Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Ale ty chyba gadasz o jakichś typach grubo podstarzałych, albo tak jak zawsze mówisz: takiej kategorii ludźmi się otaczacie. Ostatni raz typa co mu włosy z uszów wystają to widziałem jak zawoziłem tokarzowi flansze do podtoczenia i właśnie on takie miał, ale to gość po 60, zawodowy alkoholik xD

Jeśli chodzi o młodszych 20-30, to ja raczej widziałem zupełnie drugą stronę, aż do przesady - mocno metroseksualni. Ostatnim razem jak byłem na mieście to chłopcy wystrojeni w ciuchach na oko za parę tysięcy, włosy jakby trzy minuty temu wyszli od fryzjera, zarost jak któryś miał to też, od linijki - jak namalowany. 

Tu nie ma żadnej tajemnicy, żona pracuje w Allegro, mowa o typach w wieku głównie 23-40 lat. Mają kasę, są zazwyczaj drogo ubrani ale nie prasują ubrań, często mają zaniedbane paznokcie, włosy wystające z nosa itp.   

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Czyli Twoja kobieta jest wyrocznią co do ogółu mężczyzn ale jak wrzuca się tutaj setki zdegenerowanych kobiet o kontrowersyjnych poglądach to jest to nagle tylko ułamkiem społeczeństwa? 

Edytowane przez Decus
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Decus napisał(a):

Czyli Twoja kobieta jest wyrocznią co do ogółu mężczyzn ale jak wrzuca się tutaj setki zdegenerowanych kobiet o kontrowersyjnych poglądach to jest to nagle tylko ułamkiem społeczeństwa? 

Czyli jak zwykle nie popisałeś się inteligencją i napisałeś pierdołę. 

Zacytuję sam siebie 

Cytat

Nie będę opierać się na tym co ja myślę, ale na tym co mówi mi żona - u niej w pracy

Ja nigdzie nie uogólniłem tak jak smutni incele mają w zwyczaju, co więcej - podkreśliłem czyja to opinia i kogo dotyczy więc gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś już wiedział, że to nie może odnosić się do ogółu mężczyzn ze względu na kontekst w jakim to osadziłem. Widzę, że lajkujący ciebie nożwonik (zero zdziwienia) i Stjepan również nie potrafią czytać ze zrozumieniem, skoro ci przytakują. I tak, zarówno te incelskie memy które wrzucają @Stjepan czy @nozownikzberlina jak i to co ja napisałem odzwierciedla jedynie ułamek społeczeństwa. 

18 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Szlak Nadziei: Armia Andersa, odyseja przez trzy kontynenty

Fragment ten opisuje sytuację w obozie dla polskich uchodźców w Marandellas (dzisiejsze Zimbabwe) w 1942 roku. Chcieli odgrodzić Polskie kobiety bo się puszczały za bardzo xDDDD 

(...)

To jest zadziwiające jakie fikołki musisz robić, żeby oczernić kobiety i jednocześnie cały czas przedstawiać mężczyzn jako ofiary.

Z jednej strony faceci są samotni i kobiety ich ignorują a z drugiej kobiety puszczają się na potęgę i wskakują facetom do łóżka bez pytania. Tu jest dziura logiczna panie nożownik. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To jest zadziwiające jakie fikołki musisz robić, żeby oczernić kobiety i jednocześnie cały czas przedstawiać mężczyzn jako ofiary.

Z jednej strony faceci są samotni i kobiety ich ignorują a z drugiej kobiety puszczają się na potęgę i wskakują facetom do łóżka bez pytania. Tu jest dziura logiczna panie nożownik. 

Wkleiłem cytat z książki a ty sobie dopowiadasz jakieś różne rzeczy. Tam z tego co pamiętam wyszczególniono, że puszczały się z żołnierzami i Afrykańczykami

Czyli byłem w błędzie. Pierwowzorem nie był Simon Mol. 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
10 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Wkleiłem cytat z książki a ty sobie dopowiadasz jakieś różne rzeczy. Tam z tego co pamiętam wyszczególniono, że puszczały się z żołnierzami i Afrykańczykami

Czyli byłem w błędzie. Pierwowzorem nie był Simon Mol. 

Twoj post zostal ukryty. Co prawda cytujesz i tlumaczysz, mozliwe, ze jest to zgodne z prawda ale mimo wszystko wydzwiek postu jest mocno obrazliwy i nie na miejscu (glownie ze wzgledu na gifa). Bez ostrzeżenia ale hamuj

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 godzin temu, Szambo napisał(a):

I żeby nie było... też uważam, że jak jesteś średniakiem to większa szansa, że poznasz laskę podbijając na żywo, ale bez tepęgo... daj numer. Po prostu zagadać i być gotowym, że się zostanie z niczym.

