Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nikt nie gra?

Dawno temu ograne na PS5.;)  Przepuszczam, że większość tak właśnie zrobiła.

17 minut temu, zoomehsak napisał(a):

Można gdzieś kupić taniej ? 

Tylko w keyshopach.

Opublikowano

Na Ryśku 5600X i GeForce 3060Ti gra na ultra śmiga, ale opadu szczeny nie ma. Podepnę jeszcze pod telewizor, żeby porównać z wersją z PS5.

Opublikowano (edytowane)

Na ultra nie ma szans, Tekstury muszą być na średnich detalach, bo cały czas zużycie vramu ponad 7GB i to już w początkowej lokacji. Ustawienie Background model detail z High na Ultra zjada 11fps.

Ustawiłem DLSS 66%- jakość, VRR bo domyślnie miałem lock na 60fps i vsync i bez dlss. A tak mam 120fps i zależnie od miejsca 70+, ale to początek jak dojdę do tamtej mapy "open world" to będzie inaczej, zapewne gorzej.

Wygląda dużo lepiej niż na PS5 w trybie 60fps, te światło, ta ostrość, tu widać co jest na ekranie, na PS5 takie mydło/blur, że szkoda gadać, jutro można wystawić gierkę na olx, bo tego nie przejdę na PS5, ale jeszcze raz odpalę dla beki dla porównania, ale to będzie jak przejście z 720p na 1440p :wariat:

Welcome

20250123172838_1.thumb.jpg.14aff88757b8ab5012dd4218d5c1d121.jpg

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Nikt nie gra?

U mnie dopiero się ściąga 🙃

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Dawno temu ograne na PS5.;)  Przepuszczam, że większość tak właśnie zrobiła.

Zrobiła ale chętnie ogram 2x na PC z ciekawości żeby zobaczyć czy warto było tyle czekać 😉 zresztą to jeden z lepszych tytułów w jakie grałem, umili czas do premiery KCD2 

43 minuty temu, Winter napisał(a):

Na Ryśku 5600X i GeForce 3060Ti gra na ultra śmiga, ale opadu szczeny nie ma. Podepnę jeszcze pod telewizor, żeby porównać z wersją z PS5.

Na PS5 PRO podobno różnica jeszcze mniejsza 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Wygląda dużo lepiej niż na PS5 w trybie 60fps, te światło, ta ostrość, tu widać co jest na ekranie,

A co mówiłem? PC to PC, tutaj bawimy się w żyletę a nie w mydełko FA. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68 :thumbdown: więc wróciłem do 3.8.1- gra domyślnie ma 3.7.1. DLSS ma mi dać fps przy tak słabej karcie, a nie jeszcze tracić fps na takiej podmianie. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68

One nie jest beznadziejne, jest zajebiste, ale traci się ok. 10 klatek. Coś za coś. Pewnie obliczyli sobie, że każdy kto będzie tego używał, będzie to włączał w połączeniu z FG.

Ale opcje jakieś takie dziwne z tym DLSS w Rebirth, niejasne w cholerę. I gdzie jest FG? 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Nie ma FG, ma tylko DLSS

Takie mam ustawienia w 1440p, jak widać ile już zajęte w pamięci a to początek, na necie piszą, że początek jest w miarę ok, dopiero wejście w "open world" daje w kość
obraz.thumb.png.742523bd98120e0dd211c5aa1dd8a907.png

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano
28 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A co mówiłem? PC to PC, tutaj bawimy się w żyletę a nie w mydełko FA. 

Chyba tylko jak ktoś grał na zwykłym PS5 w trybie wydajności bo w Quality Mode i na PS5 PRO też była żyleta obraz jeśli chodzi o ostrość 

8DuXsYL.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jasne ale nie ma co zaklinać rzeczywistości, sam się cieszę z portalu na PC i że będę mógł pograć znowu w Rebirth 😉

4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Nowe dlss które wziąłem z Cyberpunka, niestety ale jest beznadziejne, z 74fps spada mi na 68 :thumbdown: więc wróciłem do 3.8.1- gra domyślnie ma 3.7.1. DLSS ma mi dać fps przy tak słabej karcie, a nie jeszcze tracić fps na takiej podmianie. 

Nawet nie wiadomo czy tutaj ten DLSS 4 poprawnie działa bo w Cyberpunk 2077 trzeba dodatkowo wł. jeszcze w ustawieniach specjalny tryb. Lepiej zostać przy natywnej implementacji i optymalizacji. Nie bez powodu do DLSS 4 NVIDIA chce dodać wsparcie z poziomu ich appki dla gier które tego nie wspierają.

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Ten dlss ponoć działa domyślnie jako Transformers, tryb J, zostało to pokazane, nawet na forum Seba jak dobrze pamiętam wrzucił to info bo samemu to sprawdził.

W cyberpunku też mi żre fps, tak samo jak w innych gra, 6-7fps mi zjada.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ten dlss ponoć działa domyślnie jako Transformers, tryb J, zostało to pokazane, nawet na forum Seba jak dobrze pamiętam wrzucił to info bo samemu to sprawdził.

Biorąc pod uwagę co masz w obudowie, nie masz co narzekać. Z tej karty już nic nie wyciśniesz, pora na wymianę. 

Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Nie warte zachodu i lepiej mieć te 6-7k/s

Opublikowano
39 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Dziwne to, takie same sprzęty i jednemu działa na ultra, a drugiemu nie :E 

Ja gram w 1080p, on w 1440p.

Opublikowano
22 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Śmierdzące 1440p go wykańcza, tak samo ma większe zużycie VRAM. Jakby siedział na 1080p mając 3060Ti miałby o wiele lepsze wrażenia i wyniki.

Może VRAM Cię ogranicza 🤔?