Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież stara 4 miała napisy. Więc tu mało mieli do roboty.

Nie wiem czy mieli łatwo czy nie, dzięki za przypomnienie, bo grałem w starą wersję, w nową jeszcze nie, nie pamiętałem, że miała napisy. To jednak sporo czasu im zajęło ogarnięcie napisów.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
18 minut temu, Marvf napisał(a):

Village bo mało o tej części wiem po za tym że występuje jakaś cycato-dupiata baba

Tak, a do tego jest nieśmiertelna i ma potężne córki, też prawie nieśmiertelne. Na poziomie Standardowym gra jest przyjemna, ale na poziomie Wspomaganym twórcy przeginają, bo to jakaś parodia a nie gra.

• Upvote 1
Opublikowano

Wczoraj coś tam odpalałem, nie zauważyłem żadnej różnicy. Zresztą ta gra ma na tyle małe wymagania, że ciężko przy moim kompie coś odczuć.

Może jakby testować na czymś znacznie słabszym z przed grubych kilku lat cpu to coś by tam minimalnie się zmieniło.

Opublikowano (edytowane)

Resident Evil 4 Remake ma duże wymagania sprzętowe jak ustawisz najwyższą jakość (bez śledzenia promieni). Mam RTX 3070 i i zawsze ustawiam gry z limitem klatek 60 fps, bo więcej nie ma sensu, ale były takie nieliczne tereny (jak Leon uwolnił Ashley i wracali do tej pierwszej wioski w porze DESZCZOWEJ) że nie wiadomo dlaczego gra spadała nawet do 45-50 fps. To musiała być wadliwa optymalizacja gry, bo normalnie przez prawie całą grę miałem stałe 60 fps.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Coś jest na rzeczy

Jedyne co jest na rzeczy to to, że teraz na fali takie randomowe noname kanały będą wrzucać takie testy dla wyświetleń. Jak to zawsze bywa, dopóki ktoś znany z renomą i doświadczeniem w testach czegoś nie znajdzie to nie ma co nawet takimi pseudo testami sobie zawracać głowy i nabijać kliki.

Opublikowano
2 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Ja nie mam nawet 60 fps w 3440x1440

To ogromna rozdzielczość. Ja nie zawsze miałem 60 fps w rozdzielczości 2560x1440.

Gdy była ta burza i wichura to fpsy spadły do 45-50 fps.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe. U mnie 120 fps z drobnymi spadkami do 100. 4k, "wszystko na ultra", RT wysokie.

I nie zauważyłem zmiany. Odpaliłem grę po długiej przerwie dosłownie 1 dzień przed patchem. Może też kwestia miejscówki albo ustawiłeś skalowanie powyżej 100%

Edytowane przez tgolik