Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po 45 minutach miałem 15%, także w 60 minut nie wierzę, chyba że logarytmicznie by skoczyło... 

O 20 spróbuję odpalić w tle i wyjdę z pokoju na kolację XD

Edytowane przez galakty
Opublikowano
2 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Ostatnimi czasy mało grałem we 2020, ale jakoś nigdy się z tym nie spotkałem.  Choć u mnie tylko sporadycznie CTD występowały kiedyś potem się to ogarnęło jakoś. 

U mnie zwykły SSD i tylko 10700 ale bez przesady, ale tez kiedys ten RC dzialal lepiej, moze to byl przypadek... anyway widze ze 2024 lezy i kwiczy no tak... :smiech:

Teraz, galakty napisał(a):

Po 45 minutach miałem 15%, także w 60 minut nie wierzę, chyba że logarytmicznie by skoczyło... 

Serwry moga byc przeciazone, zodyn sie nie spodziewal, zodyn :E

Opublikowano

Ok, czy dla każualowego gracza w FS2020 jest sens kupować 2024? Parę stówek wydanych co mi da oprócz paru nowych efektów wizualnych? 
Moje granie polega na powiedzmy sesji 1-2 godziny, lot małym turbośmigłowym z A do B i ewentualnie powrót ;)  Albo autopilot i patrzenie jak latają inni XD

Opublikowano
8 minut temu, MJRegul napisał(a):

Ok, czy dla każualowego gracza w FS2020 jest sens kupować 2024? Parę stówek wydanych co mi da oprócz paru nowych efektów wizualnych? 
Moje granie polega na powiedzmy sesji 1-2 godziny, lot małym turbośmigłowym z A do B i ewentualnie powrót ;)  Albo autopilot i patrzenie jak latają inni XD

Misje i jakikolwiek sens, można nawet stworzyć własne linie lotnicze. ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja też miałem zawsze rolling cache włączone w 2020 i normalnie działało, sadziłem tam mnóstwo GB jakby to miało coś dać :D

btw. z tych misji/aktywności da się też coś robić online z kimś?

Jutro od rana może sobie zacznę karierę jak zobaczę w temacie że nie ma failu na premierę :D

10 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Choc nie powiem, nie spedzilem az tak duzo czasu w msfs 2020 przez to, ze byl arcadowy za bardzo.

To wy w MSFS gracie na ustawieniach arcade? Pewnie jeszcze na padzie? :faja:

Może nie jest to król symulacji ale zdecydowanie daje radę jak się wyłączy zbędne wspomagacze.

9 godzin temu, galakty napisał(a):

Do DCS próbowałem podchodzić ale za duży próg wejścia, mam simracing gdzie spędzam trochę czasu i się uczę, a tu jeszcze 123123413 guziczków i skrótów dodatkowo w F-16... Nie mam siły ;) 

Szkoda, to się bardzo szybko ogarnia. Ja mogę odpalić F16 raz na kilka miesięcy i za każdym razem wchodzę i wszystko wiem jak w samochodzie. Pamiętaj że piloci muszą je ogarniać w warunkach bojowych a nie z encyklopedią.

Dla mnie latanie F16 w DCS, taki lajtowy patrol bez celu na serwerach multi to topka. W MSFS mam nadzieję że kariera nie zawiedzie to trochę to pogram :D 

10 minut temu, MJRegul napisał(a):

Ok, czy dla każualowego gracza w FS2020 jest sens kupować 2024?

Jak nie wiesz to odpalasz game pass za kilka zł i testujesz ;)

Edytowane przez Wu70
Opublikowano
7 minut temu, Wu70 napisał(a):

To wy w MSFS gracie na ustawieniach arcade? Pewnie jeszcze na padzie? :faja:

Może nie jest to król symulacji ale zdecydowanie daje radę jak się wyłączy zbędne wspomagacze.

He? Podaj mi 2 samoloty, które są choćby tak dobre jak darmowy zibo, bo chyba nie wiesz o czym mówisz jak to chcesz porównywać do xplane.

14 minut temu, Pawlos napisał(a):

92% 30 min

Ja mam 45 min i taki kwiatek:

20241119_173913.thumb.jpg.c0bf72cec28c76c25d682f5d1c4259b9.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Up na steam pisza ze restart trzeba bo już i tak nie pójdzie dalej  :E

Dałem restart i znowu idzie jak krew z nosa, dzięki za rade :E :E

Nie ma to jak nie dawać preloadu do gry, która oprócz instalki potrzebuje pierdyliard gigabajtow na start zeby zadzialac, maja leb w tym mikrosofcie. 

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano (edytowane)

zaczalem ok 17 
ok 17:17 miałem 9%
pozniej stanelo na 97%... po 30-40min zrobilem restart kompa bo ile mozna
efekt... zaczynam od 6% - aktualnie po ponad 1h mam 15%

a idz pan w **jn

i zeby bylo wiadome CO TO WLASCIWIE ROBI
bo ani uzycia dysku, ani CPU, ani neta... po prostu % przeskakuja

Edytowane przez Ali
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ali napisał(a):

zaczalem ok 17 
ok 17:17 miałem 9%
pozniej stanelo na 97%... po 30-40min zrobilem restart kompa bo ile mozna
efekt... zaczynam od 6% - aktualnie po ponad 1h mam 15%

a idz pan w **jn

i zeby bylo wiadome CO TO WLASCIWIE ROBI
bo ani uzycia dysku, ani CPU, ani neta... po prostu % przeskakuja

No to tak jak ja, a co to robi cholera wie, zeby chociaz jakies ETHkopalo dla nich to bym zrozumial czemu tak dlugo :E

Ale jest poprawa, w 2020 podczas isntalacji, nie bylo limitu klatek i komp chodzil na 104% :E  

8% ale przynajmniej na jezyk polski wskoczyło.

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

He? Podaj mi 2 samoloty, które są choćby tak dobre jak darmowy zibo, bo chyba nie wiesz o czym mówisz jak to chcesz porównywać do xplane.

Jak nie wiesz co napisałem to przeczytaj 2 razy bo ani do niczego nie porównywałem ani tym bardziej do xplane :lol2:

Nie trzeba być królem symulacji żeby być simem (aczkolwiek msfs da się tak ustawić żeby to był zwykły arcade), szczególnie że oferuje opcje niedostępne nigdzie indziej (ja latam szybowcami).

Edytowane przez Wu70
Opublikowano

Mi przyszło pudełko ze sklepu z kodem ale na granie i tak się dzisiaj nie nastawiałem. I jak czytam dobrze zrobiłem :)

Ciekawe czy na weekend ogarną to technicy czy będzie zapaść serwerów. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Wu70 napisał(a):

Jak nie wiesz co napisałem to przeczytaj 2 razy bo ani do niczego nie porównywałem ani tym bardziej do xplane :lol2:

Nie trzeba być królem symulacji żeby być simem (aczkolwiek msfs da się tak ustawić żeby to był zwykły arcade), szczególnie że oferuje opcje niedostępne nigdzie indziej (jak latam szybowcami).

No bo my mówimy o porządnej symulacji a Ty że pewnie latamy na padach :woot:

Ok utknęło na 97% to by chyba było na tyle dzisiaj z grania. 

Edytowane przez Joloxx9