Mężczyźni a podryw A. D. 2024 et futuris temporibus.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez j4z · Opublikowano
Tak, miałem 2x 5080 i do około 1000rpm huczały, o ile mnie pamięć nie myli. Terkotały za to na każdych obrotach. Ale kojarzę wpis na forum, który pojawił się na dniach, że tam jakiś kabelek ocierał i terkot da się na własną rękę, łatwo wyeliminować. -
Przez Kaczkofan · Opublikowano
Wiesz, że rozwiązanie jest banalnie proste, choć nie rozwiązuje wszystkich bolączek: zmniejszyć ilość klasy do max 15 osób i viola. Efektywniej pracuje się z mniejszą grupą młodzieży/dzieci. Jasne, pozostaje kwestia logistyczna, tzn. czy wystarczy pomieszczeń w szkołach, aczkolwiek to też jest do "ogarnięcia". Z bliskiego doświadczenia wiem, że nie ma nadmiaru nauczycieli. Jest dużo starych, sfrustrowanych ludzi pracujących w zawodzie a młodzi nie garną sie do pracy w oświacie, bo warunki są fatalne, nie licząc wynagrodzeń, aczkolwiek to też zależy od całej masy zmiennych (kwalifikacji, stopnia wykształcenia/awansu zawodowego, przedmiotu itd.) -
Przez DjXbeat · Opublikowano
@duniek Ehhh stare zasady. Ja mam na nowych i kombinuje by zwiększać autokonsumpcję. W tym roku w okresie rozliczeniowym miałem 6100kWh auto konsumpcji a instalacja wyprodukowała do tej pory 12500kWh. W okresie największej produkcji czyli marzec-październik z sieci i tak pobrałem 2300kWh i właśnie dlatego zakładam magazyn energii by w tym okresie zredukować pobór do 0 a w okresie zimowym ładować magazyn w nocnej strefie a rozładowywać w dziennej. Kupiłem już 2x 16kwh i tylko czekają na montaż. Rocznie przy 2 EV i wszystkim w prądzie realnie "oszczędzam" ~14tyś zł względem ogrzewania gazem i jazdy na ON. Wracając do starych zasad mam znajomego za Białymstokiem, który ma instalacje 10kwp właśnie na starych zasadach. W dość starym domu ma ogrzewanie piecem na drewno ale miał robić modernizację. Zamiast inwestować w nowy piec to kupił 4 grzejniki elektryczne za 1600zł i zużywa nadmiar 7 tyś kWh z produkcji i ma ciepło w domu -
Przez Adikon · Opublikowano
Też wątpię choć te nowe 9850x3d jak dobrze pamiętam mają mieć 5,6GHz. Znowu będzie król gamingu 😅 -
Przez Doamdor · Opublikowano
W PNY ludzie narzekają na hałasujące łożyska wentylatorów przy niskim RPM.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi