Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

To jest kluczowe. Jakbym wychodził ze swoją, to nawet bym nie wpadł na pomysł żeby coś tam kalkulować.

Welp, tak było na pierwszej naszej randce, tak było na każdej następnej przez naście lat ¯\_(ツ)_/¯ mówiłem, dobrze trafiłem :E

25 minut temu, marcin_o26 napisał(a):

zastanawiam się, na ile to jest wyimaginowany problem, a na ile rzeczywiście kobiety teraz mają wyższe wymagania niewiele oferując w zamian? Jestem w związku od kilkunastu lat, i właśnie pytanie czy kiedyś (2010-2015_ faktycznie było łatwiej dla przeciętnego mężczyzny?

Było łatwiej, social media wyprały łby jednej i drugiej stronie. 

• Like 1
  • Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Welp, tak było na pierwszej naszej randce, tak było na każdej następnej przez naście lat ¯\_(ツ)_/¯ mówiłem, dobrze trafiłem :E

no jak Ci się trafiło, to pozostaje pogratulować. Aczkolwiek nie spojrzałeś na to z perspektywy którą przedstawiłem i się nie odniosłeś.

7 minut temu, lukadd napisał(a):

Tak samo było lub bardzo podobnie.

A wiesz to skąd?

• Like 1
Opublikowano

Prosty przykład kumpel u którego byłem w Warszawie, zarabia ponad 10k miesięcznie, ma fajne nowoczesne mieszkanie i jest singlem, bo uważa że większość bab które tam mieszka to zwykłe kuriszony lub eskorty, 2 lata temu miał nieprzyjemną akcje z eskortem. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Stjepan napisał(a):

@lukadd a co ma do tego mama, one chcą do Ciebie Porsche, 100000 miesięcznie byś zarabiał, wszystko jej kupował, zabierał na drogie wycieczki, a ona może raz na tydzień da Ci dupy. Niech s****** na drzewo takie głupie cizie. 

A faceci chcą pobzykać. Ubierasz się dobrze, wypad na miasto opowiadasz bajki jakim nie jesteś biznesmenem, pokazujesz fotki z wakacji w USA, meksyku, Karaibachi innych egzotycznych krajach. Kręcisz gadkę, laska napalona na księcia kończy wybzykana i nara :E 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Stjepan napisał(a):

@lukadd a co ma do tego mama, one chcą do Ciebie Porsche, 100000 miesięcznie byś zarabiał, wszystko jej kupował, zabierał na drogie wycieczki, a ona może raz na tydzień da Ci dupy. Niech s****** na drzewo takie głupie cizie. 

tylko czy nie dotyczy to jakiegoś marginalnego procentu kobiet, który być może w internecie jest wyolbrzymiony do poziomu zupełnie oderwanego od rzeczywistości?

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

no jak Ci się trafiło, to pozostaje pogratulować. Aczkolwiek nie spojrzałeś na to z perspektywy którą przedstawiłem i się nie odniosłeś.

Bo nie spodoba Ci się moja perspektywa :E jak wychodziłem z laską bo ją zaprosiłem, to ja płaciłem. Jak ona wychodziła z inicjatywą, to i tak chciałem się w jakiś sposób zrewanżować i odpłacić. Koszta prowadzenia biznesu, aczkolwiek teraz miałbym zdecydowanie inne podejście. 

Inna sprawa, że zawsze byłem gołodupcem za młodu, więc miałem pewność, że laska nie leci na kasę XD 

Cieszę się, że mam ten etap za sobą :E

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ubierasz się dobrze, wypad na miasto opowiadasz bajki jakim nie jesteś biznesmenem, pokazujesz fotki z wakacji w USA, meksyku, Karaibachi innych egzotycznych krajach. Kręcisz gadkę, laska napalona na księcia kończy wybzykana i nara :E 

Doprowadzenie do stosunku z kobietą upośledzoną intelektualnie, a sam "podryw" opierający się na permanentnym kłamaniu. Bardzo ciekawa metoda, rozumiem, że to na niej opierasz swoją tezę, że dziś jest tak samo łatwo poznać partnerkę jak 15, 20 lat temu?

Czapki z głów. 

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Bo nie spodoba Ci się moja perspektywa :E jak wychodziłem z laską bo ją zaprosiłem, to ja płaciłem. Jak ona wychodziła z inicjatywą, to i tak chciałem się w jakiś sposób zrewanżować i odpłacić. Koszta prowadzenia biznesu, aczkolwiek teraz miałbym zdecydowanie inne podejście. 

Cieszę się, że mam ten etap za sobą :E

Rozumiem. No zupełnie nie moje podejście. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, adashi napisał(a):

Było łatwiej przyrizzować - nie było tych dziwnych tiktokowych wzorców. Szerszy wybór był.

