. Kończę ten wątek bo nie ma to sensu. Dla mnie możecie i w 15FPS grać nic mi do tego. XD Gram w 165 FPS i jakoś nie mam żadnego problemu, bo potrafię rozróżnić efekt graficzny od smużenia ekranu, a smużenie od tego jak gra wygląda. Tylko od was w kółko na tym forum są pisane teksty na poziomie wiedzy 5-latków którzy nie mają o niczym pojęcia, ale pierwsi są do pisania jaki to super sprzęt nie mają, bo TEKSTRURY SA WYRAŹNIEJSZE. Jeszcze raz napisze nie to forum, idzie z tymi pierdołami na pudelka albo forum gazety wyborczej. 1 1 1
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Ale kim Ty jestes, że będziesz tutaj wydawał jakieś rozkazy kto co ma pisać? I gdzie kto ma iść? XD Nie podoba się to sam się zawijaj i pozwól, że ludzie będą rozmawiać w tematach o grach w miejscu do tego przeznaczonym. P.S. Cytując klasyka: ”i gówno z tym zrobisz” 🤷 (Mam gdzieś nawet jeszcze SS z tym Twoim wpisem właśnie) Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia A kim ty tutaj jesteś, żeby spamować tym samym gównem we wszystkich tematach z grami. Zacznij pisać jak normalny człowiek albo zamknij japę. A jak nie zamkniesz to ci się ja zamknie i gówno z tym zrobisz. 1 2
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Pięknie panie moderatorze! Pięknym przykładem świecisz jak rozmawiać z użytkownikami. Ja tylko przypomnę to nie jest PCLAB i tutaj jednak jakaś kultura chyba obowiązuje. Chyba, że zwracanie się do użytkowników w taki sposób bo mają inne zdanie niż Ty to normalne? ''Gówno'' ''zamknij japę'' ja w jakimś chlewie jestem? @Jacek Winkler Naprawdę takie standardy moderatorzy tutaj mają? Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL 2
crush 3 575 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Walnijcie po kilka głębszych to wam się wszytkim obraz rozmaże i będzie zgoda. 🥃 7
Kadajo 7 405 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Do użytkowników mogę, ale 10 raz zwracać komuś uwagę a ten nie dość ze to ignoruje to jeszcze wyciąga od razu poprzednie forum i już płacze to tylko nieliczni jak widać potrafią. Jeszcze raz napisze zmień płytę chłopie, bo już nikomu się nie chce czytać tych twoich wysrywów tutaj, rozumiesz ? 3
userKAMIL 856 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) To nie czytaj. Wybacz ale nie będziesz mi mówił co mogę a czego nie tu pisać. XD Normalna i kulturalna dyskusja a ludzie mają prawo mieć inne zdanie... Nagle wpada moderator i każe iść na inne forum. Zamknąć japę i że gówno z tym zrobimy bo on tak chce. Przecież to jest jakiś absurd! Edytowane 25 Kwietnia przez userKAMIL 1
crush 3 575 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 5 minut temu, userKAMIL napisał(a): @Jacek Winkler Naprawdę takie standardy moderatorzy tutaj mają? 3
kamilos69 316 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 7 godzin temu, brainq napisał(a): Zagryzam zęby i juz jestem w 3 dniu z Abby więc zostało chyba już niewiele. Oszczędzaj zęby bo po finale trzeciego dnia segmentu Abby umówisz się do dentysty.
Rekomendowane odpowiedzi