Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Masz na ścianach mapę, i te trzy miejsca z rozwiązaniem tej zagadki.

Bylem tam i tez widzialem te miejsca na mapie, ale jeszcze nie sprawdzalem tych punktow. Jak narazie robie glowny watek bo sporo mechanik non stop dochodzi.

Ogolnie to juz staram sie omijac posty i shorty na social mediach bo za duzo spoilerow wchodzi co do gry, gdzie jaka bron czy zbroja, gdzie kasa itd. Wole sam odkrywac nawet jezeli sporo przeocze, bo wlasnie ta eksploracja i zaskoczenie jest w tej grze najlepsze.

PS. Musze sie przyznac ze zdobylem konika po sugestiach z socjali, ale to celowo zeby szybciej moc sie poruszac.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Więc prawda jest taka, że te nieszczęsne i "od zawsze" działające 2h na Steam, mocno się zdewaluowało, i dziś można sobie w buciki włożyć.

W niejednej grze przez 2h to z kreatora postaci i tutoriala nawet nie wyjdziesz, więc jak można cokolwiek wtedy ocenić? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

No ale już czas grindować po kasę bo brakuje na wszystko

Ja się wzbogaciłem okradając domy, do tego stopnia, że dopadła mnie skarbówka i musiałem zapłacić inaczej miałbym przerąbane- nie wybrałem tej drugiej opcji ale pewnie straciłbym więcej niż 10% z zysku, a sprzedałem sztabkę złota, którą znalazłem w jednym miejscu, nie miałem 100 srebra na otwarcie konta i złożenie jej w depozyt. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
8 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Ta gra za 6 miesiecy bedzie wygladac zuplnie inaczej xD Dobrze ze zagram w nia dopiero wtedy jak czas pozwoli :E

Mówiłem, będzie jak Dogmą 2, ktoś kto zagra za 6-12 miesięcy będzie grał w inną grę. Kto wie, może też przywrócą fabułę którą wycięli? xD

• Upvote 1
Opublikowano

House seriks - kończę chapter 2 więc sam początek ale robię wszystkie poboczne najpierw. Czy mogę to jakoś odblokować, a jeśli tak to jak? Czy dopiero z automatu się odblokuje przy postępach w głównej fabule? Biegalem wokół ich fortu itd ale nic. Widziałem że tam fajna tarcza jest później w jednej z misji i mam chrapkę na nią :D

Opublikowano
11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mówiłem, będzie jak Dogmą 2, ktoś kto zagra za 6-12 miesięcy będzie grał w inną grę. Kto wie, może też przywrócą fabułę którą wycięli? xD

Przecież Dogma 2 nic się w ogóle nie zmieniła. 

Opublikowano
28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja się wzbogaciłem okradając domy, do tego stopnia, że dopadła mnie skarbówka i musiałem zapłacić inaczej miałbym przerąbane- nie wybrałem tej drugiej opcji ale pewnie straciłbym więcej niż 10% z zysku, a sprzedałem sztabkę złota, którą znalazłem w jednym miejscu, nie miałem 100 srebra na otwarcie konta i złożenie jej w depozyt. 

Ja nie kradnę. To nie Ghotic:E

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Reddzik napisał(a):

A nie da się tego jakoś oszukać, maski, kaptury, czarny rynek itp.?

Opublikowano (edytowane)

Sprzedałem sztabkę złota, która jest warta w banku 500 srebra, niby spoko myślę, zawsze to pieniądz, gram dalej, podczas normalnego postoju podchodzi do mnie koleś i wręcza mi list, czytam, a tam fiskus, zbyt szybko się wzbogaciłem blabla i z tego tytułu muszę wnieść opłatę- podatek, pojawił się quest w zadaniach i na mapie ikonka gdzie mam się udać- był to wartownik przed bankiem, miałem dwie opcje zapłacić lub nie, nie testowałem co się stanie, już raz siedziałem za złodziejstwo:E i nie chciałem tego ponownie, Kliff poszedł drogą obowiązkowej zapłaty. Wyszło równe 10%, 50 srebra do zapłaty. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
26 minut temu, Reddzik napisał(a):

Sprzedałem sztabkę złota, która jest warta w banku 500 srebra, niby spoko myślę, zawsze to pieniądz, gram dalej, podczas normalnego postoju podchodzi do mnie koleś i wręcza mi list, czytam, a tam fiskus, zbyt szybko się wzbogaciłem blabla i z tego tytułu muszę wnieść opłatę- podatek, pojawił się quest w zadaniach i na mapie ikonka gdzie mam się udać- był to wartownik przed bankiem, miałem dwie opcje zapłacić lub nie, nie testowałem co się stanie, już raz siedziałem za złodziejstwo:E i nie chciałem tego ponownie, Kliff poszedł drogą obowiązkowej zapłaty. Wyszło równe 10%, 50 srebra do zapłaty. 

Muszę w to kiedyś zagrać. Podobają mi się takie detale i nieoczekiwane sytuacje. Takie coś powinno być standardem w gamedevie - szczególnie w crpg.

• Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, Sidr napisał(a):

Muszę w to kiedyś zagrać. Podobają mi się takie detale i nieoczekiwane sytuacje. Takie coś powinno być standardem w gamedevie - szczególnie w crpg.

Śmieję się, że to taki antycheat, pomysłowy antycheat :E Mając ok 10 srebra czy ile miałem, wzrosło o 500, to pomyśleli, że okradłem system.

Opublikowano

hejho, 

ogarnia ktoś może jakiś poradnik na temat lootu i zbieractwa i co handlować a co zostawiać, ja mam bardzo mało czasu na granie, nie chcę spędzać godzin na badaniu tego metodą prób i błędów. jestem na bardzo wczesnym etapie, mam chyba ósmy dzień w grze dopiero, a będę mógł dłużej pograć w weekend. explore i świat są piękne, ostatni raz takie coś czułem przy wiedźminie...

pozdrawiam tych którzy dobrze się bawią przy grze i nie hejtują "bo tak trzeba" 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ogolnie wszystko co jest skladnikiem sobie zostawiaj (alchemiczne, zywnosciowe, do ulepszen) szczegolnie ze teraz masz skrzynie.

Spokojnie sprzedawaj slabe ubrania i bron bandytow, wszelki zlom dekoracyjny z ikonka domku (chyba ze ci sie podoba). 

Recepty i ksiazki po ich przeczytaniu, wszelkie notki po questach.

Zawsze wykupuj rozszezenia do ekwipunku ze sklepow.

Edytowane przez Sheenek
  • Thanks 2