JeanPepin 334 Opublikowano 21 Stycznia 2025 Opublikowano 21 Stycznia 2025 13 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Bo to nie jest wysoko budzetowa gra, kosztowala ok 50mln dolarow, nie ma filmowosci w stylu GOWa i duzo jej brakuje ale znajdzki, rozwoj postaci i znaczniki na mapie to zadna gra nie ma tego tak dobrze zrobionego wdg mnie. Im dalej w las tym czuc, ze twoja postac rosnie w sile, a walka i tyle opcji walki nie jest uciazliwe tylko mega dobrze zrobione i latwe w uzyciu. Od jutra na tapete wlatuje God Of War jedynka na rozgrzanie przed Ragnarokiem. Ciekawe jaki budżet ma Yotei
Phoenix. 5 157 Opublikowano 21 Stycznia 2025 Opublikowano 21 Stycznia 2025 Patrzac ile lat juz minelo oraz inflacje to zapewne mozna zalozyc dwa razy tyle. Jedynka powstawala z jakies 7-8lat temu.
Phoenix. 5 157 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) 19 godzin temu, misieq napisał(a): ja wczoraj właśnie zacząłem Ragnaroka Ja wczoraj odpaliłem GOW i mówię WOW jak ta gra nadal dobrze wygląda, a na oledzie to już baja. No i generalnie grywalność po prostu miód! Także Ragnarok to będzie epicka opowieść i uczta dla oczu! Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Phoenix.
ODIN85 3 700 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Tylko uczta dla oczu jakby co
Kabor 482 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Ja też gierkę właśnie skończyłem. Ogólnie bardzo mi się podobała, wszystkie znaczniki zaliczone. Nie zrobiłem tylko tych kapliczek z dodatku w których trzeba było mieć konkretny strój i coś wykonać. Oczywiście też nie zebrałem wszystkich chorągwi czy innych znajdziek bez znaczników - to już dla mnie za dużo. W kolejnej części powinni poprawić walki z bossami - tutaj nie wykorzystujesz większości technik z normalnych walk. Najgorzej wyglądały walki na arenie - nasz DUCH powinien rozwalić tych kmiotków małym palcem a musiałem się trochę pomęczyć (grałem na przedostatnim poziomie trudności). Pokonałem ich ale walka była bardzo nużąca i schematyczna. Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Kabor
Phoenix. 5 157 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Co do walk z bosami to sie nie zgodze, uzywanie innych rzeczy byloby zbyt proste oraz dziwnie by to wygladalo z tej perspektywy kamery, a tak masz czysto techniczna walke. Areny tez mnie zaskoczyly bo trzeba bylo wyczaic jaka postawe prezentuja i jaka postawe ty masz wybrac oraz mocno technicznie do tego podejsc. Na start przegralem bo nie spodziewalem sie tego ale pozniej juz pestka Ja tez nie mam zabranych wszystkich rzeczy ale bylem bardzo blisko, moze jak przybliza Yotei to zrobie kazda znajdzke bo to juz tylko wiatr odpowiedni wlaczyc. Poza choragwiami to mam chyba z 98% wszystkiego zebranego, a wiekszosc na 100%. Doslownie pojedyncze rzeczy brakuja. Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Phoenix.
Czubatka Boża 176 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Ja mam już na liczniku 31h i jeszcze gry nie skończyłem. Najpierw odkrywam mapę, wykonuje wszystkie zadania poboczne a potem zabieram się za wątek główny. Mam już umiejętności w wszystkich sytlach walki. Gra jest naprawdę fajna. Gdy robię sobie przerwy od grania zawsze myśle sobie co się dalej w fabule wydarzy. Tak jest prawda że inni wolą grać na komputerze a ja wolę każdą gre ukończyć na konsoli.
Kabor 482 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) 56 minut temu, Phoenix. napisał(a): Co do walk z bosami to sie nie zgodze, uzywanie innych rzeczy byloby zbyt proste oraz dziwnie by to wygladalo z tej perspektywy kamery, a tak masz czysto techniczna walke. Rozumiem, że korzystanie z bomb czy innych ulepszaczy zbytnio by upraszczało walkę. W normalnej rozgrywce w walce podoba mi się płynność, zmiany postaw w zależności od przeciwnika i satysfakcja pokonywania wrogów. W walkach z bossami tego nie czuję. Dla mnie są zbyt schematyczne i nie mam satysfakcji z wygranej a nawet miałem irytację z walkami na arenie. Z większością bossów nie trzeba nawet zmieniać postawy, do tego ciosy silne wymagające przytrzymania silnego ataku całkowicie nie przydatne dla mnie w walce. Najlepsza taktyka na każdego bossa to unik jak czerwony atak a jak niebieski to idealny blok i kontra. Przypomnie, że grałem na wyższym poziomie trudności. Może na innych wygląda to inaczej. Dlatego uważam, że w kontynuacji powinni ulepszyć ten aspekt grania. Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Kabor
misieq 35 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 A to nie było tak przypadkiem że w walkach z bossami w ogóle nie było możliwości zmiany postawy?