3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Możesz być 6/10, kobieta 10/10 ale jak jesteście dopasowani to dzięki rozmowie właśnie ty masz największe szanse z tych 100. Jeśli dla kobiety liczy się wyłącznie wygląd czy kasa, to tym lepiej dla ciebie - nie tracisz czasu na szona. Mówimy o realnym życiu a nie internecie gdzie liczy się tylko zdjęcie jednak

No właśnie, mówicie o sytuacjach gdzie jest szansa na wymianę spojrzeń, uśmiechów itd. Tego pierwszego wrażenia nigdy nie zaoferuje ani nie zastąpi jakikolwiek Tinder czy inna aplikacja.

3 godziny temu, huudyy napisał(a):

niektóre nawet same zagadywaly.

Oczywiście, że tak jest, szczególnie jak zostaną "ośmielone" przez koleżanki bo singielek tak samo jak singli jest dość sporo obecnie.

3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Bez przesady. Akurat czy ktoś chodzi na siłownie czy nie to kwestia preferencji u kobiet. Niektóre wgl nie lubią takiej budowy ciała.

W sensie jakiej? Minimalnie Innej niż deska z tyłu i z przodu? Nie mylmy rekreacyjnego chodzenia na siłownię dla lepszego samopoczucia z kulturystyką.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Stjepan napisał(a):

To wrzuciła kobieta. :E 

W sensie jak weźmie pędzel w dłoń i przemaluje parkiet to już jest silna i niezależna? W sumie zawsze poprzeczka mogła zostać zawieszona niżej czyli jak umie sobie zrobić jajecznicę :E

Podobnie jak w przypadku "papjeża" wczoraj nie mogę zrozumieć jaki proces myślowy tu zaszedł 8:E

Edytowane przez Kris194
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Tylko jeśli chodzi o facetów to wystarczy słabo zrobione zdjęcia laski AI i setka komentarzy.

Ładna Laska nie musi szukać bolca w internecie na grupach facebookowych... a ziomeczki w to wierzą.

Dzisiaj kolejne TikToczki, a tam SexWorkerki z Only Fans...

Jedna mówi, że nie wyobraża sobie jak można mieć dziecko bez zarobków poniżej 20k msc.

Druga mówi, że jak już chciałaby mieć dziecko to musiałaby być Hot Mommy i jej facet musi podwozić dziecko do szkoły Porsche jakimś nowszym.

Jak do tego doszło, że daliśmy takim imbecylkom głos?

Wtedy przypomniała mi się Lena Polańsky w takim podcascie gdzie wygadywała totalne kocopoły - słuchaliśmy tego w robocie i aż żenujące było zachowanie tych dwóch spermiarzy... Ona gadała takie rzeczy, a Oni ulegli i cieszyli się jak dzieci. Żadnej kontry do tego co wygadywała.

I tak to wygląda... ładna laska ma pełno subskrybentów, którzy jej płacą za nagie fotki i filmiki z Bakłażanami... Ona ich wręcz wyszydza i skubie... a potem takich dwóch kokosów daje jej pogłos w podcaście nie podważając w żaden sposób tego co wygaduje.

Jedna ładna laska i czerwony dywanik zmontowany z tysięcy stulejarzy.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Szambo napisał(a):

(...)

I tak to wygląda... ładna laska ma pełno subskrybentów, którzy jej płacą za nagie fotki i filmiki z Bakłażanami... Ona ich wręcz wyszydza i skubie... a potem takich dwóch kokosów daje jej pogłos w podcaście nie podważając w żaden sposób tego co wygaduje.

Jedna ładna laska i czerwony dywanik zmontowany z tysięcy stulejarzy.

No dobra, ale to nie jest wina kobiet, że są tysiące facetów zachowujących się jak kretyni. 

Na YouTube jest mnóstwo lasek nagrywających shorty z gitarą, np. 

Łączy je to, że grają riffy, których normalnie uczy się w ciągu pierwszego miesiąca-dwóch po zakupie gitary, taki totalny entry level. Poza tym najczęściej grają w złym tempie, robią dużo błędów, często nawet kabel nie jest podpięty do gitary i mają ponad milion subskrybentów :E

Stulejarze ślinią się do nich w komciach, zachwycają się ich talentem itp. oczywiście jest tam sporo hejtu jednak widać, że stulejarzy jest bardzo dużo. 

Jakby faceci nie zachowywali się jak pajace to te laski by musiały iść do normalnej pracy albo wskoczyć na taki poziom https://youtu.be/rV6SmY04WdE?si=6c2GvK9IqqQ8KHDg 

Wystarczy, że kobieta pokaże w internecie kawałek ciała i nie muszą to być nagie fotki i już tysiące kretynów piszą, że ją kochają. 

