Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Crimsona jeszcze nie grałem ale jego filmy  zawsze polecam. Najlepszy poradnik do ustawieni grafiki od kilku lat na podstawie tego youtubera sam robię swoje ustawienia zawsze pomaga wybrać najlepsza kompromis pod siebie przy utracie jak najmniejszej jakości grafiki.  Często tez wynajduje błędy graficzne, które nie działają jak powinny, pokazuje jak je naprawić lub wyłączyć. 

Edytowane przez Luki_
  • Thanks 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
42 minuty temu, Luki_ napisał(a):

W Crimsona jeszcze nie grałem ale jego filmy  zawsze polecam. Najlepszy poradnik do ustawieni grafiki od kilku lat na podstawie tego youtubera sam robię swoje ustawienia zawsze pomaga wybrać najlepsza kompromis pod siebie przy utracie jak najmniejszej jakości grafiki.  Często tez wynajduje błędy graficzne, które nie działają jak powinny, pokazuje jak je naprawić lub wyłączyć. 

hej, dzięki wielkie rzucę okiem.

muszę się podzielić pewną refleksją... ograłem kolejne dwie godziny, mam teraz około 9 według Steam ( szkoda, że save w grze nie pokazuje czasu save'a oraz ile procent ukończone). Chyba znalazłem grę, która wypełni pustkę, którą miałem w sercu od czasu Wiedzmina 3. pierwsze 7 godzin leciałem przed siebie na maksa aby nie popaść w nudę, ale dzisiaj dla odmiany postanowiłem wcisnąc się w eksplor.. i jakie to jest piękne, wykonałem zaledwie jedno zadanie dla Renee z gotowaniem ryb, ale przy okazji miałem kilka innych rozpraszaczy uwagi, rąbanie drewna, kopanie dołów i inne temu, dawno nie czułem, że świat w grze żyje, tutaj póki co to czuć i nie czuję żadnej powtarzalności, to jest gra na którą czekałem od 10 lat. Ale tak jak wspominam często, ja mam bardzo mało czasu na granie, jeśli w ciągu tygodnia uda mi się pograć 4h to jestem super szczęśliwy :) . dodam też, że nie pamiętam kiedy udało mi się wkręcić w grę na sesję która trwała 2 godziny ciągiem, więc dla mnie to jest dobra gra. Jak wspominałem,  nie miałem żadnych oczekiwań- a okazuje się, że gra dla mnie dostarcza to czego potrzebowałem. Trochę się obawiałem tych negatywnych głosów zewsząd, ale warto było nie słuchać innych tylko zaryzykować. 

jak dla mnie bomba, już wiem w co będę grał do samej premiery GTA6, dla mnie win-win. 

pozdrawiam tych, którzy cieszą się grą a nie hejtują- bo tak trzeba . 

3 godziny temu, seba842005 napisał(a):

@userKAMIL u mnie 40h i jak na razie odstawiam... znudziło się latanie z punktu A do B etc... może innym razem. 

Zrzutekranu2026-03-25170328.thumb.png.70789ede9e0ed029aec45313b011da2f.png

łoo panie, zanim ja dojdę do 40h to będzie zima, więc nawet nie będzie się miało kiedy znudzić granie w kółko :D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

hej, dzięki wielkie rzucę okiem.

muszę się podzielić pewną refleksją... ograłem kolejne dwie godziny, mam teraz około 9 według Steam ( szkoda, że save w grze nie pokazuje czasu save'a oraz ile procent ukończone). Chyba znalazłem grę, która wypełni pustkę, którą miałem w sercu od czasu Wiedzmina 3. pierwsze 7 godzin leciałem przed siebie na maksa aby nie popaść w nudę, ale dzisiaj dla odmiany postanowiłem wcisnąc się w eksplor.. i jakie to jest piękne, wykonałem zaledwie jedno zadanie dla Renee z gotowaniem ryb, ale przy okazji miałem kilka innych rozpraszaczy uwagi, rąbanie drewna, kopanie dołów i inne temu, dawno nie czułem, że świat w grze żyje, tutaj póki co to czuć i nie czuję żadnej powtarzalności, to jest gra na którą czekałem od 10 lat. Ale tak jak wspominam często, ja mam bardzo mało czasu na granie, jeśli w ciągu tygodnia uda mi się pograć 4h to jestem super szczęśliwy :) . dodam też, że nie pamiętam kiedy udało mi się wkręcić w grę na sesję która trwała 2 godziny ciągiem, więc dla mnie to jest dobra gra. Jak wspominałem,  nie miałem żadnych oczekiwań- a okazuje się, że gra dla mnie dostarcza to czego potrzebowałem. Trochę się obawiałem tych negatywnych głosów zewsząd, ale warto było nie słuchać innych tylko zaryzykować. 

jak dla mnie bomba, już wiem w co będę grał do samej premiery GTA6, dla mnie win-win. 

pozdrawiam tych, którzy cieszą się grą a nie hejtują- bo tak trzeba . 

Powiem Ci stary, że jak Ciebie czytam. To już wiem dlaczego ludzie mnie tak postrzegają! Ty masz we łbie jeszcze bardziej na**ne jak ja. XD

Ja takich rzeczy fabularnie w tej grze nie widziałem ale zacznę się baczniej przyglądać! LOL

Edytowane przez userKAMIL
  • Haha 1
Opublikowano

Mam pytanie bo nie monitoruję każdej stopki, czy ktoś gra na Radeonie np RX 9070 XT i może opowiedzieć jak działa? Znajomi strasznie narzeka, że jest padaka z FSR 4.1, że maks co da się używać to jakość, bo straszny blur, a w natywnej ma zbyt dużą ostrość, jakby podbita a twierdzi, że wszystkie bajery w sterowniku ma OFF. Z RR to praktycznie niegrywalne. Gra na 1440p.

