Skocz do zawartości

Ghost of Tsushima Director's Cut - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Kakarotto napisał(a):

Graficznie gra ma momenty, jest na czym oko zawiesić, a ogólnie jest znośnie.

Mi sie strasznie chce wszystko odkrywac bo nie ma smieciowyh znacznikow :D Jestem na poczatku wiec moze mi podpowiesz, ktora osada ma zbrojownie do ulepszan katany? Niektore sa zniszczone wiec nich w nich nie ma.

Gra ma swoje momenty ale to w koncu juz 4letnia gra zPS4, az sie boje co pokaze Ghost Of Yotei natywnie na PS5 :faja:

Opublikowano
2 godziny temu, Kakarotto napisał(a):

Gra ukończona na 100% (wszystko wyzwolone, znalezione i odkryte, Iki też) w 82h w ciągu dwóch miesięcy.

Nie będę się tu wiele rozpisywać, ale mamy do czynienia z solidną grą ze strony fabuły i gameplayu. Powiedziałbym, że aż chce się grać i odkrywać wszystkie całe mapy i delektować się widokami.

Graficznie gra ma momenty, jest na czym oko zawiesić, a ogólnie jest znośnie.

Udźwiękowienie stoi na wysokim poziomie i nawet polski dubbing jest niezły.

Podsumowując, kto zagrał, niech czuje się zaszczycony, a kto jeszcze nie, niech żałuje. Polecam. :D

Artystycznie jest przepięknie wykonana i dobrze przemyślana, widać że włożyli w to serducho https://www.ppe.pl/news/332852/ghost-of-tsushima-powstalo-za-zaskakujaco-skromna-kwote-deweloperzy-nie-potrzebowali-duzego-budzetu.html

Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Mi sie strasznie chce wszystko odkrywac bo nie ma smieciowyh znacznikow :D Jestem na poczatku wiec moze mi podpowiesz, ktora osada ma zbrojownie do ulepszan katany? Niektore sa zniszczone wiec nich w nich nie ma.

Gra ma swoje momenty ale to w koncu juz 4letnia gra zPS4, az sie boje co pokaze Ghost Of Yotei natywnie na PS5 :faja:

Liczba znaczników jest rozsądna, nie nachalnie przesadzona jak w np. asasynach, więc można czerpać przyjemność z ich odkrywania. :D

Nie pamiętam dokładnie, ale jak pójdziesz z fabułą, to się chyba trafi do większej osady. Właśnie dużych osadach lub światyniach są wszyscy potrzebni rzemieślnicy do ulepszeń.

Słabe testurki są nieraz, aż nadto widoczne, ale całość wizualnie to rekompensuje. ;)

Godzinę temu, azgan napisał(a):

Artystycznie jest przepięknie wykonana i dobrze przemyślana, widać że włożyli w to serducho https://www.ppe.pl/news/332852/ghost-of-tsushima-powstalo-za-zaskakujaco-skromna-kwote-deweloperzy-nie-potrzebowali-duzego-budzetu.html

Jak na dzisiejsze standardy, to nie wydali bardzo dużo, ale się po prostu do tego przyłożyli. Inni twórcy powinni brać z nich przykład. :cool:

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 25.11.2024 o 22:14, Kakarotto napisał(a):

Nie pamiętam dokładnie, ale jak pójdziesz z fabułą, to się chyba trafi do większej osady

Tak tak juz mam ta osade, robiles wszystkie punktu Mngołow?? W peirwszej czesci mapy widze, ze jest ich 24 do czyszczenia.

Generalnie gra laduje w moje top gier jakie ostatnio grałem, smiem twierdzic, ze jest to dla mnie top3 gier ogołem :D

Rozwoj postaci jest tak genialnie i przemyslany zrobiony, ze im dalej w las tym bardziej chce sie grac  i walczyc a same walki nabieraja koloru.

Nowa czesc to bedzie dla mnie najabrdziej wyczekiwana gra w 2025r :yuppie:

Kilka foteczek, na TV z HDR wyglada o niebo lepiej :D traco czasem zab czasu ale ogolnie klimat  i te efekty czasteczkowe oraz pełno lisci w powietrzu robi mega klimat.

jnGQ868.jpeg

mX5NCUc.jpeg

kZrAgUo.jpeg

YZgvGKw.jpeg

zeR8XVm.jpeg

PUW7SS7.jpeg

NtPxQws.jpeg

1l9tUqJ.jpeg

YlMyeVI.jpeg

Jak na gre z PS4 to LOD drzew to jest jakis kosmos w porownaniu z takimi Asasynami :D

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Tak tak juz mam ta osade, robiles wszystkie punktu Mngołow?? W peirwszej czesci mapy widze, ze jest ich 24 do czyszczenia.

Generalnie gra laduje w moje top gier jakie ostatnio grałem, smiem twierdzic, ze jest to dla mnie top3 gier ogołem :D

Rozwoj postaci jest tak genialnie i przemyslany zrobiony, ze im dalej w las tym bardziej chce sie grac  i walczyc a same walki nabieraja koloru.