Nie jestem zły na kobiety, że nagrywają filmiki i zarabiają na tym pewnie całkiem nieźle. Mnie wkurzają faceci, którzy to namiętnie oglądają i piszą bzdury o niesamowitym talencie.

• Upvote 1
Opublikowano

Ale ja właśnie piszę, że to FACECI są winni.

Baa to przekłada się na wszystkie sfery życia.

Babka jedzie do mechanika i zostanie przez niego priorytetowo często obsłużona w przeciwieństwie do faceta.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale ja właśnie piszę, że to FACECI są winni.

(...)

Tak, nie przeczę tylko podkreślam bo co poniektórzy w tym temacie mają z tym problem. 

W naszej kulturze faceci zawsze zabiegali o względy kobiet i próbowali wykazać się dżentelmeństwem. Kobietę puszcza się przodem przez drzwi, po schodach idzie się tak żeby ew złapać kobietę gdyby ta spadała, to mężczyźni śpiewają serenady kobietom a nie odwrotnie, najczęściej to facet kupuje kwiaty kobiecie itp no i spoko, jest romantycznie i mi się to nawet podoba, dzięki temu mogę się wykazać w związku :)

Co mi się nie podoba to to, że mnóstwo inceli i innych żałosnych ćwierć-facetów okazuje w internecie zdecydowanie za duże zainteresowanie miernotom, które sobą niczego nie reprezentują. Tak jak ta babka która wkleiłem, ona nie umie grać, nie czuje rytmu, nie ma techniki, no dramat po prostu a ma 1,5 miliona subskrybentów xD i mnóstwo komentarzy w stylu "love you". Za co? Przecież ona nawet nie wygląda. 

Potem takie miernoty mają ego boosts i myślą, że mogą liczyć na księcia a prawda jest taka, że mogą liczyć jedynie na stada pajaców. 

17 minut temu, Szambo napisał(a):

Babka jedzie do mechanika i zostanie przez niego priorytetowo często obsłużona w przeciwieństwie do faceta.

Tak chyba zawsze było. Facet czuje się bardziej męski kiedy może zaimponować kobiecie, mamy to w DNA. Dobrze, że teraz wystarczy obsłużyć priorytetowo żeby poczuć się samcem, kiedyś z takich powodów wybuchały wojny :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tak chyba zawsze było. Facet czuje się bardziej męski kiedy może zaimponować kobiecie, mamy to w DNA. Dobrze, że teraz wystarczy obsłużyć priorytetowo żeby poczuć się samcem, kiedyś z takich powodów wybuchały wojny :E

Jeśli to działa w dwie strony to tak. Niestety chłopców matki nadal uczą "dobrego wychowania", że kobieta to niewiasta i nadczłowiek itp, a zapominają, że takich facetów one same nigdy nie szanowały. Nie mówi się o zagrożeniach z tego płynących oraz o tym, że kobiety to przede wszystkim ludzie - wyrafinowane istoty, szukające zysku nie patrząc na drugiego.

Głupcy dający się wykorzystywać. Pamiętam na studiach jak dziewczyny wykorzystywały takich "przegrywów" i "inceli" jak to ich masz określonych w swoim słowniczku. Nawet się nie kryły, po prostu jak czegoś potrzebowały to "mirek skarbie potrzebuje tego" i jeden z drugim za nią wszystko robił, a jak chwilowo jeden z drugim byli bezużyteczni dla nich, to laseczki ich obśmiewały, że jak można być takim kretynem czy coś, mimo że koleś miał pewnie więcej IQ niż ich cała piątka. Jak się szło na piwo to pierwsze lamentowały żeby ich nie brać. Ha tfu. 

Wtedy ze dwa razy próbowałem tym chłopakom przemówić do rozsądku, ale oni to niestety mieli głęboko zakorzenione już w dzieciństwie przez matki. 

Cytat

Z choinki się urwałeś, Grucha? To dziwka. Jej się podobają faceci, których drukują na banknotach NBP. Z takimi trzeba krótko, bez przesadnej czułości, jak raz zauważy, że ma nad tobą władzę, to przegrałeś, Grucha. Babie trzeba założyć chomąto. Tak robili do XII wieku polscy chłopi. Zakładali babom chomąto i orali nimi pole.

Cytat pochodzi z filmu „Chłopaki nie płaczą” (2000), wypowiedziany przez postać Freda, graną przez Cezarego Pazurę.

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Like 1
Opublikowano

Znam trochę kobiet grających na gitarach prowadzących, ale żadna nie ma takiego kunsztu w tym fachu jak faceci, o perkusji nie ma co wspominać, co wyczyniają faceci, a co kobiety. 