Opublikowano
10 minut temu, caleb59 napisał(a):

W tej grze nawet bez żadnej broni w rękach można być niebezpiecznym dla otoczenia. :E 

Patrząc na ten combat, mam ochotę to pograć. Zastanawia mnie, czy system walki jest lepszy niż w DD2.

Opublikowano (edytowane)

Mnie ta walka właśnie irytuje. Jak zacząłem się przyzwyczajać, doszedłem do pierwszego bossa i irytuje jeszcze bardziej niż na początku. 

Według Steam gram 9.1h. Ciekawe ile tego w ustwienia grałem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
5 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Patrząc na ten combat, mam ochotę to pograć. Zastanawia mnie, czy system walki jest lepszy niż w DD2.

Póki co nie jest ale tu się dużo zmienia z godziny na godzinę:E

Opublikowano
7 godzin temu, Jaycob napisał(a):

combat miażdźy, ciekawe jakie ma umiejki wykupione, swoją drogą to nieważne dla mnie, bo ja tego drzewka rozwoju i tak nie ogarniam i nie rozumiem :D

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

A czym się wyróżnia  combat na tle innych gier tego typu:hmm:

soczystością, ale nie mam w tej chwili innych porównań bo jak wspominałem wcześniej bardzo mało gram,...a  więc nie moge się doczekać kiedy ja dodjdę do takiego etapu i walki jak w grze. co wiem na pewno, to, że po ostatnich Twoich postach , że jesteś mega negatywną osobą, która ciągle narzeka, jestem pewien, że w zyciu jesteś taki sam, mam w soim otoczeniu takich ludzi, którzy ciągle narzekają. takich ludzi się unika. 

pozdrawiam ludzi, którym gra się podoba, i nie hejtują bo tak trzeba ;)

2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

@samsung70 czego w tym drzewku nie rozumiesz? 

cded8858cb2193edb8f5.jpg

banalniejszego drzewka nie mogli zrobić :) 

pewnie za mało czasu z nim spędziłem więc dla mnie grajka niedzielnego trochę overwhelming ;)

w sumie to wiem, nawalone jest tego od groma :D

Opublikowano

@samsung70 Tutaj to jeszcze ono tak skomplikowanie nie wygląda, zobacz na np. FF, Skyrima czy choćby  Horizon Forbidden West, to ono przy tych wymienionych to bardzo biednie wygląda :P 

Zobacz sobie jakim stylem grasz, co używasz najczęściej, i poświęć troszkę czasu na analizę umiejętności a będzie Ci się lepiej grać, chyba że w tej grze te drzewko to taki pic na wodę, nie wiem, ponieważ nie zagram. 

Opublikowano
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

@samsung70 Tutaj to jeszcze ono tak skomplikowanie nie wygląda, zobacz na np. FF, Skyrima czy choćby  Horizon Forbidden West, to ono przy tych wymienionych to bardzo biednie wygląda :P 

Zobacz sobie jakim stylem grasz, co używasz najczęściej, i poświęć troszkę czasu na analizę umiejętności a będzie Ci się lepiej grać, chyba że w tej grze te drzewko to taki pic na wodę, nie wiem, ponieważ nie zagram. 

dzięki za rady, jak wspomniałem dzisiaj zapewne nwet nie tknę gry, jutro na pewno, więc kolejne 2h szaleństwa dopiero byc może przy weekendzie. pozdro 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Banalnie to wygląda na screenie, ale w rzeczywistości jest trochę trudniej. Masz pięć rodzajów broni, każda ma osobne drzewko umiejętności, a większość zdolności w drzewkach ma dodatkowo po trzy podumiejętności. Jeśli chodzi o broń białą, korzystasz z wszystkiego, co fabryka dała, bo walka polega głównie na wykonywaniu kombinacji. Ogarnięcie tego wszystkiego trochę zajmuje.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, DITMD napisał(a):

Banalnie to wygląda na screenie, ale w rzeczywistości jest trochę trudniej. Masz pięć rodzajów broni, każda ma osobne drzewko umiejętności, a większość zdolności w drzewkach ma dodatkowo po trzy podumiejętności. Jeśli chodzi o broń białą, korzystasz z wszystkiego, co fabryka dała, bo walka polega głównie na wykonywaniu kombinacji. Ogarnięcie tego wszystkiego trochę zajmuje.

o tototo. o tym przecież mówiłem :D ( znaczy - miałem na myśli) 

dziękuję

Opublikowano (edytowane)

W drzewku jest info o broni, łuku, walce na pięści i w chwytaniu wroga. Jak testowałem, to każda umiejka, jest przypisana do każdej broni, 2h czy 1h ale różni się animacją w walce. RB+Y robi to samo czy 2h czy 1h z tarczą. 1h z tarczą ma trochu inny styl, mamy też możliwość bloku, parowania, uderzenia tarczą itd. Jak używam dwuręcznego miecza to wszelkie odblokowane umiejętności z broni jednoręcznej działają, tylko mam inne animacje. Nie ma drzewka dla każdego oręża. 

edit

Mamy umiejętności ducha te zielone, tylko że to nie jest nic do broni mimo, że można użyć uderzenia spod gałki R3 dzięki któremu oszołomimy wroga, i zapomniałem o oślepieniu wroga światłem, gdzie mamy skill by użyć RT którym takiego ślepego uderzamy kilka razy. 

Edytowane przez Reddzik