Wpadałeś na remizową imprezę na wioskę Golfem z subem i pierdzącymi basami, wystarczyło, aby było głośno :E, wyciągałeś nową nokię z kieszeni i już laski się zlatywały :E 

Lokalsi stali obok z widłami patrząc na nowych co wjechali na ich teren, ale wyciągałeś trochę hajsu z portfela stawiałeś kilka kolejek i już miałeś kolegów :E Impreza udana, laski wyrwane, lokalsi zadowoleni bo popili "za frajer", a ich laski z wioski wydymane :E 

• Like 1
  • Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

A faceci chcą pobzykać. Ubierasz się dobrze, wypad na miasto opowiadasz bajki jakim nie jesteś biznesmenem, pokazujesz fotki z wakacji w USA, meksyku, Karaibachi innych egzotycznych krajach. Kręcisz gadkę, laska napalona na księcia kończy wybzykana i nara :E 

Ale o jakich facetach mówisz? Takie akcje typu laska na jedną noc to tylko dla przystojniaków... około 15-20% facetów.

Reszta to na ręcznym se zjedzie, bo nie nie znajdzie nikogo w klubie :P

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

Doprowadzenie do stosunku z kobietą upośledzoną intelektualnie, a sam "podryw" opierający się na permanentnym kłamaniu. Bardzo ciekawa metoda, rozumiem, że to na niej opierasz swoją tezę, że dziś jest tak samo łatwo poznać partnerkę jak 15, 20 lat temu?

Czapki z głów. 

Przecież 99% tych spermiarzy internetowych chodzi tylko o jedno :E Ale nawet tego nie mogą ogarnąć i stąd ta cała frustracja. Dziś jest net kiedyś nie było więc co najwyżej mogli popłakać w poduszkę. Dziś wylewają swoje łzy na wykopach i innych mediach społecznościowych.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, lukadd napisał(a):

Przecież 99% tych spermiarzy internetowych chodzi tylko o jedno :E Ale nawet tego nie mogą ogarnąć i stąd ta cała frustracja. Dziś jest net kiedyś nie było więc co najwyżej mogli popłakać w poduszkę. Dziś wylewają swoje łzy na wykopach i innych mediach społecznościowych.

Spermiarze są na tyle niedorozwinięci, że nie zauważają problemu w tym co robią i nie są zdolni do żadnych refleksji, więc raczej nie płaczą. Jak ktoś chce poruchać a ma mordę jak kapiszon to też raczej nie będzie płakał tylko wejdzie na rokse, wybierze sobie taką jaką chce i jest po temacie.

Twoja teoria ma się nijak do rzeczywistości. A co do tych golfów z tubą w bagażniku i remizowymi karynkami z dwoma promilami we krwi - no było tak, ale dziś to nie przejdzie. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale o jakich facetach mówisz? Takie akcje typu laska na jedną noc to tylko dla przystojniaków... około 15-20% facetów.

Reszta to na ręcznym se zjedzie, bo nie nie znajdzie nikogo w klubie :P

Jak nie celujesz w drogie kluby w dużych miastach i te trochę lepiej wyglądające laski to masz masę wioskowych dyskotek i imprez, W lecie szczególnie nad lokalnymi jeziorami. Każda potwora znajdzie swojego amatora :E 

Szukasz żony i innego dobrego materiału na relacje to w towarzystwie, spotkania, polecenia, ktoś ci wpadnie w oko to podpytasz znajomych i jak opinia dobra to podbijasz, aż do skutku, aż trafisz. Tak było kiedyś i jest do dziś. 

Przez neta też da się poznać spoko ludzi, ale to nie jest tak jak w gierkach, że klikasz ustawiasz preferencje i już masz mieć to co ci się zamarzyło :E 

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Jak nie celujesz w drogie kluby w dużych miastach i te trochę lepiej wyglądające laski to masz masę wioskowych dyskotek i imprez, W lecie szczególnie nad lokalnymi jeziorami. Każda potwora znajdzie swojego amatora :E 

Szukasz żony i innego dobrego materiału na relacje to w towarzystwie, spotkania, polecenia, ktoś ci wpadnie w oko to podpytasz znajomych i jak opinia dobra to podbijasz, aż do skutku, aż trafisz. Tak było kiedyś i jest do dziś. 

Przez neta też da się poznać spoko ludzi, ale to je jest tak jak w gierkach, że klikasz ustawiasz preferencje i już masz mieć to co ci się zamarzyło :E 

Tak dla ścisłości - ile kobiet w bieżącym roku wyrwałeś? :heu:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Każda potwora znajdzie swojego amatora :E 

Z tym się zgodzę, ale niestety... Potwór amatorki już nie znajdzie. (Chyba, że dziany)

Ale to też wina facetów.

