Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Czytalem, ze w DLC ma przyjsc coop i multiplayer jesli gra zstanie dobrze przyjeta. 80% pozytywow na steam to chyab dobrze przyjeta czyli jak ja odpale za 6 miechow to juz bedzie pelnoprawilny MMO. Oby tylko zostawili to jako opcje %-) bo ja nie lubie zadnych MP, ja nawet nie lubie miec w grach kompanow i jak moge to zawsze ich zostawiam zeby nie przeszkadzali.. jesli jest taka mozliwosc :P

FB_IMG_1774433949575.jpg

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
12 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Czytalem, ze w DLC ma przyjsc coop i multiplayer jesli gra zstanie dobrze przyjeta. 80% pozytywow na steam to chyab dobrze przyjeta czyli jak ja odpale za 6 miechow to juz bedzie pelnoprawilny MMO. Oby tylko zostawili to jako opcje %-) bo ja nie lubie zadnych MP, ja nawet nie lubie miec w grach kompanow i jak moge to zawsze ich zostawiam zeby nie przeszkadzali.. jesli jest taka mozliwosc :P

a dlaczego tak masz? z psychologicznego punktu widzenia, czy jesteś samotnikiem, introwertykiem, lone wolf graczem? 

ja rownież nie przepadam za multi, lubie grać solo, ale AI partner pomocnik w grze lubie mieć bo jest nieco ciekawiej. 

Opublikowano

Dopiero wczoraj zauważyłem, że RR jest w obrazie, a nie w grafice. xD

Koledzy z 5080 i rozdziałką 4k możecie powtórzyć, na jakich ustawieniach gracie? 

Między FG x2, a x4 nie czułem różnicy w opóźnieniu. Za to jak wyłączyłem FG, kiedy był x4, odczułem niwelację ogromnego laga. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, samsung70 napisał(a):

a dlaczego tak masz? z psychologicznego punktu widzenia, czy jesteś samotnikiem, introwertykiem, lone wolf graczem? 

ja rownież nie przepadam za multi, lubie grać solo, ale AI partner pomocnik w grze lubie mieć bo jest nieco ciekawiej. 

A może woli odwalić robotę sam, ponieważ kompan może coś spierdzielić? A może łup będzie trzeba dzielić na dwie lub więcej osób? Także możliwości jest multum. 

W takim ER jak grałem, to bossów pokonywałem sam, co to za satysfakcja jak Ci ktoś pomaga?

Umiesz liczyć licz na siebie :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, samsung70 napisał(a):

No bo mnie wkurzają, łażą gdzie chcą, zabijają co chca, trzeba czasem ich ratować, ja chce sam być wyzwolicielem I bohaterem apokalipsy. Lubię łazić, coś zbierać, nie czekać czy pilnować kogoś. Wkurza mnie to. Jedyne multi jaki ma sens to takie jak Death Stranding 2. Nikogo nie widzisz, nic nie trzeba kombinować, to to tam dasz like, pomożesz coś zbudować, ktoś Tobie coś zbuduje. Chociaż jak grałem w Deat Stranding 1 i tam wył multi to tesknie Teraz troche za tą pustka i tym, że wszystko sam musiałem robić, w DS2 czasem jest za łatwo pomimo, że i tak cake robię na nogach i nie używam samochodów, motorów itp. 

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Odpaliłem ten wynalazek wczoraj i albo coś usprawnili - w stosunku do tego co pisaliście - albo już wzrok nie ten - ale bez RR wygląda ta gra zupełnie akceptowalnie. W sumie Z też niewiele lepiej. No i u mnie preset DLSS L wychodzi chyba wizualnie najlepiej - gra leci powyżej 60 fps w 3440x1440, wszystko wymaksowane poza RR. Z RR muszę już korzystać z generatora.

Na handheldach, czy to SteamOS Ally czy Windows Legion Go - jak dla mnie niegrywalna :E 

Czy tylko mi przeszkadza to trailerowe chodzenie głównego bohatera? :E kolo się przemieszcza jakby wiedział, że cały czas kręcą mu za plecami spot na galę GOTY :D 

Włączenie RR powoduje, że DLSS automatycznie się downgrejduje do wersji 4.0.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, j4z napisał(a):

Dopiero wczoraj zauważyłem, że RR jest w obrazie, a nie w grafice. xD

Koledzy z 5080 i rozdziałką 4k możecie powtórzyć, na jakich ustawieniach gracie? 

