Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobra mam pytanie, o co chodzi z tą eksploracją - biegam już od 2 godzin po tej mega wielkiej mapie, ale tutaj nie ma NIC. TOTALNIE NIC. Ta mapa jest albo pustą makietą, albo mi się gra źle wczytuje. Przez 2 godziny jedyne co znalazłem to kilka skrzyneczek z jakimiś bzdetami, same kwiatki i zabiłem jakieś randomowe potwory. Gdzie są questy, ludzie, jakieś akcje, skrzynie ze sprzętami, unikatowi bossowie, jakieś tajemnice od odkrycia, cokolwiek ?

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem gierkę, pograłem, 5-10min i wpadłem na jakieś niewidzialne ściany, nie mogłem przejść dalej mimo, że mobki czekają żeby je stłuc na kwaśne jabłko. Po chwili dałem pauzę bo chciałem zapisać grę i ciach czarny ekran, muzyka w tle, i nic nie mogłem zrobić, jedynie co to ALT+F4 i nara. Szukam tematu na steamie i właśnie dowiedziałem się, że dołączyłem do klubu "black screen" "invisible walls", ktoś wpadł na to robiąc questa i nie może zrobić. :dupa:

Czarny ekran pojawia się tuż jak pauzujemy grę, a trafiliśmy na niewidzialne ściany. Praktycznie mamy przechlapane, momentalnie gra się sypie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Element Wojny A gdzie jesteś z fabułą? Aktywności poboczne się pojawią z czasem. Masz już odblokowane aktywności Chadley'a? Tzn te World Data Intel? Samych zadań pobocznych dużo nie ma, świat ogólnie jest pusty, nie reaguje też na wydarzenia w grze, dlatego lepiej się skupić na fabule 🙂

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Mam odblokowane, coś zaczęło się dziać, ale już teraz powiem Ci jedno - otwarty świat w tej grze to WIELBŁĄD. O wiele lepiej grało mi się w Remake, tutaj mam wrażenie że gram w Inkwizycję. 

Co do otwartego świata to miałem identyczne skojarzenia. Ogólnie jest pusty, w sensie są mobki do zabijania ale to tylko taka makieta. Na jakieś zadania poboczne można liczyć tylko w osadach, wioskach czy miastach. Ale te zadania poboczne to też nie jakiś wysoki poziom, jedynie na co warto się skupić to zadania od towarzyszy, gdyż one tworzą relacje i wpływają na romanse. Ja pierwsze trzy mapy starałem się czyścić z racji materii itp, potem sobie już darowałem i robiłem je wybiórczo. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Ja pierwsze trzy mapy starałem się czyścić z racji materii

To ile tych "map" tutaj jest? Bo mi się już pierwszej nie chce robić... biegam od jednego kąta do drugiego, zero jakiegokolwiek rewardu, w ogóle nic tutaj nie ma - makieta. Serio to miała być GOTY 2024? Jaja sobie chyba ze mnie robicie. A zadania poboczne taki poziom że ja pier..., to już te najbardziej odklejone poboczne w Yakuzach stały na wyższym poziomie. 

Nie no serio, muszę jeszcze wrócić do tych recenzji 9-10/10, bo ja chyba w co innego gram. 

Opublikowano

@Element Wojny nie pocieszę Cię, ale jest 8 regionów do odkrycia 😉 czyści się je dla materii i summonów głównie, chociaż broń też jest nieraz poukrywana, ale myślę, że bez tego też da radę przejść, w sensie lecąc z samą fabułą i zadaniami od towarzyszy lub związanymi z towarzyszami. Pamiętaj jak wyszła na PS5 i też już wtedy uważałem, że otwarty świat skrzywdził tę grę, bo wszystko jest tak rozciągnięte jak plandeka na żuku. Jeżeli nie chcesz się zniechęcać to pomijaj te nużące elementy, chociaż wtedy z połowa gry Cię ominie, ale lepiej tak niż sobie ją darować mimo wszystko. Ja po tych trzech mapach potem większość tych wszystkich zapychaczy sobie darowałem 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Przecież w oryginalnym FF VII była otwarta mapa :E

To nie jest kwestia żadnej mody :D

Wiem, robiłem, nie była ona żadnym problemem. To tutaj jest. 

Poza tym co Ty tutaj porównujesz? Jakąś wierność oryginałowi? Gdyby jakakolwiek wierność tu istniała, to nie sterowałbym kolesiem który od dawna nie żyje. 

Opublikowano

@Element Wojny Jest osiem regionów, ale chyba jeden czy dwa są tylko dla zadania głównego i nie ma tam innych aktywności, nie pamiętam dokładnie. Tak, myślę, że pomijając to wszystko dasz sobie radę, można też zjechać z poziomem trudności jak coś. Mi całość zajęła około 70 godzin z tego co pamiętam

• Upvote 1