Phoenix. 5 157 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zmiana postawy to podstawa kazdej walki, nie da sie skutecznie wlaczyc inna postawa niz ma przeciwnik bron.
misieq 35 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgoda, przeszedłem całą grę wiec ogarniam postawy ale z tego co pamiętam z bossami tych postaw nie dało się zmienić albo były bardzo okrojone
krukkpl 224 Opublikowano 23 Stycznia 2025 Opublikowano 23 Stycznia 2025 Tsushima staje się jeszcze lepsza jeśli zaraz po niej pogramy w bezpośrednią konkurencję - np. Assassin's Creed Mirage - omg... co za guano, nie wiem czy to zmęczę do końca.
tgolik 586 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 Nie uruchamia mi się Ghost of Tsushima na nowych sterownikach nVidia (tych z DLSS4, 572.16). Czy ktoś też ma taki problem?
caleb59 1 734 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 (edytowane) Wejdź do folderu z grą i manualnie zainstaluj biblioteki Playstation SDK: PsPcSdkRuntimeInstaller.msi PsPcSdkRuntimeManager.msi Edytowane 2 Lutego 2025 przez caleb59
tgolik 586 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 (edytowane) @caleb59 Yyyy, skąd mam wziąć te biblioteki Playstation SDK? Edytowane 2 Lutego 2025 przez tgolik
caleb59 1 734 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 Są w folderze z grą, tam gdzie startowe .exe
Phoenix. 5 157 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 40 minut temu, caleb59 napisał(a): Wejdź do folderu z grą
tgolik 586 Opublikowano 2 Lutego 2025 Opublikowano 2 Lutego 2025 @Phoenix. @caleb59 Dzięki, znalazłem to, jednak nic nie pomogła ta instalacja - dalej krzyczy, że problem ze sterownikami karty graficznej. Poczekam na jakąś aktualizację.
tgolik 586 Opublikowano 17 Marca 2025 Opublikowano 17 Marca 2025 (edytowane) Może komuś przyda się rozwiązanie mojego problemu. Pograłem chwilę w GoT. Gdy siadłem ponownie po paru tygodniach, gra nie chciała mi się uruchomić. Krzyczy, że coś nie tak ze sterownikami karty graficznej. Przeinstalowałem grę, zainstalowałem starsze sterowniki i nic. Wczoraj wróciłem do tematu - wpadło mi do głowy, żeby skorzystać z ustawień w nVidia app. Po optymalizacji suwak w app ustawił się maksymalnie w prawo. I gra ruszyła! Czyli pewnie miałem kolizję ustawień graficznych z pierwszego uruchomienia gry z jakąś aktualizacją GOT. Edytowane 17 Marca 2025 przez tgolik
Element Wojny 4 827 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) Wie ktoś o co chodzi z tymi wyzwaniami prowokacjami? To w ogóle nie działa. Na początku gry pojawiało się Y, wciskałem, działało. Teraz Y się nie pojawia, i co nie zrobię, ile nie przytrzymam, ZAWSZE przegrywam. Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez Element Wojny
Strilok 363 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 15 minut temu, Element Wojny napisał(a): Wie ktoś o co chodzi z tymi wyzwaniami prowokacjami? To w ogóle nie działa. Na początku gry pojawiało się Y, wciskałem, działało. Teraz Y się nie pojawia, i co nie zrobię, ile nie przytrzymam, ZAWSZE przegrywam. Na PC chyba był problem z tym, miał to załatać jakiś patch, ale jak widać po Twoim przykładzie nadal nie działa. Ja ogrywałem ten tytuł na PS5 i tam problemów nie miałem. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Nie no serio? Przecież to jedna z podstawowych mechanik...
Strilok 363 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Nie no serio? Serio. Na steam jest masa tematów o tym. Przykładowo ten: https://steamcommunity.com/app/2215430/discussions/0/7093810350795593098/ Prowokacja działa lub nie działa. To jest zupełny random. 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Ja pierdzielę, następnym razem zanim w coś zagram to wpierw sprawdzę, czy podstawowe mechaniki w ogóle działają. 15 miesięcy od premiery i nadal nienaprawione, wstyd.
caleb59 1 734 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 (edytowane) Przecież to zostało dawno temu naprawione, sam jak grałem premierowo to był ten problem ale po jednej z łatek już do końca gry wszystko działało poprawnie. https://store.steampowered.com/news/app/2215430/view/4167597669653782493 Edytowane 4 Sierpnia 2025 przez caleb59 1
Rekomendowane odpowiedzi