Między FG x2, a x4 nie czułem różnicy w opóźnieniu. Za to jak wyłączyłem FG, kiedy był x4, odczułem niwelację ogromnego laga. 

sprawdz opoznienie nakdladką nvidi

ja gram na fg x2 i wszystko wymaxowane i włączone

Edytowane przez AlienT
Opublikowano
57 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Czytalem, ze w DLC ma przyjsc coop i multiplayer jesli gra zstanie dobrze przyjeta.

Ich pierdolollo, że patrzą na przyjęcie gry na rynku nie ma znaczenia. Gra była robiona pod MP i to zrobią. Żenujące jest to, że MP ma stać za zakupem DLC :) Oczywiście o ile tak będzie. Jak za friko dodadzą MP do podstawki to nie mam z tym problemu.

Opublikowano
23 minuty temu, AlienT napisał(a):

sprawdz opoznienie nakdladką nvidi

ja gram na fg x2 i wszystko wymaxowane i włączone

Jakie masz podzespoły i rozdziałkę? Nakładki nie używam, sam będę wiedział. 

Opublikowano (edytowane)

Btw, bez FG musiałem wyłączyć RR, RT, a z detalami zjechać na średnie, żeby jakoś to działało. Piękne czasy. xD

5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zawsze wyłączam w każdej grze, bo mnie wkurza to rozmycie

Rozmycie jest dla niskich klatkarzy. ;)

Edytowane przez j4z
Opublikowano
6 minut temu, j4z napisał(a):

Btw, bez FG musiałem wyłączyć RR, RT, a z detalami zjechać na średnie, żeby jakoś to działało. Piękne czasy. xD

Rozmycie jest dla niskich klatkarzy. ;)

rozwiń myśl, dlaczego blur jest dla niskiego fps? 

swoją droga, jak na 4080 lub 5080 gracie w 4k to jaki macie FPS? 

Opublikowano

Nawet na konsoli wyłączam blur, nie lubię tego jak mi rozmydla obraz, choć czasem np suwak na 1-2, może 3 w przypadku grania na 30fps to może być "grywalne" ale bywały gry gdzie grając w 30fps na konsoli grałem bez bluru, a jak mam 40fps- czyli granie z 120hz, to nawet nie potrzeba o tym myśleć.

Ja gram na tym co mam w stopce, RR+RT+FG z dlss balans w 1440p max detale i mam przeważnie 120-130, normalnie miewam 110-140+ zależnie od lokacji. Mi nie przeszkadza to FG, i tak wygląda kilkukrotnie lepiej niż używane lossless scaling czy FG od AMD jak miałem kartę RTX 3060Ti, bo trzeba było jakoś się ratować ale i tak te marne 8gb vram ograniczało.

Opublikowano
46 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja gram na tym co mam w stopce, RR+RT+FG z dlss balans w 1440p max detale i mam przeważnie 120-130, normalnie miewam 110-140+ zależnie od lokacji. Mi nie przeszkadza to FG, i tak wygląda kilkukrotnie lepiej niż używane lossless scaling czy FG od AMD jak miałem kartę RTX 3060Ti, bo trzeba było jakoś się ratować ale i tak te marne 8gb vram ograniczało.

A nie wyglada to dla ciebie lepiej bez DLSS? Ja u siebie widze spora roznice w ostrosci grajac w natywnym 4k bez dlss.

Opublikowano (edytowane)

To bym musiał ciąć detale, wyłączyć RR itd, a w tym co mam nie wygląda źle. Nadal jest na tyle fpsów i płynnie, że ujdzie grać. Mogę sprawdzić, bo przed patchem poprawiającym DLSS nie dopatrzyłem się większych uchybień, chyba nawet po ostatnim patchu DLSS wygląda lepiej. Samo włączenie RR polepsza obraz, więc z dlss i tak lepiej to wygląda. DLSS jakość to jakieś 10-15fps mniej.

Edytowane przez Reddzik