Nowa czesc to bedzie dla mnie najabrdziej wyczekiwana gra w 2025r :yuppie:

Kilka foteczek, na TV z HDR wyglada o niebo lepiej :D traco czasem zab czasu ale ogolnie klimat  i te efekty czasteczkowe oraz pełno lisci w powietrzu robi mega klimat.

jnGQ868.jpeg

mX5NCUc.jpeg

kZrAgUo.jpeg

YZgvGKw.jpeg

zeR8XVm.jpeg

PUW7SS7.jpeg

NtPxQws.jpeg

1l9tUqJ.jpeg

YlMyeVI.jpeg

Jak na gre z PS4 to LOD drzew to jest jakis kosmos w porownaniu z takimi Asasynami :D

Wszystko wyzwoliłem i odblokowałem (no może oprócz kwiatów xD). Postać wymaksowana, wszystkie zbroje zdobyte i ulepszone na full. Po prostu samo jakoś szło i mało co nużyło, ale widoki ładne i gameplayowo gra stoi na wysokim poziomie. Powiedziałbym, że gra jest aż za dobra.

Też wyczekuję kontynuacji, ale nie napalam się specjalnie i nie będę się tym szczegółowo interesował, wtedy jak wyjdzie dobrze, to człowiek będzie zadowolony, ponieważ nie popsuje sobie wygórowanych wyobrażeń, które miałby, napalając się na gierkę. 

O tej grze, w sumie, słyszałem wcześniej, że się będzioe grało samurajem i można liski głaskać, a to co mnie spotkało, jak już zagrałem, to będę piękne wspomnienia, pięknej gry. :D

Opublikowano
8 minut temu, Kakarotto napisał(a):

wszystkie zbroje zdobyte i ulepszone na full.

Ja gram w tej "szmacie" co odkrywa sie 30% wiecej mgły na mapie, czy za ulepszenie reszty zbroi dostaje sie jakies trofea konsolowe ??

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja gram w tej "szmacie" co odkrywa sie 30% wiecej mgły na mapie, czy za ulepszenie reszty zbroi dostaje sie jakies trofea konsolowe ??

Ta zbroja jest wręcz wymagana do noszenia, jak "ulepszysz" wiatr. :D

Na Steam nie było, na konsoli nie grałem.

Opublikowano
Cytat

Nixxes support:

The game not closing is related to the PlayStation PC SDK in combination with Windows 11 24H2.
The game does close, however some PSPC SDK processes keep running in the background. The SDK team is working on an update to resolve this. Apologies for the inconvenience.
We will forward your feedback to the team.

No w końcu! Za jakiś czas będzie można wrócić i normalnie grać, skorzystają w sumie wszyscy bo inne gry Sony, które korzystają z Playstation SDK mają ten sam problem, np. Until Dawn czy God Of War Ragnarok.

• Thanks 1
Opublikowano

Ukończyłem.

Fabuła główna + duża część misji pobocznych zajęło łącznie 50h.

Gra świetna. Dla mnie na pewno wśród TOP3 gier z generacji PS4 (mimo, że ja oczywiście grałem teraz na PC :))
To prawda, że to taki Assassin's Creed, ale lepszy bo bez ubisoftowego bullshitu, którym nas raczą od lat.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Coopik też był w pytę. Tyle samo h spędziłem co w singlu.

DLC do singla nie ogrywałem. Było coś ciekawego? Może by wrócił na PC, bo podstawkę na PS4 ogrywałem. Trzeba grać tą samą postacią? Potrzebna jest zbudowana postać? 

• azgan zmienił(a) tytuł na Ghost of Tsushima Director's Cut - PS5, PC
Opublikowano

Mi czas gry zresetowal sie po zakupie gry, 28h ogrywalem w abo i teraz gram po zakupieniu gry, nie wiem dlaczego ale kopia z abo to nie ta sama co po zakupie gry wiec trzeba bylo zainstalowac osobno, postepy przeszly ale czas gry od zera. Dziwne bo kupilem tez GOWa, ktorego mialem w abo i tam gra odpala na tej samej kopi co sciagnalem z abo.

Szkoda, ze save nie przechodzi miedzy PC  i konsola, tego mi brakuje w exach sony i konkretnie w tej grze.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie dostałem odpowiedź od supportu i prosiłbym aby ktoś z Windows 11 24H2 sprawdził czy rzeczywiście była jakaś aktualizacja bibliotek Playstation SDK i czy gra poprawnie się wyłącza i nie wisi w tle, sam niestety nie mogę sprawdzić bo musiałem zrobić miejsce dla Stalkera 2 i obecnie nie mam gry na dysku.

Ewentualnie niech ktoś zrobi weryfikację plików gry na Steam i powie mi jaki numer wersji widać przy pozycji dotyczącej bibliotek Playstation SDK w "zainstalowanych aplikacjach" systemu Windows.

Cytat

Thank you for reaching out and sharing your feedback.

Apologies for the late response.

The PlayStation PC SDK team released an update to resolve the game not closing correctly. Do let us know if you run into any other issues.

Edytowane przez caleb59