Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://grownewsus.com/quanghuy/walking-tree-crimson-desert-devs-offer-shocking-admission-drop-kliff-and-promise-character-creation-in-total-capitulation-to-fan-fury/

OOO ponoc pearl abbys sie ugielo pod krytyka drewna glownego bohatera  i domontuja kreowanie postaci :D

image.thumb.png.01e3cb703da985da7b410ad31a74ac93.png

Ta gra za 6 miesiecy bedzie wygladac zuplnie inaczej xD Dobrze ze zagram w nia dopiero wtedy jak czas pozwoli :E

Edytowane przez aureumchaos
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Vulc napisał(a):

Nikt nie prowadzi statystyk kto za ile kupił, ale zasadniczo nie robi to różnicy, jeśli ktoś kupuje w ciemno i później okazuje, się że to ewidentnie nie jest to. Przykład podejścia "co to są 3 stówy" masz wyżej. 

Przeciez on kluczyk kupil🤣

Poza tym on akurat jest dowodem na to ze jak slaba gra (dla niego) to ja zlewa i nie chwali  tutaj.

Zreszta w przypadku wiarygodnosci oceny I falszywego wychwalania, ktos kto nie szanuje kasy bedzie bardziej wiarygodny, nie ma absolutnie zadnego powodu zeby chwalic gre bo mu kasy szkoda.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Ach, argumenty typu "co to jest 300 zł". To, że kogoś na coś stać, nie znaczy, że ma ochotę rzucać kasą na prawo i lewo. Nie będę nawet już nic pitolić o szacunku do pieniędzy, bo to się wynosi z domu, albo wyrabia we własnym zakresie. (...)

"Szacunek do pieniędzy", to jakiś magiczny termin, który kojarzy mi się z gusłami i zabobonem. Wiem, że są ludzie używający takiego terminu i stosujący się do tego (np. nigdy nie minie leżącego grosika, bez schlenia się po niego + dmuchniecie 'na szczęscie', choćby ten leżał w błocie "bo jak nie szanuje grosza, to nie szanujesz i duzego pieniądza = odejdzie od ciebie", itd. itp. ale IMO, to jakieś gusło, jak "niewyrzucenia chleba", bo... itd. itd. 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Równie dobrze można powiedzieć, że czas, to pieniądz i po co tracić ten czas na oglądanie i czytanie recek wiele godzin jak można po prostu kupić? W tym czasie nie jedna osoba już zarobi na grę :)

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

"Szacunek to pieniędzy", to jakiś magiczny termin, który kojarzy mi się z gusłami i zabobonem. Wiem, że są ludzie używający takiego terminu i stosujący się do tego (np. nigdy nie minie leżącego grosika, bez schlenia się po niego + dmuchniecie 'na szczęscie', choćby ten leżał w błocie "bo jak nie szanuje grosza, to nie szanujesz i duzego pieniądza = odejdzie od ciebie", itd. itp. ale IMO, to jakieś gusło, jak "niewyrzucenia chleba", bo... itd. itd. 

Dlatego wspominałem wyżej, żeby traktować to z przymrużeniem oka. Ostatecznie wiadomo o co chodzi w tym zwrocie, a tym bardziej w kontekście powyższej rozmowy (dobra cyfrowe, zasadniczo nie podlegające zwrotowi).

12 minut temu, Sheenek napisał(a):

Przeciez on kluczyk kupil🤣

Poza tym on akurat jest dowodem na to ze jak slaba gra (dla niego) to ja zlewa i nie chwali  tutaj.

Zreszta w przypadku wiarygodnosci oceny I falszywego wychwalania, ktos kto nie szanuje kasy bedzie bardziej wiarygodny, nie ma absolutnie zadnego powodu zeby chwalic gre bo mu kasy szkoda.

Ale podał też przykład "300 stów", więc nie ma znaczenia skąd sam ma kluczyk. Swoją drogą, kupować w tych czasach klucze od ruskich...

Pod warunkiem, że będziesz w stanie jednego od drugiego odróżnić. ;) Fakt, akurat w tym wypadku sprawa jest jasna, ale rozmawialiśmy też w szerszym kontekście. 

• Like 1
Opublikowano

@Vulc @Sheenek Jeśli ktoś widzi tylko dobre strony to nikt takiej osoby nie będzie brał poważnie. W jakiej grze są tylko dobre strony.

I tak takie "recenzje" które piszą takie osoby robią to tylko i wyłącznie dla siebie.

Przykład Alexa pokazuje ze musiał "wypluć" recenzje dopóki gra jest na topie, inaczej nie zrobił by tego w takim tytule po kilkunastu godzonych gry.

Zresztą same komentarze pod jego recenzja mówią wszytko :E

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, tgolik napisał(a):

Można wiedzieć czemu nie grasz z HDR? Według mnie to jest najważniejsza funkcja graficzna, na PC stale używam. Mam LG OLED GX i G5, miałem C2 i na każdym z nich z HDR każda gra wygląda lepiej.

A bo często nie mogłem tego ustawić, żeby nie dawało po gałach, a żeby nie tracić szczegółów w ciemnych miejscach. Może oczy mi się szybko zestarzały, a może za dużo w ekrany patrzę.

Nie chciało mi się przy każdej nowej grze ustawiać.