Dlaczego metal gra 90% facetów, bo to nie jest lekka, łatwa muzyka, musisz mieć umiejętności, krzepę i kondycje by grać dwugodzinny koncert. Tam nie ma przebacz, jak w popie, autotune i palyback, jak z****** na scenie to od razu to słychać. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Jeśli to działa w dwie strony to tak. Niestety chłopców matki nadal uczą "dobrego wychowania", że kobieta to niewiasta i nadczłowiek itp, a zapominają, że takich facetów one same nigdy nie szanowały. Nie mówi się o zagrożeniach z tego płynących oraz o tym, że kobiety to przede wszystkim ludzie - wyrafinowane istoty, szukające zysku nie patrząc na drugiego.

Głupcy dający się wykorzystywać. Pamiętam na studiach jak dziewczyny wykorzystywały takich "przegrywów" i "inceli" jak to ich masz określonych w swoim słowniczku. Nawet się nie kryły, po prostu jak czegoś potrzebowały to "mirek skarbie potrzebuje tego" i jeden z drugim za nią wszystko robił, a jak chwilowo jeden z drugim byli bezużyteczni dla nich, to laseczki ich obśmiewały, że jak można być takim kretynem czy coś, mimo że koleś miał pewnie więcej IQ niż ich cała piątka. Jak się szło na piwo to pierwsze lamentowały żeby ich nie brać. Ha tfu. 

Wtedy ze dwa razy próbowałem tym chłopakom przemówić do rozsądku, ale oni to niestety mieli głęboko zakorzenione już w dzieciństwie przez matki. 

Cytat pochodzi z filmu „Chłopaki nie płaczą” (2000), wypowiedziany przez postać Freda, graną przez Cezarego Pazurę.

To jest dowód anegdotyczny, chyba, że umiesz w jakiś sposób potwierdzić, że tak się rzeczywiście dzieje na dużą skalę. Ja osobiście w to nie wierzę, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem :) Jedynie dziadek uczył mnie, że kobiety puszcza się przodem przez drzwi, idzie za nimi wchodząc po schodach, przed nimi z nich schodząc i facet pierwszy wysiada z busa/tramwaju. Moja matka nigdy nie uczyła mnie, że kobiety należy traktować w wyjątkowy sposób i naprawdę nie znam nikogo kto by się na to skarżył. 

Ja w ten sposób wykorzystywałem dziewczyny, sępiłem notatki na ładny uśmiech. Co prawda potem nie obśmiewałem, ale nie widzę niczego złego w wykorzystywaniu sytuacji :) 

Dobrze, że to zacytowałeś. Otóż wypowiedź wyszła z ust Freda, postaci komediowej, nadmiernie pewnego siebie pajaca i prostaka który przez swoją głupotę ginie na końcu filmu. Zgadzam się, że tego typu mizognistyczne wypowiedzi pasują do takich głupków, bo przecież nikt o IQ wyższym niż 100 by nie powiedział czegoś tak kretyńskiego :) 

40 minut temu, Stjepan napisał(a):

Znam trochę kobiet grających na gitarach prowadzących, ale żadna nie ma takiego kunsztu w tym fachu jak faceci, o perkusji nie ma co wspominać, co wyczyniają faceci, a co kobiety. 

Dlaczego metal gra 90% facetów, bo to nie jest lekka, łatwa muzyka, musisz mieć umiejętności, krzepę i kondycje by grać dwugodzinny koncert. (...)

Ameryki nie odkryłeś, metal wymaga wytrzymałości fizycznej, której większość kobiet nie ma bo po prostu kobiety są słabsze. Gram na różnych instrumentach w tym na gitarze od dziecka, też poznałem sporo kobiet na prowadzących i jest wśród nich wiele genialnych artystek, ale 2h downpickingu ala Hetfield to nie dla nich. 

Niemniej w muzyce było wiele świetnych artystek, pomińmy takie genialne artystki jak Aretha Franklin, obecnie prawdopodobnie najlepszym basistą jest kobieta 

Tak twierdzą spece, ja jestem daleko od oceniania czy ktoś jest najlepszy czy nie, ale jest genialna. 

A co do perkusji -tu chodzi o siłę mięśni, żadna kobieta nie zagra jak Estepario Siberiano, w sumie żaden inny facet też tak nie zagra. 

Opublikowano
W dniu 23.10.2025 o 17:37, Stjepan napisał(a):

571026066_801652502752368_72650788838165

są forsowane zmiany wieku emerytalnego ze względu na ilość dzieci. 
Dla mnie ma to sens tylko i wyłącznie jeżeli dzieci będą mieszkać i pracować w Polsce. Wtedy można zmniejszyć parze lub rodzicowi wiek emerytalny ale jeżeli dziecko wyjedzie to należałoby zwiększyć bo podatnicy łożyli i tylko stracili.