Monitor dopiero dzisiaj podłączyłem i ogólnie jeśli chodzi o kalibracje to zawsze używałem tej stronki http://www.lagom.nl/lcd-test/ (przynajmniej jeśli chodzi o gamme, kontrast i jasność.) Co do kolorów to po prostu ściągałem ICC profil i raczej dalej się w to nie bawiłem.
Poszukałem na necie i ogólnie mało info jest na temat tego konkretnego modelu AOC. Jedyne co wyczytałem to żeby zmienić Color Space z Panel Native na sRGB i tak zrobiłem, aczkolwiek zabrało to możliwość kalibracji większości ustawień oprócz jasności.
Tak to wygląda jeśli chodzi o ustawienia obrazu
Natomiast co do ustawień "Game Setting" to Adaptive-Sync włączony ale mam pytanie jak mam ustawić Overdrive? Do wyboru Normal, Fast, Faster, Fastest.
I jeszcze zauważyłem że teraz mam zakładke Gsync w panelu nvidia i domyślnie tak to wygląda
To chyba powinienem wyłączyć?
Aż dziwne przecież bardzo dawno temu na labie to koleś był toxic nr1, nigdy z nim nie rozmawiałem ani nie komentowałem jego postów ale widziałem jak zachowuje się w stosunku do innych... każdy kto nie miał GTX'a w 3way sli był dla niego plebsem bo on miał i "u niego zawsze wszystko działało"
To musiałeś jakąś złotą sztukę trafić skoro -120mv jest niby stabilne u ciebie ludzie nawet o -100 nie mogą zejść i przeważnie stabilność kończy się na -60/80mv
Rekomendowane odpowiedzi