Na PC na pulpicie dawało po oczach. 

Na forum dowiedziałem się, że niektóre gry mają poprostu spieprzony HDR.

PS oko zaczęło się przyzwyczajać i zaczynam doceniać grafikę w tej grze. 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@Vulc @Sheenek Jeśli ktoś widzi tylko dobre strony to nikt takiej osoby nie będzie brał poważnie. W jakiej grze są tylko dobre strony.

I tak takie "recenzje" które piszą takie osoby robią to tylko i wyłącznie dla siebie.

Przykład Alexa pokazuje ze musiał "wypluć" recenzje dopóki gra jest na topie, inaczej nie zrobił by tego w takim tytule po kilkunastu godzonych gry.

Zresztą same komentarze pod jego recenzja mówią wszytko :E

Zgadza sie, tylko tutaj juz wyplywamy na szersze wody i wywody nt kto jest wiarygodny itd.

Ja sie odnosilem czysto to aspektu "wydal kase i chwali bo wydal"

Aczkolwiek dodam zeby nie bylo, wierze i zdaje sobie sprawe ze takie jednostki tez istnieja, ale to chyba nie tu na forum.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano
12 minut temu, j4z napisał(a):

A bo często nie mogłem tego ustawić, żeby nie dawało po gałach, a żeby nie tracić szczegółów w ciemnych miejscach. Może oczy mi się szybko zestarzały, a może za dużo w ekrany patrzę.

Nie chciało mi się przy każdej nowej grze ustawiać.

Na forum dowiedziałem się, że niektóre gry mają poprostu spieprzony HDR.

PS oko zaczęło się przyzwyczajać i zaczynam doceniać grafikę w tej grze. 

Najwieksze znaczenie tez tutaj bedzie mialo na jakim ekranie ten HDR uruchamiasz. Jezeli masz OLEDA to mi ciezko uwierzyc ze nie widzisz pozytywnej roznicy w wiekszosci gier, oczywiscie tak jak piszesz zdazaly sie kasztany gdzie jednak SDR wygladal lepiej ale na dzis jest tego coraz mniej. 

Opublikowano

To znaczy, że masz coś nie tak. HDR na pulpicie jest wyprane i ciemniejsze od SDR :)

żeby nie dawało po gałach

Poprawne ustawione HDR nie wypala oczów. Biały kolor powinien mieć okolice 200 nit. Czyli typowa średnia jasność w grach będzie dużo niższa :)

Opublikowano
6 minut temu, j4z napisał(a):

Niektórzy chyba za bardzo przejmują się recenzjami, zamiast samemu zagrać...

Najlepiej, ale tez nie kupować na ślepo.

Nie od dziś mówi się aby nie robić preorderow ani nie kupować w dniu premiery.

• Upvote 1
Opublikowano

Recenzje, opinie na forum mają nam podpowiedzieć odnośnie gry, takiej gry w 2 godziny nie sprawdzisz, bo nie ma bata. 

Co do HDR, to u mnie na mini ledzie jedyne co razi w tej grze, to ładowanie-wczytanie gry, gdzie się ten punkt ładuje i nagle pojawia się większy obszar białego, pierwszy raz się z tym spotykam w grach odkąd mam ten monitor mini led.

Samo HDR w grze jest w porządku, testowałem RTX HDR ale jednak wróciłem do wbudowanej konfiguracji, Reno nigdy nie używałem, może kiedyś przetestuję. Póki co w samej nie ma problemu z czernią, sprawdziłem też wieczór/noc w mieście SDR i HDR i jednak lepiej to wygląda w HDR.
Na pulpicie HDR u mnie jest ciemniejszy, wyprany, bo działa local dimming- lokalne wygaszanie. Tak jak wspomniał MaxaM. Dlatego nie używam HDR non stop.

Opublikowano
10 minut temu, Sheenek napisał(a):

ciezko uwierzyc ze nie widzisz pozytywnej roznicy

Tego nie napisałem.

Panowie, ja mam już stare oczy, ja SDR bardzo ciemno ustawiam.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, j4z napisał(a):

Tego nie napisałem.

Panowie, ja mam już stare oczy, ja SDR bardzo ciemno ustawiam.

Coś masz nie tak z tym hdr skoro piszesz ze na pulpicie masz za jasno on mi się dopiero w grze włącza a na pulpicie jest normalnie 

Edytowane przez AlienT
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja po, kupnie rtx 5080 i  aorus fo32u2

Zainstalowałem świeżego w11 bo przedtem byłem wiele wiele lat na w10

I jest efekt WoW. Obraz w hdr robi wrażenie masakrycznie 

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, Kadajo napisał(a):

Najlepiej, ale tez nie kupować na ślepo.

Nie od dziś mówi się aby nie robić preorderow ani nie kupować w dniu premiery.

W sumie zależy kto, czego oczekuje. Ja przede wszystkim tego, żeby feeling mi się podobał, a tego z recenzji, opinii się nie dowiem. 

Opublikowano

Pewne aktywności można połączyć pod wspólny aspekt w grze ale w Shadows niestety blado to wygląda w porównaniu do CD. Na pewno w AC Shadows może podobać się grafika ale zaś sam gameplay według mnie jest słabszy od tego co tu widzimy. 

• Upvote 1