Średnio urodziwa dziewczyna dostaje pełno adoracji.

Ona nawet nie musi być miła/mądra/ciekawa... już dostaje zdjęcia wacków w DM.

Trochę takimi Naandertalami się staliśmy.

Pamiętam taką sytuację z przeszłości, że byłem kiedyś w klubie ze znajomym i jego ekipą i spodobała mi się jakaś dziewczyna. Tej z kolei w klubie przypadł do gustu taki przystojniaczek. Generalnie koleś był mongołem trochę, ale zabrał zdobycz do domu. Właściwie można powiedzieć, że Ona sama go poderwała.

I tak to działa... Kobiety wybierają.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

Tak dla ścisłości - ile kobiet w bieżącym roku wyrwałeś? :heu:

Ja nic bo mam cudowną żonę :E Ale jeszcze ogarniam i widzę co się dzieje na mieście jak gdzieś wychodzimy ile napalonych lasek tylko czeka do wyrwania :E

Mam syna 15 lat. Nie miał i nie ma żadnego problemu w relacjach, ma dziewczynę. Mam siostrzenicę, mam brata i siostrę dużo młodszych od emnie, znam ich znajomych, czasami razem wychodzimy na piwko i rozmawiamy itd. Nikt z nich nie ma problemu z poznawaniem i wyrywaniem parterów.  Dzieci moich znajomych to samo, mają dziewczyny, mają chłopaków, poznają ludzi i normalnie żyją. 

Jedynie nieliczni jakieś ekstrema tzw. piwniczaki którzy nigdy nie wychodzą, nie mają znajomych, a całe swoje dzisiejsze życie opierają na necie i prawackich wysrywach jaki to świat zły miewają problemy. No, ale to margines populacji tacy ludzie zawsze byli i będą mieli problemy.

20 minut temu, Szambo napisał(a):

Z tym się zgodzę, ale niestety... Potwór amatorki już nie znajdzie. (Chyba, że dziany)

Jasne że znajdzie :E Wcale nie musi być dziany to jest tylko kwestia jego wymagań, no i najważniejsze wyjścia z piwnicy bo bez tego to na pewno nie znajdzie :E.

21 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale to też wina facetów.

Średnio urodziwa dziewczyna dostaje pełno adoracji.

Ona nawet nie musi być miła/mądra/ciekawa... już dostaje zdjęcia wacków w DM.

To tylko chyba jak patrzysz przez pryzmat wirtualnego Tindera, gdzie masz 80% spermiarzy i 20% kobiet z czego i tak większość to jakieś fake konta wyłudzające hajsy i napędzający zdesperowanych.

W real life ci ludzie z tindera to poniżej 1% populacji. W rzeczywistym życiu to całkiem inaczej wygląda i szybko weryfikuje.

22 minuty temu, Szambo napisał(a):

I tak to działa... Kobiety wybierają.

Gdy się nie spodobasz kobiecie to cóż :E Idziesz rwać inną. Nie ma tak, że od razu pierwsza i cel osiągnięty.

W drugą stronę podobnie to działa, nie podbijasz i nie bierzesz przecież najbrzydszej baby na imprezie, zaczynasz od tych lepszych, a później życie weryfikuje poziom :E 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Stjepan napisał(a):

Moje doświadczenia są takie, że nie chcą. I nie opieram ich o filmiki na YT :) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

W drugą stronę podobnie to działa, nie podbijasz i nie bierzesz przecież najbrzydszej baby na imprezie, zaczynasz od tych lepszych, a później życie weryfikuje poziom :E 

Z doświadczenia - te najładniejsze są najlepsze do flirtowania, nawet jak sam masz mordę jak przecinak. Pewnie i tak nic z tego nie będzie ale sobie na luzie pogadasz, a brzydka dostaje egoboosta od trzystu spermiarzy na instagramie, jeszcze ją koleżanki poklepią po pleckach że jest najpiękniejsza, i wierzy, że należy jej się metr dziewięćdziesiąt z sześciopakiem xD.

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

Generalnie z wiekiem już też patrzy się na takie aspekty. Ja na chwilę obecną nie chciałbym laski bez pracy i prawka. To jest dla mnie takie wstępne sito którym oddzielam te bardziej zaradne i ogarnięte. Kto wie czy mi się nie zmieni jeszcze bardziej w przyszłości, ale jak na 30 lat to dla mnie jest taki pakiet mini xD

Edytowane przez Totek
  • Upvote 1