Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, samsung70 napisał(a):

to wcale nie tak dużo, gra pewnie będzie o wiele mniejsza niż DL2. 

nadal walczę z myślami czy kupić czy poczekać :D 

Gra Dying Light 2: Stay Human zajmuje około 60 GB miejsca na dysku na platformach PC, Xbox i PS4.

Gra Dying Light: The Beast będzie zajmować około 70 GB miejsca na dysku na PC, co jest podane w wymaganiach systemowych na Steam. 

Więc jak widać będzie ważyć więcej niż DL2.

46gb do pobrania. - STEAM ma jako jedyny dobrą kompresje przy ściąganiu nie to co inne launchery.

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, @MUZ napisał(a):

Podziwiam was, że wciąż macie hajp na 3 raz to samo od tego dewa, szczególnie po mega przeciętnej części drugiej :)

ja dla przykładu- nie miałem wcale hajpu bo nawet nie widziałem że bedzie trzecia część :D 

kilka tygodni temu pojawiło mi się na steam, obejrzałem kilka materiałów i hajp się pojawił. coś czego brakowało w DL2 to strzelanie, karabiny itd, była tam chyba tylko jedna pukawka. NIe wiem jak tam gra się potoczyła bo dobiłem chyba do 30 godzin i zaprzestałem. a miło postrzelać do zombiaków. 

Opublikowano
2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

była tam chyba tylko jedna pukawka

Ja tam nawet jednej nie pamiętam :wariat: Całe DL2 bez palnej i zresztą było to fabularnie wytłumaczone, że jakiś watażka skonfiskował całą broń z miasta, a potem się ona gdzieś zapadła bez śladu. W Beast dość szybko się zdobywa pierwszą pukawkę, a NPC używają nawet karabinków, więc pewnie one też będą do dyspozycji. Cały arsenał jak w jedynce i The Following.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, @MUZ napisał(a):

Podziwiam was, że wciąż macie hajp na 3 raz to samo od tego dewa, szczególnie po mega przeciętnej części drugiej :)

To tak jak z kolejnym Battlefield czy Fifą, to samo a grają miliony :E

Opublikowano
5 minut temu, tomcug napisał(a):

Ja tam nawet jednej nie pamiętam :wariat: Całe DL2 bez palnej i zresztą było to fabularnie wytłumaczone, że jakiś watażka skonfiskował całą broń z miasta, a potem się ona gdzieś zapadła bez śladu. W Beast dość szybko się zdobywa pierwszą pukawkę, a NPC używają nawet karabinków, więc pewnie one też będą do dyspozycji. Cały arsenał jak w jedynce i The Following.

chyba był jakiś quest który dawał jakaś prowizorkę-pukafkę, i tak jak mówisz było to jakoś fabularnie wytłumczone, nie wiem bo to było w 2022 i jak mówię zaledwie 30h bez ukończenia.. nie pamiętam ;p 

Opublikowano

W tej części broń palna niby ma być bardziej rozwinięta i pojawić się jej więcej, ale i tak większy nacisk wciąż jest na broń białą i crafting.

Dying Light: The Beast Will Feature Guns That “Feel on Par” With Melee Combat – Franchise Director

Cytat

for Dying Light: The Beast we decided ‘OK, let’s give the players the guns if they want, but also let’s focus on the guns so they really feel on par with melee combat’.

Opublikowano

Ciekawe co wyjdzie z tego. Jedynka była świetna chociaz ostatni raz w nią pykalem jak jeszcze śladu zakoli miałem. Dwójka mi się podobała , miała specyficzny klimat , parkur był ok, największym minusem były w sumie slavo ogarnięte noce które były zajebiste w jedynce , jak będzie udany miszmasz to chyba wciągne. 9 stów pójdzie w wrześniu na gry widło po ghoscie i (pewnie kupię jak cymbał jak co roku) Fifę. Dajcie znać jak zagracie , recek nie widzę żadnych , pewnie będą po 17? 

Opublikowano

recenzje gdzie? jakieś jutubowe grajki grają już z polskiej sceny? 

4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

obraz.png.cff9e282d423acb574bd6a66f0e2688b.png

Zastanawiam się czy lepiej poczekać, bo będzie "wypakowywać" czy odszyfrowywać zwał jak zwał i to potrafi więcej mulić na dysku i zjadać zasobów a o długości nie wspomnę, że szybciej idzie ściągnąć:E

dlaczego martwisz się o zasoby? możesz rozwinąc myśl?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, samsung70 napisał(a):

dlaczego martwisz się o zasoby? możesz rozwinąc myśl?

Chyba raz czy dwa razy tak miałem, jak się robi preload na steamie to steam to szyfruje i wydawało mi się, że dłużej zajęło mu odszyfrowywanie niż ściąganie przy necie 600Mb, gdzie idzie to po 78MB, więc długo nie trzeba czekać, choć jak widać ściąga mniej niż te 58GB. Tu mam na myśli dysk ssd/nvme i 5600x, a teraz mam Ryśzarda 7700. Wtedy robi podwójnie, zamiast raz a dobrze^^

obraz.png.b4526200ca55965fb4472714b55a46a7.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, @MUZ napisał(a):

Ja się tam ludziom nie dziwię, jak gra im się podoba. Ja w jedyne zombie co grałem to był jakiś house of dead w salonie i night slashers również w salonie i na MAME :) od tego czasu nie moge patrzyć na cokolwiek z zombie, nie wiem co mi tak obrzydziło ale obrzydziło :) 

Opublikowano (edytowane)

@AndrzejTrgNa jednym dużym amerykańskim forum ktoś zrobił hype check i 60% głosów to było 'nie jestem zainteresowany'. Seria mimo obniżenia lotów ma jednak zagorzałe grono fanów, więc pewnie trochę się tego sprzeda. No i Techland zalewa internet materiałami promocyjnymi. Ja sam chciałbym aby ta część to był powrót serii do formy i jeśli tak będzie to kiedyś zagram. Hype jednak mam zerowy na premierę, bo patrząc na materiały promocyjne widzę po prostu jak mi serwują to samo po raz 3 promując grę w ten sam sposób co pozostałe części (noc, volatile, auta itp.).

Edytowane przez @MUZ
  • Like 1